KUINKA Q10 VOI AUTTAA ENNALTA, KUN HUOLENAIHEENA ON IHON ENNENAIKAINEN IKÄÄNTYMINEN JA OHENTUNUT IHO?

On ymmärrettävää, että haluat pitää ihosi hehkuvana mahdollisimman pitkään. Harmi kyllä, elimistön ikääntyessä solut eivät kuitenkaan enää uusiudu samalla tavalla. Q10 voi auttaa ehkäisemään ihon ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä ja säilyttämään raikkaan ilmeen.

ENNENAIKAINEN IKÄÄNTYMINEN JA OHENTUNUT IHO: SYYT

Ikääntyminen on kaunis prosessi, sillä vuosien saatossa eletty elämä alkaa näkyä naururyppyinä ja hymyjuonteina kasvoillasi. Tämä on yksilöllistä, ja siihen vaikuttavat lukuisat eri tekijät. Joskus kiireisen arjen keskellä on hankala pitää kiinni ihonhoitorutiinista, tai välttää tiettyjä ympäristötekijöitä ja stressiä, joiden vaikutuksesta ihon ennenaikainen ikääntyminen vauhdittuu.

TÄRKEITÄ ELÄMÄNTAPOIHIN LIITTYVIÄ TEKIJÖITÄ, JOIDEN SEURAUKSENA VOI OLLA IHON ENNENAIKAINEN IKÄÄNTYMINEN:

- Epäterveellinen ruokavalio
- Tupakointi voi kiihdyttää ikääntymistä ja vaikuttaa siihen, palautuuko ohentunut iho, sillä nikotiini supistaa verisuonia. Supistuminen estää verenkiertoa ihossa, ja kun verenkierto on vähäisempää, kudoksiin kulkeutuu vähemmän happea ja iho saattaa löystyä ja ikääntyä ennenaikaisesti. Tupakansavu sisältää myös vapaita radikaaleja, jotka voivat vahingoittaa ihon DNA:ta ja aiheuttaa ennenaikaista ikääntymistä
- Liiallinen altistuminen auringonvalolle voi myös vähentää ihon kimmoisuutta
- Stressi
- Liiallinen alkoholin nauttiminen.

Nämä tekijät voivat aiheuttaa ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä ja ihon ohenemista kasvoilla ja muualla vartalon iholla.

OHENTUNUT IHO: TÄRKEIMMÄT MERKIT

Ihmiset ikääntyvät luonnostaan eri tahtiin, ja ikääntymisen merkit ovat eri ihmisillä erilaisia. Tässä joitakin ihon ikääntymisen tavallisimpia merkkejä:

- Rypyt ja juonteet
- Veltostunut iho
- Harmahtava sävy
- Kutiseva tai kuiva iho
- Hyperpigmentaatio tai tulehtunut iho rinnan alueella
- Maksa-/aurinkoläiskät – liiallisesta auringolle altistumisesta johtuvat läiskät, jotka eivät ole koholla ihosta 
- Ohentunut iho tai luiseva olemus, erityisesti käsissä

Vaikka nämä kaikki ovat luonnollisia ikääntymisen merkkejä, niitä pidetään ennenaikaisina, jos ne ilmenevät ennen 35 vuoden ikää.

OHENTUNUT IHO: NÄIN VOIT VAIKUTTAA PIENILLÄ TEOILLA

Q10-tuotteidemme avulla voit häivyttää juonteita ja ryppyjä ja silottaa ihoa silmin nähden. NIVEA Q10 -tuotesarja käyttää tehoaineena koentsyymi Q10:ä, joka on voimakas antioksidantti ja auttaa säilyttämään nuorekkaan ilmeen. NIVEA:n Q10-tuotesarja paitsi ehkäisee ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä, se myös suojaa ihoa UVA/UVB-säteiden aiheuttamilta vaurioilta.

Monet asiantuntijat jakavat ihon ikääntymisen kahteen osaan: sisäiseen ja ulkoiseen ikääntymiseen. Sisäinen ikääntyminen viittaa ikääntymiseen, jota ohjaa perimä – siihen voi vaikuttaa vain hyvin vähän. Jos äitisi hiukset harmaantuivat kolmissakymmenissä, voi olla, että sinulle käy samalla tavalla! Ulkoiseen ikääntymiseen vaikuttavat ympäristötekijät. Näihin tekijöihin voit vaikuttaa itse – miksi et siis tekisi tiettyjä muutoksia jo nyt, jotta vältyt ennenaikaiselta ikääntymiseltä?

IKÄÄNTYVÄ IHO: MITÄ PINNAN ALLA TAPAHTUU?

On olemassa monta teoriaa, jotka pyrkivät selittämään, miksi ihomme ikääntyy. Ihon ennenaikainen ikääntyminen on usein seurausta siitä, että ihoa ei hoideta riittävän hyvin sisältäpäin, eikä sitä hoideta säännöllisesti.

Tärkeimmät muutokset voivat tapahtua pinnan alla. Näitä ovat solujen vähentynyt aktiivisuus, solujen uusiutumisen hidastuminen epidermiksessä, kollageenin tuotannon väheneminen ja UV-säteilyn synnyttämien vapaiden radikaalien aiheuttamien vaurioiden kertyminen. Vapaat radikaalit ovat kemiallisesti reaktiivisia aineita, joita elimistö itse tuottaa, erityisesti, jos se altistuu UV-säteilylle. Nämä reaktiiviset molekyylit voivat aiheuttaa vahinkoa ja ennenaikaista ikääntymistä ja vaikuttaa siihen, palautuuko ohentunut iho. 

Kaikki nämä muutokset tapahtuvat pinnan alla, ja niiden tuloksena ihon pinnasta katoaa kosteutta ja elastisuutta. Nämä muutokset aiheuttavat myös ryppyjä, juonteita ja pigmenttimuutoksia. NIVEA:n Q10-ihonhoitosarja auttaa hoitamaan ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä. Se häivyttää ryppyjä, palauttaa ihon kiinteyden ja edistää ihon pinnan uusiutumista.


MITÄ Q10 ON JA KUINKA SE TOIMII?

Q10 on vitamiinia muistuttava aine, ja sitä on elimistön jokaisessa solussa.

Elimistösi tuottaa Q10:ä luonnostaan, ja solut käyttävät sitä tuottamaan energiaa elimistön tarpeisiin, kuten solujen kasvuun ja ylläpitoon. Se toimii myös antioksidanttina ja suojaa elimistöä vaurioilta. Q10 on myös tärkeässä asemassa siinä, kuinka elimistömme muuttaa ravinnon energiaksi, ja estää vapaita radikaaleja vahingoittamasta soluja, mistä muutoin aiheutuisi ihon ennenaikainen ikääntyminen.

Ikääntyessä elimistön oma Q10:n tuotanto hidastuu, ja siksi anti aging -tuotteet, kuten  NIVEA Q10 anti-age -tuotesarja, ovat niin tärkeitä.

MITEN VOIN VAIKUTTAA SIIHEN, PALAUTUUKO OHENTUNUT IHO?

On olemassa asioita, joita voimme koettaa omaksua arjessamme ja päivittäisessä ihonhoitorutiinissamme, jotta olisimme terveempiä ja onnellisempia. Näin ehkäisemme myös ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä.

MUISTA NÄMÄ JA PIDÄ PINTASI ENNENAIKAISEN IKÄÄNTYMISEN MERKKEJÄ VASTAAN:

- Noudata terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota
- Juo vähemmän alkoholia
- Suojaa iho auringolta
- Vähennä tupakointia, ja jos mahdollista, lopeta tupakoiminen kokonaan
- Muista riittävät kauneusunet
- Hoida ihoasi iltaisin ihon ennenaikaista ikääntymistä ehkäisevillä tuotteilla, kuten NIVEA Q10 Energy Recharging Night Cream -yövoiteella tai NIVEA Naturally Good Regenerating Night Cream -yövoiteella
- Puhdista kasvot kahdesti päivässä
- Juo runsaasti vettä
- Noudata liikunnallista elämäntapaa (jumppaa myös kasvojen lihaksia!)

Q10 Energy -tuotesarjaan kuuluvien tuotteiden, kuten Q10 Energy Healthy Glow Day Cream -päivävoiteen käyttö yhdessä edellä mainittujen elämäntapoihin liittyvien muutosten kanssa saa ihosi tuntumaan kiinteämmältä, raikkaammalta ja energisemmältä. Tunne olosi kauniiksi sisältä ja ulkoa! 

MIKSI STRESSIN VÄHENTÄMINEN JA HYMYILEMINEN ON NIIN TÄRKEÄÄ TAISTELUSSA ENNENAIKAISTA IKÄÄNTYMISTÄ VASTAAN?

Jokainen meistä tuntee toisinaan stressiä. Se kuuluu elämään, ja itse kunkin on siedettävä toisinaan stressin tunnetta. Tehokkaista stressiä lievittävistä keinoista voi olla suurta apua myös iholle. 

Kun elimistö on pitkään stressaantuneessa tilassa, se erittää enemmän stressihormoneja, jotka kiihdyttävät ennenaikaista ikääntymistä. Kun olet stressaantunut, kurtistat kulmiasi tiuhaan. Varhainen puuttuminen voi ehkäistä stressin kehittymistä. Kun stressin kanavoi liikuntaan tai siitä keskustelee jonkun kanssa, olo tuntuu helpottuneelta ja hymy on taas herkässä.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että hymy saa näyttämään kolme vuotta nuoremmalta. Elämästä nauttiminen sen jokaisena päivänä saa ihmisen näyttämään ja tuntemaan itsensä nuoremmalta ja terveemmältä; näin iho luultavammin säästyy ennenaikaisen ikääntymisen merkeiltä.