TEE SE ITSE -KASVONAAMIOT: LUONNOLLINEN TIE KAUNIISEEN IHOON

Avain sileään ja kosteutettuun ihoon saattaa löytyä keittiösi komerosta! Monet tavalliset kodin ruoat ovat täydellisiä hyvin tehokkaaseen omatekoiseen kasvonaamioon.

RENTOUDU KOTITEKOISEN KASVONAAMION KANSSA

Kotitekoinen kasvonaamio on täydellinen seuralainen leppoisaan hemmotteluiltaan.

KUINKA SAADA KAIKKI IRTI KOTITEKOISESTA KASVONAAMIOSTA

Ihosi himoamat ravinteet löytyvät joskus jääkaapistasi, hedelmäkulhostasi tai komeroistasi, tuoden yksinkertaisia, mutta voimakkaita ainesosia tehokkaaseen tee se itse -kasvonaamioon. Valmiina ostetun kasvonaamion käyttäminen luo loistavan hemmotteluhetken, mutta joskus kasvot kaipaavat nopeaa apua, jota luonnollisista ainesosista koostuva tee se itse -kasvonaamio tarjoaa.

Kotitekoisen kasvonaamion voit laittaa suihkussa ennen töihin lähtöä tai illalla rentoutuessasi sohvalla rauhoittavan musiikin soidessa taustalla. Tutkimukset osoittavat, että eräät luonnolliset ainesosat voivat olla hyvin hyödyllisiä tietyille ihotyypeille ja tee se itse -kasvonaamiot ovat yksi helpoimmista tavoista saada kirkas ja hehkuva iho. Jatka lukemista oppiaksesi lisää kasvonaamioiden eduista. Ymmärtääksesi paremmin millaista kasvonaamiota itse tarvitset, varmista, että tiedät ihotyyppisi.

KUINKA TEHDÄ KASVONAAMIO: VINKKEJÄ & NIKSEJÄ

  • Puhdista iho huolellisesti ennen aloittamista lämpimällä vedellä alueelta, johon tee se itse -kasvonaamio levitetään. Lämpimän pyyhkeen levittäminen kasvoille auttaa avaamaan ihohuokosia.
  • Käytä pehmeää sivellintä levittäessäsi kotitekoista kasvonaamiotasi iholle.
  • Kurkkuviipaleet asetettuna silmien päälle voivat auttaa sinua rentoutumaan.
  • Jos pidät enemmän viilentävästä naamiosta, niin laita tee se itse -kasvonaamiosi jääkaappiin noin tunniksi ennen levitystä.


RESEPTEJÄ TEE SE ITSE -KASVONAAMIOIHIN

Hehkuvan ihon saaminen ei tule tästä helpommaksi - tässä on joitakin kotitekoisia kasvojenhoitoreseptejä kokeiltavaksi.

HERKKÄ IHO - TAKAISIN PERUSASIOIHIN JOGURTTINAAMIOLLA

Jogurtti tekee ihosta sileän ja ravitun. Sen tiedetään myös tasoittavan epätasaista ihon sävyä ja rauhoittavan punoittavaa ja herkkää ihoa. Levitä luonnonjogurttia kasvoillesi ja huuhtele se 15 minuutin päästä pois lämpimällä vedellä.

EPÄPUHTAUKSILLE ALTIS IHO - KUINKA TEHDÄ KOTITEKOINEN JA HYVÄNTUOKSUINEN HUNAJAKASVONAAMIO

Hunaja maistuu hyvältä paahtoleivän päällä, mutta tuntuu vieläkin paremmalle levitettynä kasvoillesi tässä yksinkertaisessa tee se itse -kasvonaamiossa! Sen lisäksi, että makea naamio kosteuttaa tehokkaasti, hoitaa se loistavasti epäpuhtauksille altista ihoa antibakteeristen ominaisuuksiensa ansiosta.

Tehdäksesi epätasaiselle iholle täydellisen hunajan tuoksuisen kotitekoisen kasvonaamion, sekoita keskenään yksi ruokalusikallinen hunajaa, yksi teelusikallinen kanelia ja yksi teelusikallinen muskottipähkinää. Jos ihosi on punainen ja tulehtunut, saattaa hunaja-hiili-kasvonaamio olla se mitä tarvitset. Aktiivihiili tunnetaan sen kyvystä sitoa likaa ja haitallisia aineksia. Sekoita yksi ruokalusikallinen hunajaa yhteen ruokalusikalliseen aktiivihiilijauhetta ja levitä kasvoillesi. Voimakas kotitekoinen kasvonaamio ei tästä paljon yksinkertaisemmaksi tule.

Käytä vihreää teetä ja hiiltä sisältävää NIVEAn Detox Sheet Mask -kasvonaamiota nopeaan 10 minuutin tehohoitoon.

HERKÄN IHON RAUHOITTAMINEN - KUINKA TEHDÄ KAURAKASVONAAMIO

Mitä erityistä on kaurapuurossa?
Herkkä iho hyötyy usein todella paljon kauran tulehduksia ehkäisevistä ominaisuuksista, se voi myös rauhoittaa ihoa auringonoton jälkeen. Kokeile tätä monikäyttöistä tee se itse -kaurakasvonaamiota saadaksesi nuorekkaammalta näyttävän ihon.

  1. Jauha kaurahiutaleet: Sekoita neljäruokalusikallista kaurahiutaleita monitoimikoneessa, kunnes niistä tulee jauhoa.
  2. Lisää hunaja: Lisää yksi ruokalusikallinen hunajaa kaurahiutaleisiin ja sekoita.
  3. Lisää yksi munankeltuainen: Munankeltuainen on loistava D-vitamiinin lähde ja se auttaa ihoa näyttämään raikkaalta ja nuorekkaammalta. Erottele pois valkuainen ennen kuin lisäät keltuaisen kasvonaamiosekoitukseen. Sekoita keltuainen muihin aineksiin, jotta seoksesta muodostuu tahnaa.
  4. Levitä kasvoille: Sitten levitä kotitekoinen kasvonaamio kasvoillesi välttäen herkkää silmänympärysihoa ja jätä se paikoilleen 15 minuutiksi ennen kuin peset sen pois.

Tämä yksinkertainen syväpuhdistava kasvonaamio on hyvin monikäyttöinen, käy monille ihotyypeille ja saa ihon tuntumaan raikkaalta, pehmeältä ja sileältä.


KUIVA IHO - RAVITSEVA AVOKADOKASVONAAMIO

Avokado on yksi kosteuttavimmista ja nuorentavimmista luonnollisen kasvonaamion ainesosista. Se on täynnä ihoystävällisiä ravinteita, kuten kaliumia ja monia muita hivenaineita ja vitamiineja, eli ei ihmekään että se on mukana parhaiden tee se itse -kasvonaamioidemme listalla.

Jotta tuloksena olisi extra-tehokas kosteuttava kasvonaamio, käytä puolikkaan avokadon hedelmäliha ja soseuta sitä, kunnes sen koostumus on kermainen. Lisää yksi teelusikallinen oliiviöljyä ja varmista, että seos on kunnolla sekoittunut ennen kuin levität sitä kasvoillesi. Sekä avokado että oliiviöljy sisältävät terveellistä rasvaa, joka sitoo kosteutta ja hidastaa ikääntymisen merkkejä iholla. Säännöllisesti käytettynä tämä kotitekoinen kasvonaamio auttaa sanomaan hyvästit karhealle ja kuivalle iholle.

TEE SE ITSE -KASVONAAMIONI ON VALMIS POISTETTAVAKSI...MITÄ NYT?

Kun kotitekoinen kasvonaamiosi on tehnyt tehtävänsä, poista se hellästi käyttäen lämmintä vettä. Tee se itse -kasvonaamioiden pitäisi irrota helposti, mutta siivilän käyttö voi olla tarpeen, jotta naamio ei tuki putkiasi. Käytä aina naamion jälkeen kasvovettä ja kasvovoidetta, jotta iho näyttää terveeltä ja hehkuvalta. Löydät täältä eräitä NIVEAn kasvovesiä ja täältä kosteusvoiteitamme.