nainen katsoo peiliin

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää finnien hoidosta

Pääse eroon kasvoissa olevista finneistä asiantuntijoidemme avulla

Miten saada finnit pois?

Aknen kanssa eläminen voi olla turhauttavaa, varsinkin aikuisena. Se saa pohtimaan ""miten päästä eroon finneistä?"" ja saattaa vaikuttaa itseluottamukseesi. Vaikka olet kaunis juuri sellaisena kuin olet, ja finnit sekä epätasaisuudet ihossa ovat luonnollinen asia, asiantuntijamme ovat koonneet neuvoja, jotka opastavat sinua matkallasi kohti ""finnin hoitoa""! Ensimmäinen vaihe finnien hoidossa on ymmärtää, mitä finnit ovat.
Tiede finnien synnyn taustalla

MITÄ FINNIT OVAT?

Talirauhanen sijaitsee iholla pienten karvatuppien vieressä ja erittää öljyä, joka tunnetaan talina. Se estää ihoa ja hiuksia kuivumasta. Finnit ovat kehon tapa parantaa itseään. Finnejä muodostuu, kun kyseiset huokoset tukkeutuvat ja tulehtuvat. Tällöin keho yrittää korjata itseään lähettämällä alueelle ylimääräistä verta ja kemikaaleja. Tämä aiheuttaa tulehdusta.

MILLAISIA FINNEJÄ ON OLEMASSA?

Jotta finnejä voidaan hoitaa tehokkaasti, on tärkeää tunnistaa, minkä tyyppisiä finnejä sinulla on. Tutustu finnien 6 päätyyppiin:

  • Mustapäät - pieniä mustia kuoppia, jotka kehittyvät iholle; ne ovat mustia, sillä karvatupen sisempi kerros tuottaa väriä.
  • Valkopäät - valkopäitä syntyy, kun ihohuokonen on kokonaan ummessa ja tulehtuu
  • Märkärakkulat - pieni punainen pahkura, jonka pää on valkoinen ja joka syntyy mädän kerääntymisestä
  • Näppylät - pieniä arkoja ja punaisia pahkuroita
  • Noduulit - suuria ja kovia kyhmyjä, jotka muodostuvat ihon pinnan alle ja ovat kivuliaita
  • Kystat - finnien pahin muoto; suuria, kivuliaita ja märkää täynnä olevia kyhmyjä, joilla on suurin riski aiheuttaa pysyviä arpia
blondi nainen nauraa

Mikä aiheuttaa finnejä

Pääsyyt, miksi finnejä ilmestyy kasvoihin:

terveellinen ruoka

RUOKAVALIO

Ei ole yllätys, että se, mitä syömme, voi vaikuttaa ihomme ulkonäköön. Verensokeria kohottavat ""korkean glykeemisen indeksin"" hiilihydraatit, kuten pasta, valkoinen riisi, sokeri ja valkoinen leipä, voivat aiheuttaa hormonien tuotantoa ja nostaa talitasoja. Myös maitotuotteet, tyydyttyneet rasvat ja transrasvat voivat lisätä finnien ilmestymisen mahdollisuutta.
teini-ikäisten ihon tarpeisiin

HORMONIT

Talirauhaset ovat alttiita hormonaalisille muutoksille. Koska teini-ikäisten hormonitasot muuttuvat murrosiässä huomattavasti, on heillä suurempi riski hormonaaliseen akneen. Jos androgeenireseptorit toimivat heikosti naisilla, ne saattavat tuottaa enemmän talia, jolloin huokoset tukkeutuvat.
ihonhoidon levittäminen

EPÄSOPIVA IHONHOITO

Vääränlainen ihonhoito voi vaikuttaa finnien ilmestymiseen, varsinkin jos se on iholle liian rajua. Liian voimakkaiden tuotteiden, erityisesti hajusteiden ja väriaineiden, käyttö voi ärsyttää ja kuivattaa ihoa. Joskus, kun ihomme on kuiva, se ylikompensoi tuottaen enemmän öljyä, mikä tukkii huokoset ja aiheuttaa finnejä.
asuu kaupungissa

YMPÄRISTÖ

Ympäristösi vaikuttaa ihon terveyteen, ja onkin tärkeää tunnistaa vaikuttaako se ihoosi negatiivisesti aiheuttaen aknea. Jos asut tai työskentelet suurten teiden ja kaupunkien lähellä, ihosi altistuu saasteille sekä ilmassa olevalle suuremmalle määrälle tomua ja likaa. Ne voivat takertua ihollasi olevaan öljyyn ja tukkia ihohuokosia, varsinkin jos et pese kasvojasi aina päivän päätteeksi.

Kehomme on monimutkainen ""koneisto"", joka antaa meille vihjeitä. Se, mitä kasvojemme eri alueilla tapahtuu, voi kertoa, mitä kehoissamme tapahtuu.


TEE NÄIN:

1) NOUDATA IHONHOITORUTIINIA.

Hyvä päivittäinen ihonhoitorutiini on tärkeässä roolissa finnien hoidossa epäpuhtauksiin taipuvaisella iholla, ja auttaa ehkäisemään uusien finnien muodostumista kasvoihin. Varmista, että käytät mietoa puhdistusainetta kahdesti päivässä lian ja saasteiden poistamiseksi ihohuokosista. Käytä kasvojen pesuun lämmintä, ei kuumaa, vettä huokosten avaamiseksi, jolloin puhdistusaine pääsee pesemään epäpuhtaudet pois. Suosittelemme NIVEA Magic Bars -tuotevalikoimaamme, joka sisältää 99 % luonnollisia ainesosia, on saippuaton ja jonka pH on optimoitu ihosi pH-tasolle tehden ihosta pehmeän. Suosittelemme myös kasvojen kuorinta pari kertaa viikossa NIVEA Anti Blemish Daily Wash Scrub -tuotteella. Se syväpuhdistaa ja kuorii ihoa. Kun kuivaat kasvojasi, muista taputella ihoa puhtaalla pyyhkeellä hankaamisen sijaan. Viimeistele aina kosteusvoiteella.
 
2) KÄYTÄ AURINKOSUOJAA
Altistuminen auringon UV-säteille vaurioittaa ihon luonnollista suojakerrosta ja kuivattaa aknea lisäten öljyntuotantoa. Rasvainen iho tukkii ihohuokosia ja aiheuttaa bakteerien kasvua, jonka tuloksena puhkeaa finnejä. Jos mietit, miten päästä eroon finneistä kasvoilla ja uskot auringon auttavan - olet väärässä. Suojaamalla ihosi suojakerrosta ei-komedogeenisellä aurinkosuojatuotteella ehkäiset tulehduksien, arpien ja pigmenttihäiriöiden muodostumista. 
 
3) YLLÄPIDÄ TERVEELLISIÄ ELÄMÄNTAPOJA
Iho-ongelmat johtuvat usein stressistä. Yritä välttää ahdistuneisuutta ja stressiä finnien ehkäisemiseksi. Ota aikaa itsellesi! Säännöllinen liikunta voi parantaa verenkiertoa ja mielialaasi. Ole koskematta kasvojasi ja pese hiuksesi ja, jos olet mies, myös partasi. Hiusten öljyt voivat aiheuttaa aknea.
 
4) SYÖ TERVEELLISESTI
Johdonmukaisen ja sopivan ihonhoidon lisäksi myös ruokavaliollasi on olennainen merkitys ihoosi. Hedelmien ja vihannesten vitamiinit sekä antioksidantit ovat mainioita iholle ja loistava tapa auttaa finnien hoidossa. Myös verensokeritasollasi on vaikutusta aknen muodostumisessa. Jokainen meistä on erilainen, joten seuraa, mitkä ruoat aiheuttavat epätoivottuja reaktioita ja vältä niiden syömistä.

ÄLÄ TEE NÄIN:

1) ÄLÄ PURISTA
Ihotautilääkäreiden mukaan finniä ei kannata koskaan puristaa! Finniä puristaessasi itse asiassa estät ihoa parantumasta. Iho voi myös revetä, mikä johtaa verenvuotoon ja avohaavaan, johon voi päätyä lisää bakteereita tehden finnistä vielä isomman ja pahemman. Finnin puristaminen voi myös johtaa siihen, että tuppeihin pääsee lisää likaa, jolloin finnistä tulee pahempi. Toinen syy, miksi finnejä ei kannata puristaa on, että siitä voi syntyä arpia, joista on hankala päästä eroon!
 
2) ÄLÄ KUIVAA FINNIALUEITA LIIKAA
Vältä liiallista pesua ja liian voimakkaiden tuotteiden käyttöä,, sillä epäpuhdas iho on erittäin herkkä. Joskus finnin hoidossa vähemmän on enemmän. Vaikuttavien aineiden liikakäyttö voi ärsyttää ihoa. Tämän seurauksena ihosta tulee hilseilevä ja arka. 
 
3) ÄLÄ KÄYTÄ MEIKKEJÄ, JOIDEN AINESOSAT TUKKIVAT HUOKOSIA
Jos ihosi on altis epäpuhtauksille, kannattaa tiettyjä ainesosia välttää. Mineraaliöljyjä ja lanoliinia sisältävät meikkituotteet ovat komedogeenisiä. Ne voivat siis tukkia huokosia ja aiheuttaa finnejä. Ennen kuin käytät mitään tuotetta, lue tuoteseloste. 
Muista poistaa meikki - aina, kun jätä meikit kasvoillesi yöksi, huokosesi tukkeutuvat enemmän. 
Ennaltaehkäisy on paras hoitokeino.
 
Jos olet jo pitkään kamppaillut "miten päästä eroon finneistä kasvoissa" tai aknesta, älä epäröi ottaa yhteyttä ihotautilääkäriin tai yleislääkäriin saadaksesi neuvoja finnien hoitoon.

Älä usko jokaista näkemääsi kotikonstia.

3 kotikonstia finneihin

Kotikonstit ovat todella houkuttelevia ratkaisuja finnin hoitoon, varsinkin edullisuutensa vuoksi; ole kuitenkin varovainen kotikutoisten ""konstien"" suhteen. Vaikka hammastahnaa, sitruunamehua ja soodaa on pidetty loistavina kotikonsteina finnien hoidossa, ihotautilääkärit pitävät niitä liian rajuina, tehottomina ja ihoa vaurioittavina keinoina.

Jos silti haluat kokeilla jotakin kotikonstia, tutustu näihin 3:een asiantuntijoidemme valitsemaan turvalliseen vaihtoehtoon.

Muista - jos huomaat ihoärsytystä, sinun tulee keskeyttää hoito välittömästi!

hunaja

Hunaja-kanelinaamio

Hunajalla ja kanelilla on antibakteerisia ominaisuuksia, kun niitä käytetään yhdessä aknea aiheuttavaa bakteeria vastaan. Naamio voi auttaa myös lievittämään tulehdusta ja edistämään haavan paranemista.

Kuinka sitä käytetään:
Valmista tahna sekoittamalla 2 ruokalusikallista hunajaa ja 1 teelusikallinen kanelia. Puhdista kasvosi, levitä tahna ja anna vaikuttaa 10-15 minuuttia. Huuhtele naamio 15 minuutin kuluttua lämpimällä, muttei kuumalla, vedellä ja taputtele kasvosi kuiviksi.

 aloe vera ainesosa

Aloe vera

Myös aloe vera on kasvipohjainen aine. Se sisältää luonnollisesti esiintyvää salisyylihappoa ja rikkiä, jotka parantavat ihoa ja sen kuntoa. Kuten teepuuöljykin, aloe veraa on saatavilla uutteena tai lisättynä kaupasta saataviin ihonhoitotuotteisiin.
 
Kuinka sitä käytetään:
Hanki aloe-kasvin lehti ja kuori sen ylin kerros pois, jolloin sisällä oleva geelimäinen kerros tulee näkyviin. Kaavi geeli ulos ruokalusikalla. Levitä geeli suoraan iholle kosteusvoiteen tavoin. Toista tarvittaessa.

Teepuuöljy

Teepuuöljy tunnetaan luonnollisena tulehdusta ehkäisevänä aineena. Sillä saattaa olla myös antimikrobisia vaikutuksia. Näiden vaikutusten ansiosta teepuuöljy voi auttaa poistamaan finnejä.
 
Kuinka sitä käytetään:
Käyttääksesi teepuuöljyä turvallisesti ja hyötyäksesi siitä, valmista liuos, joka sisältää 1 osan teepuuöljyä ja 4 osaa ei-komedogeenistä öljyä, kuten jojobaöljyä. Levitä liuos finnien esiintymisalueelle vanulapulla. Toista toimenpide 1-2 kertaa päivässä ja käytä kosteusvoidetta ihon kuivumisen välttämiseksi.