Kysyttävää kasvojenhoidosta?

LÖYDÄT VASTAUKSET USEIN KYSYTTYIHIN KYSYMYKSIIN TÄÄLTÄ.

1. Miksi kosteus on niin tärkeää kasvojen iholle?
Vedellä on tärkeä rooli terveennäköisen ihon kannalta. Marraskesi sisältää noin 10–30 % vettä, syvemmät kerrokset vielä enemmän. Optimaalisesti kosteutettu iho on taipuisa ja sileä, ja sillä on suojakerros. Riittämätön kosteus voi tehdä ihosta karhean ja riutuneen. Kuiva iho menettää myös kimmoisuutensa, ja siihen voi ilmestyä hiuksenhienoja halkeamia, jotka johtavat suojakerroksen heikentymiseen. Tämän vuoksi kosteus on erittäin tärkeää terveen ja tasapainoisen ihon kannalta. NIVEAn kasvojenhoitotuotteet auttavat sinua kosteuttamaan ja ravitsemaan ihoasi.

2. Mikä on tehokas hoitokeino kuivalle kasvojen iholle?
Paras tapa hoitaa kuivaa ihoa on tasapainoinen määrä hellävaraista puhdistusta ja kosteuttavaa ja ravitsevaa hoitoa. NIVEAn kuivalle iholle tarkoitetut tuotteet on kehitetty erityisesti näiden tarpeiden täyttämiseen. Tuotteissa lukee ihotyyppisuositus. NIVEAn kuivalle iholle suunnatut puhdistustuotteet poistavat meikin ja epäpuhtaudet kokonaisvaltaisesti ja hellävaraisesti. Ne ovat kuitenkin samalla mietoja ja ylläpitävät ihon kosteustasapainoa. NIVEA Care -tuotteet antavat iholle intensiivistä kosteutta ja lipidejä. Ne tukevat ihon omaa suojakerrosta ja auttavat ehkäisemään nesteen katoamista. Ne myös ravitsevat ihoa ja tekevät siitä sileän ja terveen näköisen. NIVEA tarjoaa erityisesti kuivalle iholle tarkoitettuja tuotteita, kuten NIVEA Nourishing Day Care, NIVEA Indulging Cleansing Milk ja NIVEA Gentle Cleansing Cream.

3. Mitkä asiat voivat aiheuttaa kasvojen ihon kuivuutta?
Ihon marraskettä (stratum corneum) peittää hydrolipidikerros.  Yhdessä ne muodostavat suojakerroksen, joka suojaa bakteeritartunnoilta ja ylläpitää ihon kosteustasapainoa. Tämän suojakerroksen vaurioituminen voi aiheuttaa ihon kuivumista. Sekä ulkoiset että sisäiset osatekijät voivat olla syynä kuivaan ihoon. Ulkoiset tekijät ovat ilmastollisia vaikutteita, kuten tuuli, lämmitetty ilma, matala ilmankosteus, korkeat ja matalat lämpötilat sekä UV-säteily. Lisäksi henkilökohtaisilla tavoillasi on merkittävä rooli, esim. voimakkaiden puhdistustuotteiden liiallinen käyttö sekä jotkin lääkkeet, stressi, liian vähäinen nesteen juonti ja tiettyjen maitotuotteiden käyttö. Myös sisäiset osatekijät, kuten hormonaaliset vaikutteet, sairaudet tai ihon ikääntyminen, voivat olla syynä ihon kuivumiseen.

4. Miksi minun tulee käyttää erityisiä kasvojenpuhdistustuotteita?
Puhdistaminen on ensimmäinen askel ihosi luontaiseen kauneuteen ja terveeseen ulkonäköön. NIVEAn kasvojenpuhdistusaineet puhdistavat ihon hellävaraisesti mutta kokonaisvaltaisesti meikistä, talista ja epäpuhtauksista kuivattamatta sitä tai tuhoamatta sen hapanta suojakerrosta. Nissä myös huomioidaan eri ihotyyppien ominaispiirteet. Ihoa valmistellaan optimaalisella tavalla seuraaviin hoitovaiheisiin.

5. Mitä laajentuneille ihohuokosille voi tehdä?
Ensimmäinen vaihe on päivittäinen puhdistaminen pois huuhdeltavilla puhdistustuotteilla ihon ylimääräisen talin poistamiseksi, minkä jälkeen käytetään ihotyyppisi mukaista kasvovettä. Lisäksi voidaan käyttää syväpuhdistavaa kasvonaamiota tai kasvokuorintaa 1–2 kertaa viikossa. NIVEAn kasvojenhoitotuotteiden mukaan on suositeltavaa käyttää kevyitä kosteutustuotteita.

6. Miten usein minun tulisi käyttää kuorintatuotteita?

Normaalille, sekaiholle ja rasvaiselle iholle kasvokuorintaa voidaan käyttää 1–2 kertaa viikossa tehostamaan kasvojenpuhdistustuotteiden vaikutuksia. NIVEAn kasvojenkuorintatuotteiden avulla tali ja epäpuhtaudet peseytyvät pois hellävaraisesti mutta kokonaisvaltaisesti, ja kuolleet ihosolut poistuvat hienoisessa mekaanisessa prosessissa ihon päälikerroksesta. NIVEA tarjoaa erityisiä kuorintatuotteita, kuten NIVEA Skin Refining Scrub ja NIVEA Anti-Blemish 3-in-1 Cleanser. Herkkäihoisten henkilöiden ei pidä käyttää kuorintatuotteita liian usein, ja heidän tulee varmistaa, että tuote sopii erityisesti herkälle iholle.

7.  Mitä hyötyä on käyttää kasvovettä kasvojenpuhdistustuotteiden lisäksi?
Puhdistustuotteet puhdistavat ihon hellävaraisesti mutta kokonaisvaltaisesti meikistä, talista ja epäpuhtauksista. Uusi Micellar-puhdistusvesi auttaa poistamaan hellävaraisesti myös vedenkestävän ripsivärin. Kasvovesi auttaa puhdistamaan kasvojesi ihon tehokkaammin. Se poistaa lian sekä raikastaa ja kosteuttaa ihoasi. NIVEAn kuivalle tai herkälle iholle tarkoitettu kasvovesi rauhoittaa ihoa, kun taas sekaiholle tarkoitettu NIVEA Aqua Effect -kasvovesi tasoittaa ihoa. Kaiken kaikkiaan kasvovesi syväpuhdistaa ihosi ja saa sen tuntumaan sensaatiomaisen raikkaalta.

8. Mitä hyötyä on käyttää erityisiä silmienhoitotuotteita silmieni ympärillä?
Silmiesi ympärillä oleva iho on erikoislaatuista verrattuna muuhun kasvojen ihoon. Silmien ympärillä ja alla oleva iho on todella ohut, ja sen ihonalainen rasvakudos on heikompi. Se on todella herkkä ja reagoi kehon sisäisiin muutostiloihin, erityisesti veden säilyttämiseen ja jakeluun. Tämän herkkyyden takia nämä muutokset näkyvät ensimmäisenä silmien ympärillä esimerkiksi tummina kaarina tai hienoina juovina. NIVEAN silmänympärysvoiteet, kuten NIVEA Q10 Anti-Wrinkle Eye Care, ovat todella mietoja ja hajusteettomia tuotteita, jotka auttavat sinua vähentämään ryppyjä ja minimoimaan tummia silmänalusia tehden ihostasi sileämmän ja säteilevämmän näköisen.

9. Miksi illalla kannattaa käyttää erityistä yövoidetta?

Iltaisin ja öisin, kun iho on rentoutuneempi, solujen uusiutumisprosessi nopeutuu. Tästä syystä uusiutumisprosessin tukeminen on tärkein yöllä käytettävän tuotteen ominaisuus kosteuttavien ja hoitavien ominaisuuksien lisäksi. Tämän vuoksi kannattaa käyttää iholla tähän tarkoitukseen tehtyjä voiteita. Yövoiteiden tarjoaman uusiutumistehon lisäksi niiden koostumus eroaa päivävoiteista siten, etteivät ne tarjoa ylimääräistä UV-suojaa, jota ei tarvita yöllä.

10. Mikä aiheuttaa ihoni ennenaikaisen ikääntymisen?

Ihon ennenaikaiseen ikääntymiseen on monia syitä. Kaikkein suurin syy on auringonvalon sisältämä UV-säteily, mutta myös muut ulkoiset tekijät, kuten epäterveelliset elämäntavat tai stressi, voivat aiheuttaa ennenaikaista ikääntymistä. Nämä seikat lisäävät vapaiden radikaalien muodostumista ihossa – mikä on yksi ihon ennenaikaisen ikääntymisen merkittävimmistä syistä.  NIVEA tarjoaa erityisiä kasvojenhoitotuotteita, joissa on auringonsuojakerroin, esimerkiksi NIVEA Moisturizing Day Care (suojakerroin 15) ja Q10 Anti-Wrinkle Day Care (suojakerroin 15 tai 30).

11. Tuleeko päivävoiteessa olla auringolta suojaavia ominaisuuksia?

Ihosi ennenaikaisen ikääntymisen suurin syy on auringonvalon sisältämä UV-säteily. NIVEAn UV-suodattimia sisältävät kasvojenhoitotuotteet voivat siis auttaa vähentämään UV-säteilyn vaikutusta kasvojesi ihoon. Yleisesti ottaen kosteusvoiteen päätarkoitus on kosteuttaa ihoa, mikä saa ihosi näyttämään raikkaammalta ja rentoutuneemmalta. UV-suodattimia sisältävä kosteusvoide suojaa lisäksi ihoasi UVA-/UVB-säteiltä. NIVEAn kasvojenhoitotuotteiden suojataso vaihtelee eri tuotteiden välillä, joten tarkasta aina valitsemasi tuotteen aurinkosuojakerroin tuotepakkauksesta. NIVEAn aurinkosuojakertoimella varustetut kasvojenhoitotuotteet, kuten NIVEA Moisturizing Day Care (suojakerroin 15), suojaavat ihoasi auringonvalolta. Jos tarvitset erityisiä auringonsuojatuotteita, esim. mennessäsi ottamaan aurinkoa tai uimaan kirkkaassa auringonpaisteessa, erityiset NIVEA-auringonsuojatuotteemme sopivat sinulle.

12. Onko kesällä ja talvella tarpeen käyttää erilaisia ihonhoitotuotteita?
Kasvojen ihon kunto voi vaihdella vuodenaikojen mukaan. Talvisin iho on tavallisesti kuivempi kuin kesäisin.  Vaikka ihotyyppi saattaakin vaihdella vuoden mittaan, muutokset ihon käyttäytymisessä voivat olla pieniä tai suuria. Jos olet löytänyt ihonhoitotuotteita, jotka hoitavat kasvojesi ihoa optimaalisesti ympäri vuoden, sinun ei tarvitse vaihtaa tuotteita toisiin. Jos kuitenkin koet, etteivät tuotteet hoida ihoasi tarpeeksi tai ihosi ei tunnu tarpeeksi kosteutetulta, on talvella järkevää käyttää täyteläisempiä ja kosteuttavempia tuotteita, kuten NIVEA Moisturizing Day Care tai NIVEA Nourishing Day Care.

13. Mitä tarkoittaa ei-komedogeeninen?
Tuotteita sanotaan ei-komedogeenisiksi, jos ne eivät tuki ihohuokosia, jotka voisivat muuten kehittyä mustapäiksi. Monet tekijät voivat vaikuttaa mustapäiden syntymiseen. Ihon rasvoittuminen johtaa usein talirauhasten tukkeutumiseen, mikä edistää mustapäiden muodostumista. Ei-komedogeeniset ihonhoito- ja puhdistustuotteet on kehitetty erityisesti rasvoittuvalle ja näppylöihin taipuvaiselle iholle (pääasiassa epäpuhtaalle ja sekaiholle).


Lisää kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä verkkosivustomme palautelomakkeen kautta.


OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

product-stage-bg