MITEN PESEYTYÄ SUIHKUSSA

Kaikki vinkit siihen, miten käydä nopeasti suihkussa, pestä vartalon ihoa ja luoda suihkutteluun hyvä rutiini.

MITEN PESEYTYÄ SUIHKUSSA

Suihkussa käynti. Useimmat meistä käyvät suihkussa niin usein, ettemme tule miettineeksi, miten käydä suihkussa. Suihkuttelu on kuitenkin enemmän kuin vain saippuaa tai shampoota ja vettä. On olemassa hyviä neuvoja siihen, miten peseytyä suihkussa. Oikeanlainen suihku saa ihon paitsi puhtaaksi, myös pehmeäksi, hehkuvaksi ja kosteutetuksi, ja hiukset kiiltäviksi. Oikeanlainen rutiini säästää myös litroittain vettä, vie vähemmän aikaa ja laskee energiankulutusta.

Tässä vinkkimme siihen, miten käydä suihkussa:
Miten käydä suihkussa

Vaihe 1: Valitse oikean veden lämpötila

Ihotautilääkärit suosittelevat suihkuttelua lämpimässä tai haaleassa vedessä.
Kuuma suihku liuottaa iholta luonnollisia öljyjä ja kuivattaa ihoa.
Tarkista veden lämpötila rannettasi vasten, ennen kuin astut suihkuun, sillä ranteen iholla lämmön tuntee paremmin kuin sormissa.
Jos suinkin pystyt, suihkuun kannattaa mennä jo ennen kuin vesi on saavuttanut ihanteellisen lämpötilan. Näin säästät vettä (ja vähän aikaakin).
Miten käydä suihkussa

Vaihe 2: Kuinka pestä vartalon ihoa

Huuhtele vartaloasi kostuttaaksesi ihosi ennen saippuan tai suihkugeelin levittämistä.
Pesuaineen valinta riippuu siitä, pidätkö enemmän saippuasta vai suihkugeelistä, siitä, mihin aikaan päivästä käyt suihkussa ja siitä, minkälaisista tuoksuista pidät.

Jos pidät klassisista tuoksuista, kokeile NIVEA Creme Care Shower -suihkusaippuaa, tai jos pidät enemmän hedelmäisen raikkaan tuoksun virkistävästä vaikutuksesta, kokeile NIVEA Lemongrass & Oil Shower -suihkugeeliä – se herättää sinut ihanasti uuteen päivään.

Minkä valitsetkin, annostele ja hiero saippuaa tai suihkugeeliä käsiisi tai pesusieneen ja levitä vaahto ihollesi. Aloita niskasta ja olkapäistä ja jatka sitten kohti varpaita.

Älä unohda jalkoja, ja muista pestä myös varpaanvälit saippualla ja vedellä.
Miten käydä suihkussa

Vaihe 3: Huuhtele huolellisesti

Olennainen vaihe suihkussa käymisessä on huuhtelu.
Varmista, että huuhtelet iholta kaiken saippuan tai suihkugeelin, sillä jäämät voivat kuivattaa ihoa.
Käännä suihkupää ylösalaisin, hiero saippuaisia alueita käsin ja huolehdi, että kaikki vaahto ja viimeisetkin liat lähtevät. Tai jos suihkupään saa otettua käteen, saat huuhdeltua ihon vieläkin täsmällisemmin.

Jos et tahdo ylettyä selkääsi, harkitse pitkävartisen harjan ostamista, sillä sen avulla saat joka kohdan puhtaaksi.
Miten käydä suihkussa

Vaihe 4: Levitä shampoota kunnolla

Ota pullosta oikea määrä shampoota käsiisi ja levitä se päähän ja niskaan.
Oikea määrä shampoota määräytyy sen mukaan, kuin pitkät tai paksut hiuksesi ovat.
Hiero shampoota kunnolla päänahkaan ainakin 30–60 sekunnin ajan ennen huuhtelemista.
Jos hiuksesi ovat kovin likaiset, ne pitää kenties pestä kahteen kertaan (vinkki: likaisissa hiuksissa shampoo ei vaahtoudu yhtä hyvin, siitä huomaat eron).
Päänahan hierominen auttaa pääsemään juuriin saakka, sinne, missä hiukset usein ovat rasvaisimmat. Lisäksi se tehostaa verenkiertoa, mikä puolestaan edistää hiustenkasvua ja tuntuu hyvältä.
Miten käydä suihkussa

Vaihe 5: Huuhtele hiuksesi viileällä tai kylmällä vedellä

Kuuma vesi kuivattaa hiuksia ja ihoa, joten muista huuhdella hiukset ja vartalo niin viileällä vedellä kuin mahdollista juuri ennen suihkusta poistumista. 
Viileä vesi auttaa kiinnittämään hoitoaineen hiustuppiin ja kiihdyttää verenkiertoa koko vartalossa. Viimeistään tämä vaihe saa sinut hereille.
Miten käydä suihkussa

Vaihe 6: Levitä kosteusvoide (melkein) heti

Taputtele ihoa kuivaksi pyyhkeellä ennen vartalovoiteen levittämistä. Iholta ei enää pitäisi tippua vettä, mutta kun iho on yhä kostea, kosteus lukittuu paremmin ihoon ja saat kosteusvoiteesta parhaan mahdollisen hyödyn.

Jos sinulla on kiire, käytä syväpuhdistavaa ja kosteuttavaa suihkugeeliä, esimerkiksi NIVEA Shower Oil Natural -suihkuöljyä.

Miten käydä suihkussa: Tee näin, vältä näitä

Tee näin: Harkitse nopeaa suihkussa käyntiä. Jos viivyt suihkussa minuutinkin lyhyemmän ajan, se säästää luontoa ja lompakkoa. Ihosikin kiittää; viipyminen suihkussa liian pitkään voi tehdä ihosta kuivan ja kutisevan. 

Tee näin: Mieti hygieniaa. Kuinka vartalon ihoa on parasta pestä, käsin vai pesusienellä, sen päätät sinä. Mutta muista, että pesusienet ja muut välineet ovat kosteina oivia paikkoja bakteerien ja homeitiöiden lisääntymiselle, joten ne on asetettava aina kuivumaan ja vaihdettava riittävän usein. (Vinkki: märän koiran tuoksu on merkki siitä, että materiaalissa kasvaa bakteereita ja hiivaa.) 

Tee näin: Harjaa hiukset ennen pesua. Älä luota hoitoaineen selvittävän takkuja. Valitse harja, jossa piikkien välissä on ilmareikiä; se sopii hiusten selvittämiseen parhaiten. 
Vältä tätä: Älä käytä liian lämmintä vettä, sillä se kuivattaa ihoa. Jos ihosi tuntuu kuivalta ja kutisevalta suihkun jälkeen, käytä suihkugeeliä, jossa on mukana hoitavaa öljyä, sellaista kuten Naturally Good Cotton Flower Shower -suihkugeeli tai Naturally Good Honey Suckle Shower -suihkugeeli. Koostumuksissa on 98% luonnollisia ainesosia, muun muassa arganöljyä ja E-vitamiinia, ja ne jättävät ihon samettisen pehmeäksi ja sileäksi ilman rasvaista tuntua. 

Vältä tätä: Älä kuori ihoa liikaa. Kuoriminen auttaa irrottamaan kuolleita ihosoluja ja edistää uusien solujen syntyä, mutta liika on liikaa. Kuori kerran tai kaksi viikossa, jotta iho ei ärsyynny, ja hoida ihoa erityisen hyvin ihokarvojen höyläämisen jälkeen (myös höylääminen kuorii ihoa).