KUINKA KORJATA EPÄTASAINEN IHO

Lue parhaat vinkkimme ja neuvomme epätasaisen ihon korjaamiseen.

MITÄ ON EPÄTASAINEN IHO?

Saatat ajatella, että mitä epätasainen iho edes on? Se voi tarkoittaa monia asioita, esimerkiksi suuria ihohuokosia, laikukasta ihoa, hyperpigmentaatiota eli pigmenttiläiskiä tai kasvojen punoitusta.

EPÄTASAISEN IHON SÄVYN SYYT

Useimmiten epätasaisen ihon sävyn aiheuttavat valitettavasti asiat, joihin emme voi vaikuttaa. On kuitenkin tiettyjä asioita, joita on mahdollista tehdä vaikutuksen vähentämiseksi. Hyperpigmentaatio on yleisin syy epätasaiselle iholle ja sen aiheuttaa usein auringolle altistuminen. Auringon välttely ja korkean suojakertoimen aurinkovoide voivat siis auttaa.

KUINKA KORJATA EPÄTASAINEN IHO

On joitakin asioita, joita voi tehdä vähentääkseen epätasaisen ihon sävyn näkymistä.

SÄÄNNÖLLINEN KUORINTA

Säännöllinen hellän kuorintavoiteen käyttö on loistava tapa terveellisen ja tasaisen ihon ylläpitoon. Kuorinta poistaa kasvoilta kuolleet ihosolut ja saa esiin hehkuvan ihon. Hiero sitä ihollesi ja huuhtele sitten pois. Älä kuitenkaan hankaa liian kovaa, sillä se voi häiritä ihon luonnollista tasapainoa ja aiheuttaa lisäongelmia. Mikäli epätasainen iho on ongelma muualla kehossasi, kuin kasvoissa, kuori hellästi sienellä tai kuorintahanskoilla. Lue kuorintaoppaastamme vinkit.

PIDÄ IHO KOSTEUTETTUNA

Ihon pitäminen riittävän kosteutettuna on välttämätöntä ihon hyvinvoinnin kannalta. Kuiva ja kosteuttamaton iho näyttää samealta ja elottomalta ja ainoastaan korostaa epätasaista ihoa. Pidä iho kosteutettuna juomalla vettä säännöllisesti päivän aikana.

LIIKUNTA JA KOSTEUTUS EPÄTASAISELLE IHON SÄVYLLE

KOSTEUSVOIDE

Jos saat helposti finnejä ja aknea, tiedät varmasti, millaisia punertavia jälkiä ne jättävät jälkeensä. Vaikka haluaisit antaa ihon vain olla, on tärkeää jatkaa ihon kosteuttamista säännöllisesti. Ihon pitäminen puhtaana ja kosteutettuna kannattaa. Jos iho ei ole kosteutettu, se saattaa ylikompensoida asiaa tuottamalla tavallista enemmän talia. Talin lisäeritys voi tarkoittaa lisää finnejä. Käytä kevyttä kosteuttavaa päivävoidetta tai tehokasta kasvoseerumia. Älä unohda kosteuttaa koko kehoa, myös vartaloa ja käsiä.

Muista käyttää tuotteita, jotka sopivat ihotyypillesi. Syväkosteuttavia tuotteita kuivalle iholle ja öljyttömiä tuotteita rasvaiselle iholle. Ikääntymisen aiheuttamaa ihon sävyn epätasaisuutta vastaan kannattaa käyttää anti-age -tuotteita, kuten Q10 -tuotteitamme. Ne auttavat taistelussa ikään liittyviä tummia läiskiä, juonteita ja ryppyjä vastaan.

HARRASTA SÄÄNNÖLLISESTI LIIKUNTAA

Jos pysyt kunnossa ja terveenä liikkumalla säännöllisesti, se näkyy toivottavasti myös ihossasi. Liikunnasta saa paljon muitakin hyötyjä, joista osaa et edes tiedä saavasi, vaikka ne parantavat oloasi. Vaikka olisit huolissasi ihosi kunnosta, liikunnan pitäisi silti tuoda hymy huulille ja se saa sinut tuntemaan olosi kauniiksi. Terveellinen elämäntapa tekee ihmeitä myös epätasaiselle ihon sävylle. Muista syödä hyvin ja terveellisiä ruokia, jotka pitävät kehostasi huolen. On tärkeää, että ruokavaliossasi on paljon kasviksia ja antioksidantteja. Muista harrastaa liikuntaa, sillä se pitää hormonitoiminnan tasapainossa, vapauttaa endorfiinejä ja saa hien pintaan.

NIVEA AURINKOVOIDE

Kun puhutaan, miten päästä eroon epätasaisesta ihonsävystä, paras vaihtoehto on aina ennaltaehkäisy. Muista aina suojata ihosi huolellisesti, kun altistut auringolle ja vältä aurinkoa, kun päivä on kuumimmillaan. Löydät lisätietoja auringolta suojautumisesta täältä. Aurinkosuojan käyttäminen on äärimmäisen tärkeää, jotta iho välttyy auringon aiheuttamilta vahingoilta. Immediate Protect Sun Lotion SPF50+ -aurinkovoiteemme sisältää hyvin tehokkaat UVA/UVB -suojat ja toimii välittömästi. Aurinkovoiteen käyttö ympäri vuoden on yleisesti suositeltavaa riippumatta siitä, paistaako aurinko näkyvästi vai onko pilvistä. Ihosi on joka tapauksessa altis UVA- ja UVB -säteille, jotka saattavat aiheuttaa epätasaista ihonsävyä.

MEIKKI

Meikki on hyvä väliaikainen ratkaisu epätasaisen ihonsävyn peittämiseen. Sävytetyt kosteusvoiteet, meikkivoiteet ja peitevoiteet voivat auttaa epäpuhtauksien, värivirheiden ja epätasaisen ihon sävyn peittämiseen. Sävytettyjä kosteusvoiteita on saatavilla eri ihonsävyille sekä myös vihreän sävyisinä, jotka ovat parempia peittämään lievää punoitusta. Sävytetyt kosteusvoiteet ovat hiukan kevyempiä tuotteita kuin meikkivoiteet, mutta peittävät silti epäpuhtauksia ja epätasaisuutta. Muista kuitenkin poistaa meikki aina päivän lopuksi!

Kokeile viilentäviä kasvaonaamiota, kun yrität rauhoittaa kasvojen epätasaista ihonsävyä ja vähentää epäpuhtauksia. Täältä löydät hyviä reseptejä kotitekoisiin tee-se-itse-kasvonaamioihin. Ne auttavat epätasaisen ihon korjaamisessa.