UV-laskuri: laske täällä alueesi UV-indeksi

Tarkista täällä alueesi UV-indeksi päivittäin ja suojaudu auringolta

UV-seuranta

HAE PAIKALLINEN UV-INDEKSI

UV-indeksi päivittyy joka päivä ja kertoo UV-säteiden voimakkuuden alueellasi.
UV-indeksiasteikko on jaettu viiteen tasoon, jotka kattavat luokittelun aina matalasta (1-2) erittäin korkeaan (11+). Kullekin tasolle on annettu erilaisia suosituksia ihon suojaamiseksi auringolta. Mitä suurempi luku, sitä voimakkaammat säteet. Luokittelu sopii kaikille ihotyypeille ja pätee kaikkialla maailmassa.
Tarkista oman alueesi UV-indeksi päivittäin, ja pidä huolta ihosi suojaamisesta, kun vietät aikaa ulkona.

UV-INDEKSI PAIKASSA:

Kirjoita kaupungin nimi, jotta voimme paikantaa sijaintisi ja laskea oikean UV-indeksin.

UV-INDEKSI ON [uvIndex]

Matala UV-indeksi paikkakunnalla [city]

Kun UV-indeksi on matala, 0-2, erityiselle aurinkosuojalle ei ole tarvetta. Tästä huolimatta suojakertoimellisen päivävoiteen käyttö on suositeltavaa, jotta suojaat ihoasi joka päivä. Valitsemasi aurinkosuojakertoimen pitää olla vähintään kaksi kertaa korkeampi kuin UV-indeksin.

UV-INDEKSI ON [uvIndex]

Keskitasoinen UV-indeksi paikkakunnalla [city]

Kun UV-indeksi on keskitasolla, 3-5, on suositeltavaa suojata iho vaatteilla, kuten t-paidalla tai puserolla. Käytä lisäksi aurinkolaseja ja suojaa ihoasi lisäämällä aurinkosuojavoidetta. Valitsemasi aurinkosuojakertoimen pitää olla vähintään kaksi kertaa korkeampi kuin UV-indeksin.

UV-INDEKSI ON [uvIndex]

Korkea UV-indeksi paikkakunnalla [city]

Kun UV-indeksi on korkea, 6-7, suojaa vähintään ylävartalosi vaatteilla. Aurinkolasien ja päähineen käyttäminen on tärkeää. Lisäksi, muistathan suojata ihosi aurinkosuojavoiteella. Valitsemasi aurinkosuojakertoimen pitää olla vähintään kaksi kertaa korkeampi kuin UV-indeksin. Emme suosittele pitkiä aikoja auringossa oleskelua, vaan vietä aikaa välillä varjossa.

UV-INDEKSI ON [uvIndex]

Erittäin korkea UV-indeksi paikkakunnalla [city]

Kun UV-indeksi on erittäin korkea, 8-10, vältä ulkona oleskelua keskipäivällä klo 11-15 välisenä aikana. Jopa varjossa iho pitää suojata pitkähihaisella paidalla ja pitkälahkeisilla housuilla. UV-suojan sisältävät vaatteet ja aurinkolasit sekä niskan suojaava päähine ovat hyvä valinta. Käytä korkeaa aurinkosuojakerrointa.

UV-INDEKSI ON [uvIndex]

Erittäin korkea UV-indeksi paikkakunnalla [city]

Kun UV-indeksi on kaikista korkeimmalla tasolla - 11, 12 ja korkeampi - pysy sisätiloissa klo 11-15 välisenä aikana. Ulkotiloissa on suositeltavaa oleskella vain varjossa. Pitkähihaiset ja -lahkeiset vaatteet, UV-suojatut aurinkolasit ja niskan suojaava päähine ovat pakolliset asusteet. Käytä erittäin korkeaa aurinkosuojakerrointa - myös varjossa.

Hae toinen sijainti

UV-INDEKSI SELITETTYNÄ

NÄIN TULKITSET UV-INDEKSIÄ

UV-INDEKSI: 0-2

Kun UV-indeksi on matala, 0-2, ihon palaminen auringossa on harvinaista. Tästä huolimatta suojakertoimellisen päivävoiteen käyttö on suositeltavaa, jotta suojaat ihoasi joka päivä. Yleinen suositus on, että valitsemasi aurinkosuojakertoimen pitää olla vähintään kaksi kertaa korkeampi kuin UV-indeksin. On kuitenkin erityisen tärkeää huomioida oman ihosi tarpeet ja valita sille sopivat tuotteet!

UV-INDEKSI: 3-5

Kun UV-indeksi on keskitasolla, 3-5, on suositeltavaa suojata iho vaatteilla, kuten t-paidalla tai puserolla. Käytä myös UV-säteiltä suojaavia aurinkolaseja ja päähinettä, ja lisää ihotyypillesi sopivaa aurinkosuojavoidetta. Valitsemasi aurinkosuojakertoimen pitää olla vähintään kaksi kertaa UV-indeksiä korkeampi.

UV-INDEKSI: 6-7

Kun UV-indeksi on korkea, 6-7, suojaa vähintään ylävartalosi vaatteilla. Käytä aurinkolaseja ja päähinettä, jotta suojaat herkän päänahan. Muistathan myös suojata huulesi huulivoiteella, jossa on aurinkosuoja. Käytä omalle ihotyypillesi sopivaa aurinkosuojavoidetta, jonka aurinkosuojakeroin on vähintään kaksi kertaa UV-indeksiä korkeampi. Älä oleskele auringossa pitkiä aikoja, vaan hakeudu varjoon säännöllisesti etenkin keskipäivällä.

UV-INDEKSI: 8-10

Kun UV-indeksi on erittäin korkea, 8-10, vältä ulkona oleskelua keskipäivällä klo 11-15 välisenä aikana.
Jopa varjossa iho pitää suojata pitkähihaisella paidalla ja pitkälahkeisilla housuilla. Käytä aurinkolaseja, joissa on UV-suoja ja päähinettä, joka suojaa niskaa.
Käytä aurinkosuojaa, jossa on erittäin korkea suojakerroin. Muista valita aurinkosuoja aina oman ihosi tarpeiden mukaan.

UV-INDEKSI: 11 ja korkeampi

Kun UV-indeksi on kaikista korkeimmalla tasolla - 11, 12 ja korkeampi - pysy sisätiloissa klo 11-15 välisenä aikana. Ulkona ollessasi pysyttele varjossa niin paljon kuin mahdollista.
Pitkähihaiset ja -lahkeiset vaatteet, UV-suojatut aurinkolasit ja niskan suojaava päähine ovat välttämättömiä.
Käytä erittäin korkean suojan antavaa aurinkovoidetta, joka sopii omalle ihotyypillesi. Aurinkosuojan käyttäminen myös varjossa on hyvin tärkeää.

LUE LISÄÄ UV-SÄTEILYSTÄ

MITÄ ON UV-VALO?

UV-valon vaikutukset ovat huomaamattomia ja näkymättömiä. Vaikka ylialtistuminen auringolle on haitallista, UV-valo on silti tärkeää terveytemme kannalta, sillä tarvitsemme sitä tuottaaksemme D-vitamiinia.
Ultraviolettivalo, UVA ja UVB voivat vahingoittaa ihoa, ja ne mainitaan useissa aurinkovoidepakkauksissa.
Seuraavaksi kerromme, miksi näin on.

UVB-säteet aktivoivat melaniinin tuotantoa ihossa saaden aikaan ihon ruskettumista. UVB-säteistä johtuvat myös auringonpolttamat. UVA-säteet puolestaan eivät juurikaan aiheuta ihon palamista, mutta ne voivat provosoida aurinkoallergiaa ja aiheuttaa ihon ennenaikaista ikääntymistä. NIVEA SUN -tuotteissa käytämme yhdistelmän erilaisia UV-suodattimia, jotta voimme tarjota korkeatasoisen ja luotettavan suojan kaikkia UV-säteitä vastaan. NIVEA SUN -tuotteemme sisältävät sekä UVA- että UVB-suodattimet parhaan mahdollisen suojan takaamiseksi. Käytämme osassa aurinkosuojatuotteitamme mineraalisia UV-suodattimia, kuten Titanium Dioxidea.

Fysikaalinen UV-suodatin heijastaa auringon UV-säteet pois iholta peilin tavoin. 
Kemiallisen UV-suodattimien suojamekanismi perustuu siihen, että haitalliset UV-säteet muuntuvat iholla harmittomaksi lämmöksi.
Jotta suojautuisimme tehokkaasti UVA- ja UVB-säteiltä, eri UV-suodattimia on syytä yhdistää. NIVEA SUN -tuotteisiin on valittu tasapainoinen ja tehokas yhdistelmä eri UV-suodattimia.

OPI UV-SÄTEIDEN HAITOISTA

MIKSI TARVITSEN SUOJAN UV-SÄTEILTÄ?

AURINGONPOLTTAMAT

Auringonsäteet ovat yleisesti ottaen hyväksi keholle: ne lisäävät onnellisuushormooni serotoniinin tuotantoa, mikä lisää onnellisuuden tunnetta. Tästä huolimatta UV-säteillä voi olla myös negatiivisia vaikutuksia, sillä UVB-säteet läpäisevät ihon ylimmän kerroksen, orvaskeden, ja voivat aiheuttaa ihon palamista.

IHOVAURIOT

Auringonsäteet antavat iholle ihanaa hehkua ja aktivoivat D-vitamiinin tuotantoa, mikä on erityisen tärkeää niin luuston kuin yleisenkin terveyden kannalta. Muista silti pitää mielessä UV-säteiden riskit. Voimakkaat UVB-säteet voivat suoraan vaurioittaa DNA:ta, mikä pahimmassa tapauksessa voi aiheuttaa ihosyöpää.

IHON IKÄÄNTYMISPROSESSI

UVA-säteet tunkeutuvat syvemmälle ihoon - aina verinahkaan asti. Koska UVA-säteet eivät aiheuta kipua, ne usein jäävät huomiotta. On kuitenkin olennaista muistaa, että UVA-säteet muodostavat vapaita radkaaleja, jotka voivat vaurioitaa soluja ja DNA:ta. Tämä voi aiheuttaa allergiaa ja ihon ikääntymistä - UVA-valo aiheuttaa noin 80% rypyistä.

LÖYDÄ LISÄÄ AURINKOSUOJAVINKKEJÄ NIVEALTA

TURVALLISESTI AURINGOSSA

Laskemalla alueesi UV-indeksin pääset erinomaiseen alkuun parhaan aurinkosuojan valinnassa. Pidäthän silti mielessä, että kyse on yleisistä suosituksista.

UV-säteilyn voimakkuus vaihtelee päivän, vuoden ja alueen mukaan. Tämän lisäksi lumi, vesi ja hiekka lisäävät säteilylle altistumista. Todellinen UV-indeksi alueellasi saattaa siis olla laskurin ennustamaa arvoa korkeampi, joten muista riittävä ja asianmukainen UV-suoja eri tilanteissa. Monet asiat vaikuttavat siihen, toimiiko käyttämäsi suoja luotettavasti. Tällaisia asioita ovat muun muassa ihotyyppisi, lisäätkö aurinkosuojavoidetta riittävästi ja tarpeeksi usein ja sopiiko käyttämäsi aurinkovoide juuri sinun tarpeisiisi. 

Voit kysyä tarkempia kysymyksiä omista aurinkosuojatarpeistasi ihotautilääkäriltä.
Tutustu sillä välin muihin aurinkoartikkeleihimme.

OIKEA AURINKOSUOJA IHOTYYPILLESI

MITEN KÄYTÄT AURINKOVOIDETTA OIKEIN

MITEN HOIDAT AURINGONPOLTTAMIA