Saa rypyt pois

Ikääntyminen ja ryppyjen ilmaantuminen on väistämätöntä ja täysin luonnollista. Opi, mikä aiheuttaa rypyt ja lue lisää huippunikseistä, jotka auttavat pitämään ihosi yhtä nuoren näköisenä kuin itse tunnet itsesi.

Mikä aiheuttaa rypyt?

Oppiaksesi välttämään rypyt, sinun tulee ensin ymmärtää, miksi ne alkavat ilmestyä. Rypyt ja pienet juonteet ilmestyvät ihollesi kun vanhenet. Ne ilmaantuvat, koska ikääntyessäsi iho menettää sen luonnollisen kimmoisuuden ja se alkaa  palaudu, ja niissä alkaa myös tuottamaan vähemmän kollageenia, joka on vastuussa ihosi kiinteänä pitämisestä. Tämä merkitsee sitä, että ne alueet ihollasi, joita kasvojesi ilmeet venyttävät, eivät enää palaudu, ja niissä alkaa näkyä juonteita. Tämän lisäksi ulkoiset tekijät, kuten auringolle altistumisella ja ympäristön aiheuttamilla vaurioilla on myös osansa ryppyjen muodostumisessa, joten siksi on tärkeää tietää kuinka voit estää rypyt minimoimalla niiden ilmestymisen, kun ne alkavat näkyä.

8 huippuniksiä ryppyjen torjumiseksi

On normaalia, että saat otsaryppyjä, ylähuulen ryppyjä ja silmänalusryppyjä muiden muassa. Lue meidän huippuniksimme siitä, kuinka saat rypyt pois.

Ennen kuin aloitat ryppyjen estämisen, sinun tulee tietää, mikä on ihotyyppisi, niin että voit sopeuttaa ihonhoitorutiinisi hyödyttämään ihotyyppiäsi niin hyvin kuin mahdollista. Tuotteet, joita sinun tulisi käyttää ihollesi, jotta saisit parhaimman tuloksen vaihtelee, koska kuivan ihon hoito esimerkiksi on hyvin erilaista kuin rasvoittuvan ihon hoito. Kun olet tehnyt tämän, voit aloittaa käyttämään 8 huippuniksiämme estääksesi rypyt:

1. Pidä säännöllisesti huolta ihostasi

on tärkeää kosteuttaa ihoasi joka päivä, jotta se pysyy kosteutettuna, mutta sinun tulee myös katsoa, että kosteusvoiteessa on ainesosia, jotka auttavat estämään ikääntymisen merkkejä, kuten NIVEA Hyaluron Cellular Filler Anti-Aging Day Cream SK 15 -päivävoiteessa. Muut ainesosat, joita sinun tulisi etsiä kasvojen hoidossa estääksesi rypyt ja säilyttääksesi ihon kimmoisuuden, ovat:

  • Antioksidantit - ne auttavat ihoasi taistelemaan ympäristön vaikutuksia vastaan
  • Hayaluronihappo - hyaluronihapolla on suuri kyky sitoa suuria määriä vettä, mikä antaa iholle kosteuttavan tehoiskun. Sillä on myös hoitavia ominaisuuksia, jotka auttavat estämään ihon vahingoittumista, kuten ihon pinnan repeytymiä
  • Q10-koentsyymi, jota löytyy luonnostaan ihon soluissa, mutta joka kuluu loppuun ikääntyessäsi. Q10 vapauttaa vahvan antioksidantin ja lisää ihon energian tuotantoa auttaen uudistumista, korjausta ja ihon joustavuutta
  • C-vitamiini - tässä on myös antioksidantteja, jotka auttavat ihoa uudistumaan ja korjaavat vaurioituneita ihosoluja estääkseen rypyt

3. Juo vettä!

Ilman vettä ihostasi tulee kuiva ja hilseilevä ja tämä aiheuttaa sen, että iho on vähemmän kimmoisa ja rypyt muodostuvat helpommin.

6. Nuku

6-8 tunnin yöuni joka yö auttaa kehoasi lepäämään ja palautumaan yön yli, mikä merkitsee sitä, että ihollasi on aikaa puolustautua ja suojautua tehokkaammin ympäristöä vastaan. Se myös vähentää silmäpussien ilmaantumista, koska olet levännyt enemmän. Erityisesti otsarypyt ovat ongelma sekä miehille että naisille ja ne aiheutuvat usein unen puutteesta, kun rypistelet otsaasi enemmän ja kasvosi ovat yleensäkin vähemmän rentoutuneet. Joten estääksesi otsarypyt, sinun tulisi yrittää nukkua paljon.

7. Älä tupakoi!

Savukkeiden nikotiini aiheuttaa sen, että ihosi verisuonet ohentuvat, mikä heikentää ihon verenkiertoa ja sen myötä rajoittaa ihon hapen ja ravintoaineiden saantia. Eikä vain sitä, vaan se myös nopeuttaa ihon kimmoisuuden vähentymistä aiheuttaen ryppyjä ja nopeuttaen niiden muodostumista.

2. Aurinkosuoja

Käytä aurinkovoidetta joka päivä estääksesi ensimmäiset juonteet - rypyt aiheutuvat auringolle altistumisesta, kun auringon UVA- & UVB-säteet tunkeutuvat ihoon aiheuttaen vahinkoa ihon DNA:lle, minkä tuloksena on juonteita ja ryppyjä. Käyttämällä aurinkovoidetta joka päivä, tämä vahingoittuminen vähenee ja siten sen vaikutus ryppyjen muodostumiseen vähenee. Siksi sinun ei tulisi käyttää aurinkovoidetta joka päivä pelkästään suojautuaksesi joiltain ihosyöviltä, vaan myös siksi, että se on täydellinen vastalääke vanhenemiseen!

4. Ruokavaliosi

  • Rasvaiset kalat - nämä auttavat suojaamaan auringon aiheuttamaa tulehdusta ja vaurioita vastaan ja antaa tehoiskun ihon kimmoisuuden ja kosteuttamisen säilyttämiseksi.
  • Ruuat, kuten tumma suklaa, mustikat, gojimarjat ja lehtikaali, joissa on paljon antioksidantteja ja vitamiinejä edistävät ihon kiinteyttämistä
  • Vihannekset, kuten lehtivihannekset, paprika ja parsakaali, joissa on paljon C-vitamiiniä, auttavat kollageenin tuotannossa
  • Avokadot - näissä on paljon rasva-alkoholeja, jotka auttavat taistelemaan tulehduksia vastaan ja myös suojaavat ja korjaavat ihon vahingoittunutta DNA:ta

5. Vältä kuivattavaa saippuaa

Liian puhdistava saippua voi ärsyttää ja kuivattaa ihoasi tehden sen vähemmän kimmoisaksi ja kosteusköyhäksi. Yritä käyttää kosteuttavaa suihkugeeliä kuten NIVEA Rich Moisture Soft Caring - suihkuvoidetta, joka sekä lukitsee kosteuden ihon sisään että hellittelee ihoa.

8. Kasvojumppa

Haluatko tietää, miten pidät ylähuulen rypyt pois? Lue meidän kasvojumppa-artikkelimme täältä saadaksesi tietää miten poistat ne ja kiinteytät jokaista kasvojesi osaa. Kasvojumppa lisää verenkiertoa kasvoissa, mikä merkitsee sitä, että enemmän happea ja ravintoaineita menee kasvojesi ihoon auttaen ihon solujen uudistumista ja ihon kimmoisuuden säilymistä samalla kun se auttaa ihon vastustuskykyä ympäristötekijöitä vastaan.