womans face

Ruusunmarjaöljy ihonhoidossa

Mikä on ruusunmarjaöljyn salaisuus? Lue lisää ruusunmarjaöljyn hyödyistä ihonhoidossa.

Ruusunmarjaöljy ihonhoidossa

Ruusunmarjaöljyn lisääminen päivittäiseen ihonhoitorutiiniin voi saada kasvoilla ihmeitä aikaan, ja siksi ruusunmarjaöljystä onkin viime vuosina tullut niin suosittu ikääntymisen merkkejä ehkäisevä ainesosa.

Tutustaan siis tarkemmin tähän Miranda Kerrin ja Kate Middletonin päivittäin käyttämään ainesosaan, jonka nimeen lukemattomat ihmiset vannovat eri puolilla maailmaa.

Mitä ruusunmarjaöljy on?

Ruusunmarjaöljy, jota kutsutaan myös ruusunmarjansiemenöljyksi, on peräisin ruusupensaiden siemenistä. Ruusunmarjaöljy on eri asia kuin ruusuöljy, joka puolestaan valmistetaan ruusun terälehdistä.

Ruusunmarjaöljyn parantavat ominaisuudet on tunnettu jo vuosituhansien ajan. Öljy on täynnä ihoa ravitsevia vitamiineja, antioksidantteja ja välttämättömiä rasvahappoja. Ruusunmarjaöljy on uudistava kasvoöljy, ja sillä on monia käyttökohteita; sitä voidaan käyttää kuivan tai samean ihon hoidossa, näppyjä ja hienoja juonteita vastaan, aknearpia häivyttämään sekä lievittämään kasvojen punoitusta

Lisäksi ruusunmarjaöljy sopii kaikille ihotyypeille, joten sen monista hyödyistä saa nauttia jokainen.
 
nice skin

Ruusunmarjaöljyn hyödyt ihonhoidossa

Kuten huomaat, ruusunmarjaöljy on todella monikäyttöinen ainesosa. Tässä on lueteltu muutamia tärkeimpiä ominaisuuksia, joiden ansiosta ruusunmarjaöljy on niin tehokas kasvojen ja ihon hoidossa.
 
rosehip oil on skin

Kosteuttaa ihoa ja hiuksia

Ruusunmarjaöljyä säännöllisesti käyttävillä iho tuntuu entistä harvemmin kuivalta. Se johtuu siitä, että ruusunmarjaöljy sisältää runsaasti välttämättömiä omega-6- ja omega-9-rasvahappoja. Linolihappo, joka kuuluu omega-6-rasvahappoihin, on superkosteuttaja, joka auttaa ihoa sitomaan vettä itseensä. Myös linolihapon pitoisuus on ruusunmarjaöljyssä korkea. Samalla tavoin kuin jojobaöljy, ruusunmarjaöljy kulkeutuu syvälle ihoon, eikä jätä ihon pintaan öljyistä tunnetta. Siksi se onkin upea kosteuttaja kaikille ihotyypeille.

Ruusunmarjaöljy auttaa sitomaan kosteutta myös päänahkaan. Näin hiuksista tulee kiiltävämmät ja kimmoisammat. Ruusunmarjaöljyä voi käyttää myös hilseilevän päänahan hoidossa.
 

Kirkastaa ihoa

Ruusunmarjaöljy sisältää tretinoiinia, joka on läheistä sukua A-vitamiinille. Tretinoiinia voi käyttää hyperpigmentaation korjaamiseen. Hyperpigmentaatiolla tarkoitetaan tietyille ihoalueille muodostuvia tummempia läikkiä, jotka johtuvat liiallisesta melaniinin tuotannosta. Tutkimusten mukaan tretinoiini auttaa kuukausien mittaisessa yhtäjaksoisessa käytössä kirkastamaan ihoa vähentämällä sen melaniinipitoisuutta.

Ruusunmarjaöljy sisältää myös runsaasti C-vitamiinia, joka vähentää hyperpigmentaatiota laskemalla ihon tuottaman melaniinin määrää. Sekä tretinoiini että C-vitamiini kuorivat ihoa luonnollisella tavalla edistämällä ihosolujen uusiutumista, jolloin iho kirkastuu. Jos ihosi on tuntunut jo jonkin aikaa samealta, juuri ruusunmarjaöljyllä saat kenties elottomalta tuntuvan ihosi muuttumaan kauniin säteileväksi.
 
smiling woman
anti ageing

Ehkäisee ikääntymisen vaikutuksia

Ruusunmarjaöljy on viime aikoina saavuttanut suurta suosiota myös siitä syystä, että sen ikääntymisen merkkejä vähentävät ominaisuudet tunnetaan nyt entistä paremmin. Ruusunmarjaöljy kasvoille levitettynä on hyvin tehokas ehkäisemään ikääntymisen ensimmäisiä merkkejä. Se myös vähentää ryppyjä ja lisää kollageenin tuotantoa. Kollageeni on tärkein ihon rakennetta ylläpitävä proteiini.

Ruusunmarjaöljyssä on myös runsaasti välttämättömiä rasvahappoja, jotka taistelevat hienoja juonteita ja ryppyjä vastaan parantamalla ihon elastisuutta. Rasvahapot myös kosteuttavat ihoa – ruusunmarjaöljy on yhtä kosteuttava ainesosa kuin kookosöljy, mutta aiheuttaa harvemmin näppyjä.

Ruusunmarjaöljyn sisältämän C-vitamiinin on antioksidanttisten ominaisuuksiensa ansiosta myös osoitettu korjaavan vapaiden radikaalien ja UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita.
 

Taistelee akneoireita vastaan

Kuten olemme huomanneet, ruusunmarjaöljy kasvoille ja ihonhoidossa parantaa ihon väriä ja vähentää aknearpia. Tämä kaikki on runsaiden rasvahappojen ansiota, sillä niitä on aiemminkin käytetty aknen ja aknearpien hoidossa.

Ruusunmarjansiemenöljy on ihanteellinen ainesosa akneen taipuvaiselle iholle, sillä se on kuiva, tahmaamaton öljy, joka imeytyy ihoon minuuteissa, eikä jätä ihon pintaan öljyistä tunnetta.
 
fights acne
promote healing

Edistää ihon parantumista

Ruusunmarjaöljy sisältää runsaasti rasvahappoja ja antioksidantteja, jotka ovat tärkeitä kudosten ja solujen uusiutumisessa, ja siksi jo muinaiset mayat ja Amerikan alkuperäiskansat käyttivät sitä haavanhoidossa.

Kun käytät ihonhoitotuotteita, jotka sisältävät ruusunmarjaöljyä, saat myös aimo annoksen fenoleita. Ne ovat orgaanisia yhdisteitä, jotka auttavat ihoa paranemaan.
 

Ehkäisee raskausarpien muodostumista

Ruusunmarjaöljy vähentää myös raskausarpien muodostumista raskaana olevilla naisilla. Jos etsit keinoa vähentää punaisia tai purppuranpunaisia juovia, jotka usein syntyvät juuri raskauden aikana tai nopean painonmuutoksen seurauksena, häivytä raskausarpia hieromalla ruusunmarjaöljyä näille alueille.
 

Ruusunmarjaöljy ja NIVEA

Kuori ja kosteuta huuliasi Labello Caring Scrub Rosehip Oil -huulivoiteella. Tämä huulikuorinta sisältää myös E-vitamiinia ja auttaa pehmittämään huulten ihoa.

Kaikki uudet Rose Care -tuotteemme sisältävät myös hoitavaa, luomulaatuista ruusuvettä, jolla on samankaltaisia ominaisuuksia kuin ruusunmarjaöljyllä. Ruusuvesi on kuitenkin hellävaraisempi iholle. Kokeile NIVEA Rose Care Gel Cream -geelivoidetta, joka sisältää myös hyaluronihappoa ja kosteuttaa ihoa intensiivisesti jopa 48 tunnin ajan. Ravitsevassa geelivoiteessa on ihana ruusun tuoksu. Käytä yhdessä NIVEA Rose Care Micellar Face Wash -puhdistusgeelin kanssa – se toimii erinomaisesti tehokkaan, mutta hellävaraisen ihonpuhdistusrutiinin ensimmäisenä vaiheena.
 
labello scrub