kutiavat-kainalot

MIKÄ AIHEUTTAA KUTIAVAT KAINALOT?

Monet meistä kärsivät siitä ja se voi olla todella turhauttavaa. Tässä asioita, jotka saattavat aiheuttaa sinulle kutiavat kainalot ja keinoja lieventämään kainaloiden kutinaa.

MIKSI KAINALONI KUTIAVAT?

SYITÄ KUTIAVILLE KAINALOILLE

Kainalot ovat melko herkkä alue ihmisen ihossa, joten ei ihme, että ne ovat usein ärtyneet. Olemme selvittäneet syitä kainaloiden kutiamiseen, jotta voimme vastata kysymykseen: 'Miksi kainaloni kutiavat?'

SYITÄ KUTIAVILLE KAINALOILLE

LÄMPÖIHOTTUMA KAINALOSSA

Kun ihosi hikoilee, hiki sekoittuu ihoosi kertyneeseen likaan ja se saa aikaan kutiavat kainalot. Välttäksesi kutisevat kainalot, kainaloiden pesu säännöllisesti on tärkeää. Suihkun jälkeen varmista, että kuivaat kainalot huolellisesti taputtelemalla ne kuivaksi. Älä hankaa ihoa kuivaksi, sillä se aiheuttaa ihoärsytystä ja kainaloiden kutinaa. Pidä myös väljiä vaatteita urheillessasi, jotta kainalot saavat hengittää, ne eivät altistu hankaukselle ja vältät kutisevan tunteen kainaloissa.

SYITÄ KUTIAVILLE KAINALOILLE

BAKTEERIT

Toinen syy sille, miksi kainalot kannattaa pitää kosteutettuna, mutta täysin kuivina suihkun jälkeen on esimerkiksi sieni-infektion syntymisen estäminen alueella. Kun ihosi on märkä, bakteerien on paljon helpompaa kerääntyä ja levitä. Kun tämä tapahtuu, ihosi on altis infektioille, jotka voivat aiheuttaa esimerkiksi kutiavat kainalot.

SYITÄ KUTIAVILLE KAINALOILLE

IHOKARVOJEN AJELU

Ihokarvojen ajelu - ajellessa on mahdollista tehdä useita virheitä, joiden kaikkien lopputulos on eittämättä ärsyyntyneet ja kutiavat kainalot. Tässä on muutamia helppoja muutoksia, joita voit tehdä ihokarvojenajelurutiiniisi taistelussa kutiavia kainaloita vastaan:

  • Älä käytä samaa terää yli seitsemää kertaa, sillä kun terät tylsyvät, joudut ajamaan saman alueen useampia kertoja. Tämä taas lisää todennäköisyyttä saada kutiavaa ihottumaa kainaloihisi.
  • Älä koskaan ajele ihoa kuivana - iho viihtyy kosteutettuna, joten kuivalla terällä ajaminen on huono ajatus. Ajele ihokarvat suihkun tai kylvyn aikana, sillä lämmin vesi pehmentää karvatuppeja ja tekee ajelun helpommaksi pitäen samalla ihon kosteutettuna ja tyytyväisenä. Kuiva-ajelu johtaa paljon todennäköisemmin kainaloihottumaan.
  • Käytä erityisesti ihokarvojen ajeluun tarkoitettua vaahtoa tai geeliä - ne on huolellisesti suunniteltu ravitsemaan kainaloitasi ja niiden avulla ajelu onnistuu hellävaraisesti.
  • Älä ajele kainaloitasi liian usein - ihosi tarvitsee aikaa palautuakseen, erityisesti, jos sinulla on kutiavat tai ärtyneet kainalot. Jatkuva ajelu vain pitää ihon ärtyneenä.

Itchy armpits detergent

SYITÄ KUTIAVILLE KAINALOILLE

PYYKINPESUAINE

Pyykinpesuaineet sisältävät erilaisia saippuoita, jotka on suunniteltu poistamaan sitkeitä tahroja ja likaa vaatteista, joten ne sisältävät usein vahvoja kemikaaleja, jotka saattavat reagoida ihosi kanssa aiheuttamalla sinulle kutiavat kainalot. Kokeile luonnollisia ja hajusteettomia pesuaineita, jotka eivät sisällä väriaineita, sillä ne ovat tunnettuja ihoärsytyksen aiheuttajia.

SYITÄ KUTIAVILLE KAINALOILLE

HERKKÄ IHO

Joillakin henkilöillä asia on hieman monimutkaisempi, sillä iho ei ärsyynny pelkästään vahvoista kemikaaleista, vaan monista asioista, kuten deodoranteista. Jos herkkäihoinen haluaa välttää kutiavat kainalot, hänen kannattaa käyttää hajusteetonta deodoranttia. Deodorantin tulisi olla mieluiten alumiinitonta, sillä alumiini voi tukkia ihohuokoset samalla kun se estää hikoilun. Ihon pitäisi nimenomaan saada hengittää, jotta ihoärsytys kainaloissa vähenee.

SYITÄ KUTIAVILLE KAINALOILLE

SAIPPUA

Jotkut saippuat sisältävät voimakkaita kemikaaleja, jotka saavat ihosi kuivaksi ja ärtyneeksi, varsinkin herkillä alueilla, kuten kainaloissa. Vältä suihkugeelejä ja saippuoita, joissa on vahvoja hausteita ja väriaineita, jotka saattavat herkistää ihosi ärsytykselle, jonka seurauksena voit saada kutiavat kainalot. Korvaa ne luonnollisilla valmistusaineilla, jotka ravitsevat ja rauhoittavat ihoasi. Tarkastele NIVEAn suihkugeeli-valikoimaa ja löydä sopiva ratkaisu.


MITEN NIVEA VOI AUTTAA KUTIAVIA KAINALOITASI

Kaikki NIVEAn käyttämät valmistusaineet on suunniteltu ravitsemaan ja huolehtimaan ihoasi, tässä on joitakin tuotteita joita sinun kannattaa kokeilla, jos ongelmanasi ovat kutiavat kainalot tai kainaloihottuma.

NIVEA-anti-perspirant-pure-and-sensitive

NIVEA PURE & SENSITIVE ROLL-ON

Tämä deodorantti on alkoholiton ja hajusteeton, ja pitää kainalosi vapaana ärsykkeistä, jotka johtavat kutiaviin kainaloihin.

NIVEA-deodorant-fresh-comfort

NIVEA FRESH COMFORT ALU-FREE DEO ROLL-ON

Tämä deodorantti kuivuu nopeasi, eikä siinä ole alumiinia, joten se ei tuki ihohuokosiasi!

Jotta iho pysyy tyytyväisenä, se on hyvä pitää kosteutettuna, ei pelkästään taistelussa kutiavia kainaloita, vaan myös taistelussa ikääntymisen merkkejä ja kuivaa ihoa vastaan. Kokeile NIVEA Smooth Caring Body Lotion -emulsiota, jotta pysyt upeasti kosteutettuna.