Hikoilevat kädet, mikä neuvoksi

Hikoilevat kädet eivät ole ongelma. Lue, mistä käsien liikahikoilu johtuu ja tutustu viiteen nopeaan tapaan ehkäistä sitä NIVEA:n tuotteiden avulla.

MISTÄ HIKISET KÄDET JOHTUVAT JA KUINKA NIITÄ VOI HOITAA?

Mikään ei ole turhauttavampaa kuin odottaa pääsyä työhaastatteluun. Olet seuraavana vuorossa kättelemään haastattelijaa ja huomaat jo nyt käsiesi olevan kosteat ja hikiset. Tai mikä pahempaa, olet menossa ensitreffeille ja kätesi ovat hiestä märät. Olet valmistautunut treffeille ja viettänyt tuntikausia peilin edessä – turhaanko?

Älä hätäile, tiedämme, miltä sinusta tuntuu – ja meillä on ongelmaan ratkaisu! Kerromme, mistä hikiset kädet johtuvat ja neuvomme viisi keinoa pysäyttää käsien liikahikoilu.

MISTÄ HIKOILEVAT KÄDET JOHTUVAT?

Tähän tuhannen taalan kysymykseen löytyy kaksi vastausta. Ensinnäkin, hikiset kädet on yleinen ongelma sekä naisilla että miehillä.

KUN TUNNET ITSESI HERMOSTUNEEKSI

Kädet hikoavat lähinnä silloin, kun olet hermostunut, stressaantunut tai jännittynyt. Sympaattiseen hermostoon ovat nimittäin yhteydessä lähinnä käsien, otsan ja jalkojen hikirauhaset. Kun siis joudumme tilanteeseen, joka aiheuttaa meissä ahdistusta, hikirauhaset alkavat aktivoitua ja tuottaa hikeä. Koeta silti pysyä rauhallisena – tämä on täysin luonnollista. Hikiset kädet ovat luontainen seuraus adrenaliiniryöpyistä ja nopeammasta sykkeestä, mutta käsien hikoilu ei aiheuta hajua.

SAIRAUS

Toinen selitys on paljon harvinaisempi. Joskus harvoin ihminen saattaa nimittäin kärsiä käsien alueen hyperhidroosista, jolloin käsien hikoilu on vaikeampaa. Tämä sairaus voi olla synnynnäinen tai se voi kehittyä iän myötä. Jos epäilet, että kärsit nimenomaan hyperhidroosista, ota yhteyttä lääkäriin. Hän osaa neuvoa sairauteen parhaan hoidon.

VIISI TAPAA SAADA HIKOILEVAT KÄDET KURIIN

Kun tiedämme, mistä hikiset kädet johtuvat, voimme myös pyrkiä löytämään ratkaisun. Vaikka varsinaista hoitoa ei olekaan, esittelemme viisi nopeaa ja helppoa tapaa estää käsien hikoilua.

Käsien hikoilu voi olla enemmän kuin vain harmillista, se voi todella lisätä jo kokemaamme stressiä. Siksi on tärkeää, että jos tunnet itsesi ahdistuneeksi, avaudut ja pyrit löytämään siihen apua. Ahdistuneisuus on tavallisempaa kuin arvaatkaan, ja avun saaminen ahdistuneisuuteen voi auttaa siirtämään myös hikoilevat kädet historiaan.
Viisi tapaa saada käsien hikoilu loppumaan

Rentoutumisharjoitukset

Yritä rentoutua ja hengittää syvään ja ajatella tilannetta myönteisessä valossa. Se rauhoittaa hermoja ja lievittää ahdistuneisuutta. Tutustu vinkkeihin, joiden avulla onnistut lievittämään stressiä.
Viisi tapaa saada käsien hikoilu loppumaan

Pidä mukanasi käsidesiä

Yksinkertainen, mutta tehokas keino on valmistella hikoilevat kädet. Ennen haastattelua, treffejä tai tapaamista kuka tahansa meistä on hermostunut. Jotta käsien liikahikoilu ei olisi murheenasi, levitä käsiisi hieman käsidesiä ja pidä ne sillä tavoin viileinä.
Viisi tapaa saada käsien hikoilu loppumaan

Veden voima

Hikoilemisesta murehtiminen nostaa stressitasoa ja voi lisätä hikoilun määrää. Usein jossakin lähistöllä on pesuallas, josta saat laskettua käsiisi ja ranteisiisi viilentävää vettä. Käytä mietoa saippuaa, jossa on kosteuttava vaikutus, niin kädet eivät kuivu.
Viisi tapaa saada käsien hikoilu loppumaan

Ratkaisut matkalle mukaan

Alkoholiton käsidesi ja kankaiset nenäliinat auttavat pitämään kädet kuivina ja raikkaina myös silloin, kun olet liikkeellä. Hikiset kädet voi nopeasti taputella kuiviksi pyyhkeellä.
Viisi tapaa saada käsien hikoilu loppumaan

Käytä maissitärkkelystä tai leivinjauhetta

Pieni määrä maissitärkkelystä tai leivinjauhetta kämmeniin taputeltuna auttaa estämään hikoilua.

MITKÄ NIVEA-TUOTTEET SAAVAT HIKOILEVAT KÄDET KURIIN

Ihohuokosten ja hikirauhasten pitäminen puhtaina on olennaista kun huolenaiheena on hikiset kädet. Vältä suihkugeelejä, joihin on lisätty öljyjä – on parempi käyttää esimerkiksi NIVEA Clay Fresh Hibiscus & Sage Shower -suihkugeeliä, jonka tasapainoinen koostumus hoitaa ihoa ja tuoksuu raikkaalta. Tämä suihkugeeli on ihanteellinen päivittäiseen käyttöön ja auttaa tasapainottamaan ihon pH-arvoa.

Deodorantti on must-tuote käsilaukkuun. Roll-on, kuten NIVEA Magnesium Dry Roll On -deodorantti, on NIVEA:n ensimmäinen hikoilua estävä tuote, jossa on luonnollista magnesiumia. Se estää tehokkaasti hikoilua ja hien hajua ja jättää iholle virkistävän tuoksun. Tuote ei ole ainoastaan hellävarainen iholle, vaan myös ympäristölle – ja sen pakkaus on kierrätettävä. Tuotteesta on myös miehille tarkoitettu versio, jonka löydät täältä

HIKOILEVAT KÄDET KURIIN RUOKAVALION AVULLA

Selkeää hoitokeinoa, joka parantaisi hikoilevat kädet, ei ole. Voit silti tehdä tiettyjä muutoksia ruokavaliossasi ehkäistäksesi käsien hikoilua.

- Vähennä prosessoitujen ruokien ja valkoisen sokerin määrää ruokavaliossasi – nämä ruoka-aineet tuottavat muita enemmän lämpöä, koska ne vaikeuttavat ruoansulatusta
- Lakkaa syömästä tulisia ruokia, kuten chiliä ja pippuria, koska ne saavat elimistön lämpötilan nousemaan
- Viilennä kehoasi maidolla tai jogurtilla – mikä tahansa kalsiumpitoinen ruoka tai juoma voi auttaa viilentämään oloa
- Käytä vettä – kylve vedessä, pese kätesi vedessä, ja ennen kaikkea, juo vettä. Hyvä nesteytys viilentää elimistöä luonnollisella tavalla
- Lue lisää ihoa hoitavista vitamiineista tästä