Kuinka poistaa kovettumat jalkapohjassa

Lue jalkojen kovettumien hoidosta ja siitä, mikä aiheuttaa känsiä, niin että voit saada pehmeät, kauniit jalat.

Mikä aiheuttaa känsän jalkapohjassa?

Kovettumien syntymissyiden selvittäminen voi auttaa pitämään kovettumat kurissa tulevaisuudessa (palaamme siihen, kuinka voit päästä eroon jo muodostuneista kovettumista, mutta odota vielä hetki). Voit taistella kovettumia vastaan, jos ymmärrät niiden syntymissyyt.

Kovettumat jalassa ovat yleensä aiheutuneet känsistä tai liikavarpaista. Uudet, kovemmat ja usein kellertävät ihosolut muodostuvat, kun iho kovettuu toistuvan paineen ja hankauksen takia. Känsien ja liikavarpainden muodostuminen saattaa lisääntyä liian kuivan jalkojen ihon takia.

Jalkojen kovettumien hoito

On useita menetelmiä, joiden avulla voit pehmentää paksuja ja haljelleita jalkapohjia, on kyseessä sitten liikavarpaiden kovettunut iho tai halkeilleet kantapäät. Kokeile näitä hoitoja kovettumiin.

Jalkojen kovettumien hoito: käytä hohkakiveä

Hohkakivi on luonnollisen karkea vulkaaninen kivi, joka auttaa poistamaan kovettumia jalkapohjissa. Varmista, että olet liottanut sekä hohkakiveä että jalkojasi lämpimässä vedessä ennen kuin hankaat hellävaraisin edestakaisin liikkein jalkojen alueita, joissa on kovettumia. Varmista, että poistat vain kovan ihon pintakerroksen, sillä alla oleva ihokerros auttaa uusien ihosolujen muodostumisessa.

Kun olet valmis hohkakiven kanssa, varmista, että levität kosteusvoidetta jalkojesi vasta esiintulleelle iholle, kuten NIVEA Soft All Purpose Cream -voidetta.

Jalkojen kovettumien hoito: jalkakuorinta

Apteekista tai marketista voit hankkia jaloille sopivan kuorintavoiteen. Sillä saat yleensä poistettua osan varpaiden ja jalkojen kovettumista. Varmista, että etsit sellaisen kuorintavoiteen, jossa on pieniä rakeita, sillä ne poistavat erityisen hyvin jalkojen ihon kovettumia. Hiero kovaa ihoa kantapäissäsi tai päkiöissäsi kämmenellä tai jalkaharjalla, jotta saat poistettua jaloista kuolleen ihon. Viimeistele lämpimällä vedellä huuhdellaksesi pois kuolleet ihosolut ja kuorintavoiteen.

Tai miksipä et kokeilisi kuorivaa suihkugeeliä, kuten NIVEA Creme Peelingiä.

Jalkakuorintamenetelmiä on monenlaisia ja itsetehdyt jalkahoidot voivat vaihdella suurestikin sitruunakylvyistä kuorintoihin, joissa hyödynnetään kaurahiutaleita. 

Kovettumien hoito jaloista: karvassuola

Karvassuolan käyttäminen ja suolakylvyn luominen kylvyssä auttavat kuorimaan halkeilleen ihon, jopa sitkeän kovettuneen jalkojen ihon kantapäissä. Lisää vain kupillinen karvassuolaa kuumaan kylpyyn ja anna sen liuota ja sitten liota ihoasi. Käytä hohkakiveä onnistuneeseen kovettumien poistoon.

Jalkojen kovettumien hoito: kauneushoitola

Usein kauneussalongit tarjoavat pedikyyrejä ja myös känsien jalkahoitoja, jotka auttavat poistamaan kovettumia varpaassa tai jalassa. Tarjolla saattaa olla hoitoja, kuten parafiinivaha, joissa vaha sulatetaan (joskaan se ei ole niin kuumaa, että se vaurioittaisi ihoa), jalkasi upotetaan vahaan useita kertoja ja ne kiedotaan pyyhkeeseen, jolloin kuollut iho poistuu yhdessä vahan kanssa jättäen ihosi pehmeämmäksi. 

Jalkojen kovettumien hoito: käytä usein kosteusvoidetta

On tärkeää, että jalkoihin käytetään kosteusvoidetta, sillä kova, kuiva iho johtuu usein jalkojen ihon kosteusköyhyydestä ja kosteusvoide voi auttaa. Pidä jalat kosteutettuina käyttäen esimerkiksi NIVEA Body Milk Rich Nourishing  -vartaloemulsiota. Kaikkien eri hoitojen jälkeen on tärkeää lisätä kosteusvoidetta ja pitää jalkojen uusi, pehmeä iho kosteutettuna. Jos kova, kuiva iho on jatkuva ongelma, kosteusvoiteen käyttö jalkoihin aamuisin ja iltaisin on ensimmäinen askel saadaksesi pehmeämmät jalat.

Jos kuivat jalat ovat toistuva ongelma, tutustu kuivien jalkojen oppaaseemme.