IHON KUTINA SUIHKUN JÄLKEEN

Lue, miksi ihosi tuntuu kuivalta tai kutisevalta suihkun jälkeen ja miten pääset neuvojemme avulla kutinasta eroon

Suihku on ihana tapa raikastaa oloa heti aamusta. Päivä lähtee siitä hienosti käyntiin.

Monilla esiintyy kuitenkin suihkun jälkeen ihon kutinaa, eikä olo olekaan niin raikas ja uudistunut kuin se voisi olla. Vaikka kutina on usein lievää ja kestää vain muutamia minuutteja, kutina suihkun jälkeen voi myös pitkittyä ja aiheuttaa hankalaa oloa.

Tarkastellaan hetki kutinan taustalla olevia syitä ja niitä keinoja, joilla kutinaa voi helpottaa.
KUIVA IHO SUIHKUN JÄLKEEN

Miksi ihoni kutisee suihkun jälkeen?

Kutiseva tunne ja kuiva iho suihkun jälkeen voi johtua useista tekijöistä. Kutinan syitä on etsittävä pintaa syvemmältä.
  • Suihkun jälkeen esiintyvässä kutinassa on usein kyse kuivan ihon kutinasta eli kseroosista. Siitä kärsivät kaikenikäiset ihmiset, mutta erityisen tavallinen kuiva iho on vanhemmilla ihmisillä. Ihon pitkäaikainen altistaminen kuumalle vedelle liuottaa luonnollisia öljyjä iholta ja ärsyttää ihoa. Tästä johtuu kuiva iho suihkun jälkeen. Kutiseva tunne vaivaa usein etenkin jaloissa, koska ne altistuvat suihkussa vedelle eniten.

  • Saippua: jos sinua on jo jonkin aikaa vaivannut ihon kutina suihkun jälkeen, voi olla, että käyttämäsi saippua on osasyyllinen oireisiin. Tietyt saippuat voivat kuivattaa ihoa ja aiheuttaa pitkäkestoista kutinaa suihkun jälkeen. Jos saippuaa jää iholle suihkusta tultuasi, myös se voi aiheuttaa kutinaa ja epämukavaa oloa.

  • Sairaudet: tietyt sairaudet voivat aiheuttaa hyvin vaikeaa kutinaa, kun iho altistuu vedelle. Esimerkiksi akvageeninen pruritus aktivoi hermostoa, kun iholle suihkutetaan vettä, tosin sairaus on harvinainen. Kysy neuvoa lääkäriltä, jos epäilet, että kutina suihkun jälkeen voisi johtua sairaudesta.
KUTINA SUIHKUN JÄLKEEN

MITEN VÄLTTÄÄ KUTINA JA KUIVA IHO SUIHKUN JÄLKEEN?

Tässä parhaat vinkit kutinan lievittämiseen. Näillä vinkeillä tunnet olosi jälleen raikkaaksi ja lähtövalmiiksi heti suihkun jälkeen. 
- Valitse miedompi saippua: NIVEA Naturally Good Honeysuckle Shower -suihkugeelissä on ihoa ravitseva koostumus, joka sisältää luomulaatuista arganöljyä. Se jättää ihon ihanan pehmeäksi. Voit myös kokeilla NIVEA MEN Sensitive Shower Cream -suihkugeeliä, joka rauhoittaa ja raikastaa ihoa tai NIVEA Naturally Good Cotton Flower Shower -suihkugeeliä, joka jättää iholle mukavan tunteen pitkäksi aikaa.

- Kosteuta ihoasi: kosteusvoiteen käyttö heti hypättyäsi pois suihkusta, on hyvä tapa välttää kutina suihkun jälkeen. NIVEA Repair & Care Body Lotion -vartalovoide on erittäin tehokkaasti kosteuttava voide kuivalle iholle. Sen syväkosteuttava koostumus suojaa ja vahvistaa ihon suojakerrosta.
- Eteeriset öljyt: eteeriset öljyt, kuten jojobaöljy, voivat auttaa rauhoittamaan ja kosteuttamaan ihoa, kun kutiseva, kuiva iho suihkun jälkeen vaivaa. Hoida ihoasi NIVEA Oil in Lotion Cherry & Jojoba Oil -vartalovoiteella. Se ravitsee ihon syvimpiäkin kerroksia lempeällä koostumuksellaan.

- Viivy suihkussa lyhyemmän aikaa: jos viivyt säännöllisesti pitkään suihkussa, sinun kannattaa kokeilla lyhyempiä suihkuja haalealla vedellä. Näin ihon luontainen lipidikerros ei pyyhkiydy pois suihkussa.

- Taputtele itsesi kuivaksi: pyyhkeeseen tarttuu helposti kaikki kosteus, jota ihosi tarvitsee. Suosittelemme, että taputtelet itsesi kuivaksi pyyhkeellä suihkun jälkeen.

- Juo riittävästi vettä: juo vähintään kahdeksan lasillista vettä joka päivä varmistaaksesi, että elimistösi ei kuivu.