Hyperpigmentaatio hoito

Opi kaikki hyperpigmentaatiosta, siitä mitä se on, mikä sen aiheuttaa ja miten sitä voi hoitaa.

Hyperpigmentaatio hoito

 Ruskeita läiskiä käsissä? Pieniä, tummia värjäytymiä kasvoissa? Rentoudu: niin sanottu hyperpigmentaatio on ihon täysin luonnollinen ja vaaraton reaktio. Silti monet haluavat päästä hyperpigmentaatiosta eroon. Joten mitä on hyperpigmentaatio? Näytämme, mikä avuksi ja neuvomme hyperpigmentaation hoidossa.

Mitä hyperpigmentaatio on?

Hyperpigmentaatio ilmestyy kasvoihin tai käsiin yleensä 40 ikävuodesta alkaen ja on luonnollinen ikääntymisen merkki. Onhan ihomme kestänyt paljon vuosien aikana. Hyperpigmentaatio voi vaikuttaa kaikkiin ihotyyppeihin, mutta se on yleisempää aikuisilla, joilla on vaalea iho.

Hyperpigmentaatio on ihon vaaleanruskeasta mustaan vaihteleva värjäytymä. Koska määrä ja värin syvyys lisääntyvät vuosien saatossa, ne tunnetaan "ikäläiskinä". Periaatteessa kyse on kuitenkin pigmenttiläiskistä, joita syntyy ihon vanhetessa ja vuosien auringolle altistumisen myötä. 

Iholäiskiä on paljon, joten mistä tietää, mikä on hyperpigmentaatiota? Hyperpigmentaation tunnistaa siitä, että iho värjäytyy, mutta ei ole koholla. Pisamat eivät myöskään ole koholla, joten ne sekoitetaan helposti hyperpigmentaatioon. Hyperpigmentaation tunnistaa kuitenkin siitä, että se ilmenee yleensä laajempana kuin pisamat. Lisäksi, koska pisamat ovat geenien määrittämiä pigmenttiläiskiä orvaskedessä, ne ilmestyvät iholle yleensä jo lapsena.

Lue lisää hyperpigmentaation aiheuttajista ja hyperpigmentaatio hoidosta.

Mikä aiheuttaa hyperpigmentaatiota?

Hyperpigmentaatio johtuu pääasiassa pitkäaikaisesta altistumisesta auringolle. Lisäksi myös hormonaaliset tekijät ja geneettinen alttius voivat olla hyperpigmentaation aiheuttajia. Ymmärtääksemme, mistä ihon värimuutokset johtuvat, lentigines seniles (hyperpigmentaatio) ja lentigines solaris (aurinkotäplät) on erotettava toisistaan.

 Erot ovat seuraavat:


Lentigines seniles:  Ajan myötä kellertävää pigmenttiä, lipofuskiinia (tunnetaan myös ikäpigmenttinä), kerääntyy orvasketeen. Siellä se aiheuttaa paikallisia värjäytymiä. Tämä prosessi on osa ihon luonnollista ikääntymistä - mutta UV-säteet ja oksidatiivinen stressi voivat nopeuttaa sitä.

 

Lentigines solaris: Auringonvalolle altistuessaan iho tuottaa melaniini-pigmenttiä suojautuakseen. Vuosien altistuminen auringolle voi lopulta johtaa yliaktiiviseen melaniinin tuotantoon, jolloin pigmenttiä kerääntyy ja se ilmenee läiskänä.

nainen auringossa

Onko hyperpigmentaatio vaarallista?

 

 

Hyperpigmentaatio ei yleensä ole vaarallista. Se on luonnollinen merkki ihon ikääntymisestä. Se saatetaan kuitenkin sekoittaa melanoomaan. Jos olet epävarma, tutkituta iholäiskät ihotautilääkärillä.

Hyperpigmentaatio näkyy lähinnä kasvoissa ja käsissä

 

Koska hyperpigmentaation kehittyminen liittyy niin läheisesti pitkäaikaiseen aurinkoaltistumiseen, hyperpigmentaatio esiintyy pääasiassa auringolle altistuneilla ihoalueilla. Näin ollen hyperpigmentaatio muodostuu ensisijaisesti kasvoihin ja käsiin. Mutta sen esiintyminen myös muilla alueilla on mahdollista: pigmenttiläiskät näkyvät usein kyynärvarsien yläosassa tai dekolteessa.


Mitä on kasvojen hyperpigmentaatio?

nainen hymyilee

Kasvojen hyperpigmentaatio on hyvin yleistä, sillä kasvot ovat auringolle toistuvasti altistuva alue ja auringonvalo on hyperpigmentaation ensisijainen laukaisija.

 
Pigmenttiläiskät ilmestyvät, kun melaniinin (joka on vastuussa ihon pigmentistä) tuotanto kiihtyy - tämä tunnetaan hyperpigmentaationa. Hyperpigmentaatiot ovat yleisempiä usein paljaana olevilla ihoalueilla. 

 

Kasvojen tai käsien hyperpigmentaatio vaihtelee kooltaan ja lisääntyy usein ajan myötä. 

 

Se on alussa usein kooltaan suurempaa kuin pisamat, joihin se joskus sekoitetaan, mutta kasvojen hyperpigmentaatio ei haalistu ilman hoitoa.


Kuinka päästä eroon kasvojen hyperpigmentaatiosta

Paras tapa hoitaa kasvojen hyperpigmentaatiota on minimoida ihon altistuminen UV-valolle, mikä tarkoittaa aurinkosuojan käyttöä päivittäin jopa viileinä, pilvisinä päivinä.
Jos olet huolissasi kasvojen hyperpigmentaatiosta, on tärkeää, että asiantuntija tarkastaa sen muiden sairauksien poissulkemiseksi. 

Jos hyperpigmentaatio vaivaa sinua, on olemassa menetelmiä, joilla voidaan hoitaa kasvojen hyperpigmentaatiota - mukaan lukien laser- tai kylmähoito. On tärkeää hakeutua erikoislääkärin vastaanotolle ennen kuin aloitat invasiivisen (ja usein kalliin) hoidon.
 

 

Ennen invasiivisten ja kalliiden hoitojen valitsemista, kokeile säännöllistä ihonhoitorutiinia. Omaksumalla ihonhoitorutiinin, jossa kasvojen hyperpigmentaatioon vaikuttavia ainesosia, voidaan edesauttaa pigmenttiläiskien vähenemistä ja tasoittaa ihon sävyä.
 
Aamuisin: Uusi Cellular LUMINOUS630 anti dark spot on läpimurtava pigmenttiläiskähoitomme, joka säännöllisesti käytettynä vähentää kasvojesi ihon hyperpigmentaatiota neljässä viikossa. Levitä ensin seerumia puhtaalle iholle ennen päivävoidetta tai aurinkosuojavoidetta, joka estää jo olemassa olevia läiskiä tummentumasta sekä niiden uudelleenilmestymisen.

Iltaisin: Kun olet levittänyt Cellular LUMINOUS630 -seerumia puhtaalle iholle, hiero siihen uudistavaa ja elvyttävää yövoidetta.

nainen hymyilee

Mitä on hyperpigmentaatio käsissä

age-spots-hand-cream_Luminous630_NX21_F07_SUPERNOVA_Digital_Static_9379

Kätesi ovat aivan yhtä haavoittuvaiset auringolle ja muille elementeille kuin kasvosi - ja emme useinkaan huolehdi niistä yhtä hyvin. Kädet jäävät usein huomiotta aurinkosuojavoidetta levittäessämme, jolloin ne ovat erityisen alttiina hyperpigmentaatiolle.

 

Käsien hyperpigmentaatio esiintyy yleensä kämmenselissä, ja kasvojen hyperpigmentaation tavoin se voi kasvaa ja sulautua yhteen. 

 

Käsien hyperpigmentaatio voi näyttää tasaiselta ja väriltään ruskehtavalta. Joskus käsien hyperpigmentaatio voi ilmetä kohoumina, jotka tunnetaan nimellä seborrooinen keratoosi. 

 

Hyperpigmentaation hoito käsissä

 

 

 

Minimoidaksesi käsien hyperpigmentaation, levitä aurinkovoidetta kämmenselkiin yhtä usein kuin kasvoihisi. 

 
Ota tavaksesi käyttää käsivoidetta, joka ehkäisee hyperpigmentaatiota. Käytä ravitsevaa voidetta, joka näkyvästi vähentää ryppyjen ilmestymistä ja auttaa ehkäisemään UV-säteilystä johtuvaa hyperpigmentaatiota, sekä tasoittaa ihon sävyä. Käytä säännöllisesti, erityisesti ennen nukkumaanmenoa, saadaksesi täyden hyödyn.

NIVEA 3IN1 Q10 ANTI-AGE CARE HAND CREAM

Mitä on hyperpigmentaatio jaloissa

naisen jalat

Kasvojen hyperpigmentaatio ja käsien hyperpigmentaatio ovat yleisiä, mutta hyperpigmentaatiota voi esiintyä myös muissa kehon osissa, kuten jaloissa. Hyperpigmentaatio jaloissa on yleisin syy tälle värimuutokselle ja, aivan kuten hyperpigmentaatio kasvoissa, kyseiset pigmenttiläiskät kehittyvät auringolle altistumisesta, hormonaalisista muutoksista, raskaudesta tai tietyntyyppisistä lääkkeistä.


Vaikka hyperpigmentaatio jaloissa ei ole lääketieteellinen huolenaihe, kuten ei myöskään kasvojen ja käsien hyperpigmentaatio, kyseiset ruskeat läiskät voivat olla sairauden, kuten kroonisen laskimoiden vajaatoiminnan, varhainen oire. Jos olet huolissasi pigmenttiläiskien äkillisestä ilmestymisestä, hakeudu lääkäriin.

 

Miten estää hyperpigmentaatio

Oletko havainnut hyperpigmentaatiota ihollasi? Halutessasi sitä on mahdollista hoitaa sopivilla hoidoilla. Tässä muutamia vinkkejä ja niksejä hyperpigmentaation hoitoon.

Neuvoja hyperpigmentaation ehkäisemiseen ja hyperpigmentaation hoitoon:

Hyperpigmentaation poistamiseksi voit tehdä seuraavaa:
 
Q10 ENERGY HEALTHY GLOW DAY CREAM

Käytä hyperpigmentaatiovoidetta

Hyperpigmentaatioon tarkoitettu voide voi auttaa vähentämään hyperpigmentaation näkyvyyttä ja estämään uusien pigmenttiläiskien muodostumista. Koostumukset, joissa on soluja suojaavia aktiivisia ainesosia, kuten C- tai E-vitamiinia, ovat ihanteellisia ja auttavat ehkäisemään kasvojen hyperpigmentaatiota.
 
Vinkki: Saadaksesi selkeitä tuloksia, sinun tulisi käyttää voidetta hyperpigmentaation hoitoon päivittäin ja pidemmällä aikavälillä.

Käytä hyperpigmentaatioita ehkäisevää seerumia

Seerumien koostumus on päivä- ja yövoiteita voimakkaampi. Siksi ne sopivat täydellisesti ihon yksilöllisiin tarpeisiin ja ovat loistava lisä ihonhoitorutiineihisi, varsinkin jos haluat päästä eroon hyperpigmentaatiosta. Hyperpigmentaatiota ehkäisevät erikoisseerumit voivat auttaa vaalentamaan tummia läiskiä ja parantavattäten ihoasi kohdennetusti. 
 
Vinkki: Taputtele seerumia hellästi iholle. 

Käytä kemiallista kuorintaa

Hedelmähappo kuorii ihon pintakerrosta, joka muodostuu sitten uudelleen. Pinnalliset pigmentaatiot voivat haalistua useiden hoitojen jälkeen. Jos kuitenkin haluat päästä eroon syvemmällä olevasta pigmentaatiosta, tulee kemiallisen kuorinnan olla keskitetympää. Joka tapauksessa, hoidon on aina tapahduttava ammattilaisen toimesta ihovaurioiden välttämiseksi. 
 
Tärkeää: Happokuorinnan jälkeen iho on ärtynyt ja herkempi valolle kuin ennen.

Käy microdermabrasion-hoidossa

Tällä hoidolla ihon ylimpiä kerroksia tarkastellaan ja poistetaan mekaanisesti. Tämä tapahtuu käyttämällä hienoja kiteitä, jotka puhalletaan iholle suurella nopeudella ja sitten imetään pois. Tulos: Syvät värimuutokset ovat poissa ja iho uudistuu.
 
Tärkeää: Microdermabrasion-hoidon suorittaa kosmetologi tai ihotautilääkäri. Ensin kannattaa selvittää tarkasti, sopiiko hoito omalle ihotyypille.
 
age-spots-clean-face

Käy laserhoitamassa hyperpigmentaatioita

Hyperpigmentaatio voidaan poistaa myös laserilla. Menetelmää, jossa valoenergia tuhoaa ylimääräisen pigmentin, pidetään erityisen tehokkaana. Turvotus ja polttelu hoidon jälkeen eivät kuitenkaan ole harvinaisia. Lisäksi hoidettua ihoa ei saa altistaa UV-säteilylle muutamaan viikkoon.

Kokeile kotikonsteja

Sitruunoita pidetään luonnollisena kotikonstina hyperpigmentaatioon. Kuorissa olevien eteeristen öljyjen, sekä hedelmässä olevan C-vitamiinin, sanotaan auttavan estämään melaniinin tuotantoa ja hajottamaan tummia pigmenttejä ihossa. Jos haluat testata sen vaikutusta, sivele hieman sitruunaöljyä tai -mehua ihon ongelma-alueille ja anna vaikuttaa. Muita kotikonsteja hyperpigmentaatioon ovat omenaviinietikka tai perunamehu. Iholle sipaistuna, myös näillä vaikuttavilla aineilla voi olla vaalentava vaikutus. 
 
Tärkeää: Nämä kotikonstit eivät korvaa päivittäistä kauneudenhoitorutiinia.
 
nainen käyttää peitevoidetta

Peitevoide

Jos haluat peittää hyperpigmentaation, voit häivyttää tai piilottaa sen peitevoiteella, meikkivoiteella tai sävytetyllä päivävoiteella. 
 
Vinkki: Mitä tummempi hyperpigmentaatio, sitä peittävämpi meikin pitäisi olla. Lisäksi tuotteet, joissa on hoitavia komponentteja ja integroitu suojakerroin, estävät uusien hyperpigmentaatioiden kehittymisen.
 

Älä unohda: aurinkosuoja

Tehokkain tapa hoitaa ja ennaltaehkäistä hyperpigmentaatiota on aurinkosuojavoide. Riittävän korkean UV-suojan ansiosta ihon värimuutoksia esiintyy harvemmin.

Miten estää hyperpigmentaatio: suojaudu auringolta

Hyperpigmentaatio kasvoissa ja muualla kehossa ovat miellyttävä merkki kypsästä ihosta. Eri tekijät voivat kuitenkin aiheuttaa ihon nopeaa ja rajua vanhentumista. Tämän estämiseksi on erityisesti yksi keino, joka antaa ihon vanheta terveellisesti ja hitaasti: auringolta suojautuminen. Seuraavaksi muutamia vinkkejä hyperpigmentaatio hoitoon sekä niiden ilmestymisen hidastamiseen.

Voiteen levittäminen: He, jotka suojaavat ihonsa auringonsäteiltä säännöllisesti ja sopivalla suojakertoimella, välttävät hyperpigmentaatio ilmaantumisen - tai ainakin hidastavat sitä. Aurinkovoiteet ovat ehdottoman tärkeitä, varsinkin aurinkoisina kuukausina. Tämä koskee erityisesti niitä ihoalueita, joita vaatetus ei suojaa: kasvoja, dekolteeta, kyynärvarsia ja käsiä.

Vinkki: Vältä kesäisiä keskipäiviä, jolloin aurinko paahtaa voimakkaimmin. Hakeudu varjoisaan paikkaan. Hellehattuja ja aurinkovarjoja suositellaan lisäsuojaksi UV-säteilyä vastaan.


Vältä solariumia: Myös solariumin keinotekoinen UV-säteily edistää hyperpigmentaatioiden esiintymistä ja yleistä ihon ikääntymistä. Tiedoksi: Jo yksi käynti solariumissa lisää ihosyöpäriskiä.

Luota antioksidantteihin: UV-säteily luo vapaita radikaaleja. Ne puolestaan johtavat oksidatiiviseen stressiin, joka vanhentaa ihoa ja aiheuttaa hyperpigmentaatiota. Vastaohjelma: antioksidantit. Ihovoiteissa ne auttavat neutraloimaan vapaita radikaaleja C-vitamiinin tai Q10:n muodossa

Vinkki: Voit myös tukea ihosi uudistumista terveellisellä ruokavaliolla. Erityisesti runsaasti antioksidantteja sisältävät ruoat varmistavat terveen ja hehkuvan ihon. Sen vuoksi kannattaa syödä liiankin paljon hedelmiä, vihanneksia ja palkokasveja.