Teini-ikäinen

Hoitovinkkejä nuorelle iholle


MUSTAPÄÄT, NÄPYT JA KUMPPANIT SAAVAT KYYTIÄ
Vartalomme muuttuu murrosiän aikana. Usein sekä ihomme että mielialamme temppuilevat. Tällöin kehon- ja ihonhoito ovat erityisen tärkeitä. Näillä vinkeillä saat otettua helposti niskalenkin mustapäistä, näpyistä ja kehon hajuista.

Oikeaa hoitoa jokaiselle ihotyypille

Kiiltävätkö kasvosi? Saatko mustapäitä ja näppyjä T-alueelle? Vai onko poskiesi iho kireä ja ärtynyt? Ihotyyppisi tietäminen on tärkeää voidaksesi hoitaa sitä oikein. Vasta sen jälkeen voit valita oikeat hoitotuotteet ja ottaa ongelmaihosta niskalenkin. Selvitä ihotyyppisi!
Skin Type

Ihotyyppi 1: sekaiho

Normaaleja ja rasvaisia alueita kasvoissa. Epäpuhtauksia, laajentuneita ihohuokosia ja rasvaisia alueita enimmäkseen T-alueella, eli otsan, kulmakarvojen, nenän ja leuan alueilla. T-aluetta ympäröivä iho on sileä ja huokoset ovat pieniä. Leuan alue on kuiva ja joskus kireä. Hoitovinkki: voit käyttää runsaasti kosteuttavaa päivävoidetta, koska iho on yleensä kuiva. Estä näppyjen syntymistä T-alueelle käyttämällä puhdistavia NIVEA Clear-Up Strips -puhdistuslaastareita.

Ihotyyppi 2: rasvainen iho

Kasvosi näyttävät kiiltäviltä ja ihohuokoset ovat laajentuneet. Sinulla on näppyjä ja mustapäitä otsassa, nenässä, leuassa, dekolteessa ja selässä. Epäpuhtauksia muodostuu, koska talituotantosi käy täysillä. Nämä iho-ongelmat johtuvat murrosiän hormonaalisista muutoksista.
 Hoitovinkki: älä puristele näppyjä – tämä aiheuttaa ihon tulehtumisen ja rumia arpia. Käytä tuotteita, jotka sopivat erityisesti epäpuhtaalle iholle ja joiden koostumus on ”ei-komedogeeninen” (tämä tarkoittaa, että ne estävät mustapäiden muodostumista) ja niissä on antibakteerisia ominaisuuksia – kuten kaikissa epäpuhtaalle iholle tarkoitetuissa NIVEA-tuotteissa. Voit olla varma, etteivät nämä voiteet tuki ihohuokosia. Lisäksi ne peittävät pienet epäpuhtaudet ja jättävät ihon kevyesti mattapintaiseksi.

Ihotyyppi 3: herkkä iho

Arka ja herkkä iho on erityisen altis ympäristön vaikutuksille ja stressille. Ihoreaktio voi vaihdella kevyestä punoituksesta kireyden tunteeseen ja jopa allergisiin reaktioihin.
 Iho hilseilee usein. Epäpuhtaudet, kuten näpyt, ovat siten harvinaisempia. Ihohuokoset ovat pieniä.
 Hoitovinkki: iholle on annettava aina riittävästi kosteutta. Tämän ihotyypin luontainen rasva ja kosteuspitoisuus ovat huomattavan matalia, koska talirauhasten toiminta on vähäistä. Käytä herkälle iholle tarkoitettuja tuotteita, jotka rauhoittavat ihoasi. Tällainen on esimerkiksi NIVEA Essentials 24H Moisture Boost + Soothe Day Cream - päivävoide.

Ihotyyppi 4: normaali iho

Tämä ihotyyppi on mattapintainen eikä yleensä kiillä, paitsi ehkä treenatessa! Saatat saada näpyn silloin tällöin, mutta se on teinille aivan luonnollista, koska näpyt ovat hormonien aiheuttamia. Kuivan ja rasvaisen ihon välinen tasapaino on ideaalinen ja talirauhaset toimivat hyvin. Ihohuokoset ovat suhteellisen pieniä.
 Voit levittää tälle iholle kosteuttavaa ja virkistävää NIVEA Essentials 24H Moisture Boost + Refresh Day Cream - päivävoidetta.
Normaali iho

Kauneudenhoidon perusteet teini-ikäisille

Likaa ja rasvaa kertyy kasvoille päivän mittaan – ja se on täydellinen kasvualusta mm. mustapäille ja muille epäpuhtaulsoööe. Tämä ihonhoitotapa pitää ihosi raikkaana ja epäpuhtaudet poissa.
Pese kasvosi päivittäin antibakteerisella pesugeelillä, kuten NIVEA Daily Essentials Blemish Prone Skin Daily Wash Scrub - kuorintavoiteella tai NIVEA Daily Essentials Blemish Prone Skin Wash Off Effective Cleansing Gel - puhdistusgeelillä. Ne puhdistavat iholta ylimääräistä talia ja kuolleita ihosoluja sekä estävät bakteerien kasvua.
 Myös meikin huolellinen poisto kasvoilta iltaisin on ehdottoman tärkeää.
Kasvovesi

Vaihe 1: Puhdista kasvosi huolellisesti

Kasvojenpesun jälkeen on hyvä käyttää kasvovettä, joka poistaa loputkin meikkijäämät. Sitä voidaan levittää joko koko kasvoille tai valikoiden näppyjen ja mustapäiden päälle. Kasvovesi myös poistaa ihohuokosista ylimääräistä rasvaa ja estää siten uusien näppyjen ja mustapäiden muodostumisen.
Puhdas iho

Vaihe 2: Puhdista ihosi kasvovedellä

Valitse omalle ihotyypillesi oikeat ihonhoitotuotteet. Kasvovoiteen tulisi olla hyvin kosteuttava – sillä sitä nuori iho tarvitsee. Kasvojenhoitotuotteet suojaavat ihoasi ulkoisilta tekijöiltä ja jättävät sen säteileväksi ja raikkaaksi.
Hoito

Vaihe 3: Ihonhoito

Kerran viikossa: Käytä kevyitä kuorinta-aineita liiallisen talin poistoon, ihon kiiltävyyden vähentämiseen ja kuolleiden ihosolujen poistamiseen. Hoitava naamio rauhoittaa ja kosteuttaa ärtynyttä ihoa. Puhdistuslaastarit pitävät T-alueen puhtaana ja häivyttävät ihohuokosia.
Puhdas-iho

Vaihe 4: Ihon tehohoito

  • Puhdista iho säännöllisesti aamuisin ja iltaisin. Päivällä voit puhdistaa rasvakerroksen esimerkiksi kasvopyyhkeellä. Näin saat poistettua liiallisen talin ihoa rasittamatta.
  • Älä käytä kasvojen pesuun kuumaa vettä. Se stimuloi talirauhasia tuottamaan enemmän rasvaa.
  • Jos sinulla on epäpuhtauksia, niin jätä hammastahna kaappiin. Käytä sen sijaan näppyjä ehkäisevää tuotetta, kuten NIVEAn Daily Essentials Blemish Prone -sarjan tuotteita.
  • Pidä kätesi pois kasvoiltasi. Muutoin ihosi on jatkuvasti ärtynyt, ja sen pinnalle pääsee bakteereita.
  • Urheile ja treenaa ahkerasti raikkaassa ilmassa. Tämä saa veren virtaamaan ihollesi ja tekee sen raikkaan näköiseksi.
Puhdas-iho

5 vinkkiä puhtaaseen ihoon

Poista näpyt oikein

Vaikka se olisi kuinka houkuttelevaa tahansa, niin näppyjä ei pidä koskaan puristella. Paine voi kuljettaa bakteereita syvemmälle ihoon aiheuttaen tulehduksen.
Mutta jos mitään muuta tapaa ei todellakaan ole, älä purista niitä sormillasi, vaan käytä puhdasta nenäliinaa. Laita se ihon ja sormenpäittesi väliin, ja purista vain kevyesti. Desinfioi iho tämän jälkeen vähentääksesi infektioriskiä.
Tätä parempi vaihtoehto on käydä säännöllisesti kosmetologilla. Ihosi puhdistetaan siellä ammattimaisesti, minkä ansiosta näppyjä ei edes synny niin usein.
Acne

Asiat lämpenevät

Hikirauhaset kehittyvät murrosiän aikana, ja hikoilet enemmän hormonaalisten muutosten takia. Jos hikeen pääsee bakteereita, se kehittää epämiellyttävän hajun.

Tärkeää: peseydy joka päivä. Koska hikoilet myös yöllä, on parasta ottaa nopea aamusuihku. Käytä deodoranttia varmistaaksesi, että tuoksut hyvältä koko päivän.

Tämä toimenpide tappaa hien hajun aiheuttavat bakteerit.

Deodorant