Herkkä iho: hoito

Stressi, pakkanen, tuuli ja jopa väärät ihonhoitotuotteet voivat ärsyttää herkkää ihoa välittömästi. Ne voivat aiheuttaa ärsytystä ja heikentää ihon luonnollista suojaa. Siksi herkän ihon hoito on erityisen tärkeää ja vaatii erityistä huomiota - NIVEAn avulla.

Herkkä iho: syyt ja seuraukset

Herkän ihon ärsyyntyminen voi johtua monesta tekijästä - jokapäiväiset rasitukset kuten suihkussa käynti, hajusteet tai jopa auringonvalolle altistuminen ovat vain eräitä niistä. Tämän takia oikean voiteen valinta herkälle iholle on niin tärkeää.
Sensitive Skin

Mitkä ovat herkän ihon tuntomerkit?

Näkyvät merkit kuten punoitus, turvotus tai kuiva iho, karkea iho tai hilseilevä iho voivat olla erityisen selviä. Näiden kanssa ilmenee yksilöllisiä tuntemuksia kuten kiristystä, kutinaa ja polttelua tai pistelyä. Herkkää ihoa voi olla kaikkialla vartalossa, mutta erityisen usein sitä on kasvoissa, joten herkälle iholle sopiva ihonhoitorutiini on välttämätöntä sen hallitsemiseksi.

Eräät muutkin ihon vaivat ovat osin samanlaisia, erityisesti sellaiset, jotka johtuvat kosteuden puutteesta. Ihon toiminnan tehokkuus riippuu entsyymeistä, joiden toiminta usein vähenee herkässä ihossa. Lopputuloksena ihon luonnollisen suojakerroksen toiminta kärsii, kun iho menettää kosteuttaan ja ulkoiset ärsykkeet pääsevät ihon suojakerroksen läpion pintakerros on usein myös ohuempi ja hermojen päät ovat herkempiä. Oikeiden ihonhoitotuotteiden, kuten herkän ihon kosteusvoiteiden, valinta voi auttaa välttämään ihosi, suurimman elimen, ärsytystä.

Herkkä iho: laukaisevat tekijät

Ulkoiset tekijät, kuten:

 • Pakkanen ja tuuli
 • UV-säteily ja otsoni
 • Kuiva ilma ja sään muutokset
 • Liian tehokas vartalon puhdistus, erityisesti tavallisella saippualla
 • Tietyt lääkkeet

Kehon sisäiset tekijät, kuten:

 • Ikä (sekä nuorimmat että ikääntyneemmät)
 • Henkinen stressi
 • Hormonaaliset muutokset
 • Taipumus allergioihin

Oikeiden ihonhoitotuotteiden valinta herkälle iholle

On tärkeää varmistaa, että kosteusvoiteesi sopii herkälle iholle.
Me rakastamme Essentials 24H Moisture Boost Soothe Day Cream (SK 15) -päivävoidetta, ja jos haluat luonnollisempaa ihonhoitoa, meillä on Naturally Good Sensitive Day Cream -päivävoide, joka on valmistettu 99-prosenttisesti luonnollisista raaka-aineista.

Jos sinulla on taipumus herkkään ihoon, sinun tulee varmistaa, että käytät mahdollisimman mietoja ja hellävaraisia herkän ihon puhdistusaineita. NIVEA MicellAIR Water Sensitive Skin -kasvovesi poistaa tehokkaasti meikit syvältä mutta hellävaraisesti ja ei sisällä hajusteita, väriaineita tai parabeenejä.

Älä käytä säännöllisesti emäksistä saippuaa, joka heikentää ihon suojelevaa happokerrosta. Sen sijaan käytä tuotteita, jotka on suunniteltu herkälle iholle. Näitä ovat erityisesti kosteusvoiteet herkälle iholle ja muut ihonhoitotuotteet (kuten tuotteet NIVEA Sensitive - valikoimassa). Näissä tulee olla ainoastaan iholle ystävällisiä ainesosia. Toisin sanoen niiden tulee olla alkoholittomia ja hajusteettomia. On myös tärkeää valita tuotteita, jotka voivat estää herkän ihon oireita tai lievittävät herkän ihon merkkejä. Tällaisia ovat esimerkiksi lakritsiuute tai dekspantenoli.

Ainesosat: mitkä auttavat herkkää ihoa?

Herkän ihon kohdalla tulee käyttää raaka-aineita, jotka pitävät ihon kosteutettuna, vahvistavat ihon luontaista suojakerrosta ja rauhoittavat ihoa.

Erityisen sopivat ainesosat sisältävät:

 • Dexpanthenolia, joka on B5-vitamiinin esiaste. Se vahvistaa ihon luontaista suojamekanismia ja vähentää kosteuden menetystä.
 • Glyseriiniä, joka on luonnollinen kosteuttaja, ja joka tukee ihon kosteustasapainoa.
 • Viinirypäleensiemenöljy, jossa on paljon linolihappoa, on tärkeä osa ihon suojakerrosta vahvistavia lipidejä.
 • Lakritsiuute, joka uutetaan kiinalaisen lakritsikasvin juuresta ja joka rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja vähentää ihon punoitusta.

Ihosi herkin alue: kasvosi

Herkkä iho on näkyvintä kasvoissa. Tämä johtuu siitä, että kasvojen iho on altistuu erityisen paljon ulkoisille ärsykkeille. Oikea suoja on siksi erityisen tärkeää.
 

Ihonhoito-ohjeet herkälle kasvojen iholle

 • Meikki herkälle iholle: käytä meikkivoidetta ja peitevoidetta, jotka ovat sopivia ihotyypillesi.
 • Käytä kasvoille puhdistusaineita, jotka ovat erityisen mietoja. On paras käyttää puhdistusaineita tai puhdistusliinoja, jotka on erityisesti kehitetty herkälle iholle (kuten NIVEA Sensitive -valikoima). Vältä liian tehokkaita kuorintavoiteita.
 • Erityisesti talvella tulee varmistaa, että käytät säännöllisesti kasvojen ihonhoitotuotteita aamuisin ja iltaisin. Tämä estää ihon kuivumisen.
 • Käytä ihonhoitotuotteita, jotka on valmistettu erityisesti herkälle iholle. Ne pitävät ihosi kosteutettuna, vahvistavat sen suojakerrosta ja vähentävät herkän ihon oireita.
 • Älä polta tupakkaa, koska se lisää stressiä ihollasi.
 • Herkkä iho on altis UV-säteilylle. Käytä aurinkovoidetta joka päivä. Erityisen herkille ihon alueille, kuten kasvoille, kaulalle ja rinnan yläosalle, tulisi käyttää suojakerrointa 50. Suojakerroin löytyy NIVEA UV Face Soothing Sensitive Cream SPF50 -kasvovoiteesta, joka on erityisesti suunniteltu hoitamaan kasvojen herkkää ihoa. Käytä vartalolle Sensitive Immediate Protect Soothing Sun Spray SPF30 -aurinkosuihketta, jossa on aloe veraa ja jojobaöljyä.

Näyttääkö ihosi herkän puolesi?

Vartalon iho voi olla herkkä monista eri syistä. Ympäristötekijät, kuten pakkanen tai helle, tai sisäiset toiminnot, kuten hormonaaliset muutokset, voivat olla syynä.
After Showering

Herkän ihon hoito: 5 hoitovinkkiä vartalollesi

 • Vältä ihosi altistamista vedelle pitkiä aikoja: ota suihku kylvyn sijaan vain kerran päivässä, ja maksimissaan 10 minuuttia kerralla, ja käytä lämmintä vettä kuuman sijasta.
 • Käytä iholle ystävällisiä puhdistustuotteita - älä käytä tavallista saippuaa. Parhaat tuotteet ovat mietoja, pH-neutraaleja suihkugeelejä ja kosteuttavia suihkuöljyjä kuten Creme Soft Shower. Älä hankaa liian lujaa, kun kuivaat itsesi. Älä unohda hoitaa ihoasi: levitä aina kosteusvoidetta suihkun jälkeen, esimerkiksi NIVEA Creme Aloe Shower - kosteusvoidetta.
 • Vältä tiukkoja vaatteita, jotka on tehty hankaavista materiaaleista. Ne aiheuttavat turhaa ihon ärsyyntymistä.
 • On parasta käyttää alkoholittomia deodorantteja tai hajusteita, kuten Pure & Sensitive Roll On - antiperspiranttia.

Herkkä iho: rentoutusohjelma

Stressi lisää iho-oireita. Mielentila vaikuttaa suuresti siihen, miltä iho näyttää. Rentouttavat harjoitukset rauhoittavat herkkää ihoa ja auttavat sinua tuntemaan itsesi kauniiksi.
Terve keho tarvitsee terveen mielen - vain silloin, kun voimme säilyttää tasapainon elämässämme, voimme löytää sisäisen rentouden ja tasapainon. Tämä heijastuu itseemme ja ihoomme. Lue tästä lisää siitä, kuinka voit saavuttaa sisäisen tasapainon.
Rentoutusharjoitukset ovat hyvä tapa löytää sisäinen kauneus. Liikunta pitää meidät kunnossa ja terveinä ja vähentää stressiä. Harjoitatpa sitten klassista joogaa tai trendikästä "Nia"-jumppaa: rentoutumisharjoitukset luovat sisäisen tasapainon ja auttavat sinua tuntemaan olosi rauhalliseksi. Onko arkesi kiireistä ja täynnä stressiä? Tuntuuko sinusta joskus siltä, ettet tiedä missä mennään? Silloin on aika sanoa "seis"!. Istu suorassa ja hengitä syvään sisään ja ulos. Samalla kun teet tätä, kuuntele hengitystäsi ja tunne kuinka alat rauhoittua.
Hieronta auttaa sinua rentoutumaan ja antaa sinulle uudestaan energiaa. Tämä auttaa rauhoittumaan ja unohtamaan arkielämäsi.

Jäähyväiset stressille

Mielemme vaikuttaa voimakkaasti ihoomme: rentouttavat urheilulajit, kuten jooga, auttavat sinua löytämään sisäisen tasapainon.