tyttö, jolla on lyhyet hiukset, hymyilevä

Kuinka epäpuhdasta ihoa hoidetaan sileämmäksi

Mikä aiheuttaa epäpuhdasta ihoa ja voiko sitä hoitaa nopeasti? Ota selvää, kuulasta ihoa voi ylläpitää NIVEAn avulla.

KUINKA EPÄPUHDASTA IHOA HOIDETAAN SILEÄMMÄKSI

Mietitkö, epäpuhtauksista pääsee eroon? Kasvojen tai kehon värivirheet ovat erisävyisiä,- muotoisia- ja kokoisia ja suurin osa on täysin vaarattomia. Lue eteenpäin saadaksesi selville parhaat tavat pitää turhauttavat epäpuhtaudet kurissa, jotta tuntisit olosi ihossasi aina mukavaksi.

MITÄ EPÄPUHTAUDET OVAT?

Termiä voidaan käyttää lähes mistä tahansa väliaikaisesta jäljestä iholla, mikä voi johtua aknesta, tukkeutuneista huokosista, stressistä, kylmästä säästä tai auringolle altistumisesta - joskus niitä kutsutaan aurinkoläiskiksi. Epäpuhtaudet voivat aiheuttaa ihoherkkyyttä, punoitusta ja kutinaa tai ne voivat kehittyä musta- tai valkopäiksi. 
 
 Lue eteenpäin saadaksesi tietää lisää, kuinka epäpuhtauksista pääsee eroon, ja kuinka voit ylläpitää ihonhoitorutiinia, josta voit olla ylpeä. Kaikki tämä NIVEA-tuotteiden ja terveiden elämäntapojen pienellä avustuksella.

ERITYYPPISET EPÄPUHTAUDET

Akne:

 näpyt, kuten mustapäät ja niiden serkukset, valkopäät, johtuvat tukkeutuneista huokosista. Saatat pohtia, mitä niiden sisällä oleva tavara oikeastaan on. Yleensä se koostuu luonnollisesti erittyvistä rasvoista, kuolleista ihosoluista, bakteereista tai liasta. 
 

Sisäänkasvaneet karvat:

karvat ympäri kehoa voivat joskus kasvaa väärään suuntaan, koska eivät pääse tunkeutumaan ihon läpi. Tämä johtuu usein karvanpoistomenetelmistä, kuten ajelusta, vahaamisesta tai nyppimisestä. 

Yskänrokko:

 kihelmöivä tai kivulias rakkula kasvoissa. Vaikka yskänrokko on yleinen, on se myös erittäin tarttuva ja voi ilmestyä sairauden tai stressin vuoksi. Jos kärsit yskänrokoista, puhu farmaseutille saadaksesi parhaat neuvot ja hoidon. 

Hyperpigmentaatio:

tummempi-ihoinen alue, joka voi syntyä auringon vuoksi tai parantuneen tumman läiskän vuoksi. Myös pisamat ovat eräänlaisia hyperpigmentaatioitaja ne ovat yleensä perinnöllisiä ja vaarattomia.


MIKÄ AIHEUTTAA NÄPPYJÄ JA EPÄPUHTAUKSIA?

Ihon talirauhasten erittämät luonnolliset rasvat voivat aiheuttaa aknea ja epäpuhtauksia iholla, mikä johtuu yleensä hormonaalisista muutoksista puberteetin aikana. Mutta epäpuhtaudet eivät ole ainoastaan teinien ongelma ja niitä voi ilmestyä vielä kauan murrosiän jälkeen. Kerromme muutaman pääsyyn epäpuhtauksien ilmestymiselle: 
 
 Huono ruokavalio: rasvainen ruokavalio, runsas alkoholin ja maitotuotteiden käyttö voi johtaa akneen tai epäpuhtauksiin iholla. Ruokien ja juomien liialliset rasvat ja öljyt voivat aiheuttaa tukkeutuneitta ihohuokosia, mikä puolestaan voi johtaa epäpuhtauksiin ja akneen. 
 
 Liikaa aurinkoa: liiallinen altistuminen auringolle ja sen UV-säteille (joka tosiaankin on säteilyä) voivat aiheuttaa pysyviä vaurioita iholle, kuten värjäymiä ja ihon ikääntymistä. Aina kun suunnittelet viettäväsi enemmän aikaa suorassa auringonpaisteessa lämpiminä kesäpäivinä muista käyttää aurinkovoidetta olit sitten kotona tai ulkomailla 
  
 Tukkeutuneet huokoset: keho tuottaa rasvaa nimeltään tali, jonka tehtävänä on pitää kosteutta ihossa. Jos talia kuitenkin on liikaa ihon pinnalla, varsinkin kasvoilla, se voi tukkia huokosia.

vaaleatukkainen nainen, pesee kasvonsa

KUINKA MURROSIKÄ VAIKUTTAA EPÄPUHTAUKSIIN?

Kun teini-ikäiset käyvät läpi murrosiän, keho tekee ylitöitä muuttaakseen heistä nuoria aikuisia. Mutta ylimääräinen pituus, mielialan vaihtelut ja kainalokarvojen tuoreet versot eivät ole ainoita ominaisuuksia, joita he voivat odottaa, sillä myös akne on tulossa.

Se aiheutuu tali-nimisen, luonnollisen rasvan määrän lisääntymisestä, mikä voi tukkia huokosia. Talin ylituotanto on melko tavallista, mutta voi jättää kasvoille ohuen rasvakerroksen. Talilla on kuitenkin myös hyötyjä, kuten kosteuden pitäminen ihossa ja ihon suojeleminen UV-säteiltä, mutta useimmat eivät ole talin suurimpia faneja, sillä se saa ihon kiiltämään. 
 
 Liikaa tai liian vähän talia voi aiheuttaa ihoärsytystä, joten asian kanssa on tasapainoiltava hieman. Kasvojen pesu useammin kuin kahdesti päivässä voi aiheuttaa jopa enemmän ongelmia, sillä se altistaa ihon lialle ja olosuhteille.  
  
 
 Jos olet juuri nyt murrosiässä tai sinulla on talin ylituotantoa sinusta voi tuntua, että kasvovoiteen levittäminen saa kasvosi vain näyttämään ja tuntumaan rasvaisemmalta. Siinä tapauksessa esittelemme NIVEAn Mattifying -päivävoiteen, jonka mattapinnan antava ja aloe veraa sisältävä koostumus kosteuttaa ihoasi ehkäisten rasvaisuutta.

kaksi naista poistamassa epäpuhtauksia

KUINKA EPÄPUHTAUKSISTA PÄÄSEE NOPEASTI EROON

Miksi epäpuhtaudet päättävät tulla kylään aina kaikkein epäsuotuisimmalla hetkellä? Juuri ennen haastattelua, suurta esitelmää tai mikä pahinta... ennen treffejä! Onneksi olemassa on muutamia kotikonsteja ja NIVEA-tuotteita, joilla voit hillitä ikävään saumaan sattuneita näppyjä tunteaksesi olevasi parhaimmillasi. 
 


Jos aikasi on kortilla ja haluat laskea punoitusta tai turvotusta, hyppää kuumaan suihkuun tai mikä parempaa, höyrysaunaan. Höyry laajentaa huokosiasi, lisää rasvan tuotantoa ja kosteuttaa kasvojasi luonnollisesti. 
  
 Tee pikatreeni, laita veri kiertämään ja muista juoda runsaasti vettä. Vaikka urheilu voi tuntua turhalta punoituksen laskemiseksi, liikunta tehostaa immuunijärjestelmää ja auttaa puhdistamaan ihoa. Muista käydä suihkussa liikkumisen jälkeen ja huuhtoa kovalla työllä ansaitsemasi hien pois. 
 
 
 Kokeile jäähaudetta turvonneelle alueelle. Viileys lievittää mahdollista tulehdusta ja punoitusta vetäen lämpöä pois kipeältä alueelta. 
 
   
 Jos sinulla on hieman enemmän aikaa käytettävänäsi, hyvät yöunet tekevät ihmeitä iholle antaen kehollesi mahdollisuuden korjata vaurioita. Vielä parempi, jos voit nukkua selälläsi, jolloin ihosi saa hengittää koko yön.

nainen, joka käyttää Nivean kauneusnaamaria

KUINKA EPÄPUHTAUKSIA VOI EHKÄISTÄ

Ikävien epäpuhtauksien pitäminen kurissa vaatii muutakin kuin hyvän ihonhoitorutiinin. Myös sillä, mitä laitat kehoosi on suuri rooli. Suklaa, maitotuotteet, jalostetut hiilihydraatit (valkoinen leipä, pizzapohja) ja alkoholi voivat kaikki johtaa huonoon ihoon. Erityisesti alkoholi kuivattaa ihoasi, jos et nauti tarpeeksi vettä sen kera. Jos haluat hemmotella ihoasi ravitsevalla aterialla, valitse reseptejä, jotka sisältävät joitakin seuraavista vitamiinin täytteisistä ainesosista: 
 

 Lohi tai makrilli (jotka sisältävät hyviä omega-3-rasvoja) 
 
 Kalkkuna (kevyempää ja joskus myös kanaa halvempaa) 
 
 Tumma riisi tai kvinoa 
 
 Tomaatti 
 
 Parsakaali 
 
 Avokado 
 
 Paprika (punaiset, kaikkein kypsimmät, ovat kuulema kaikkein ravitsevimpia) 
 
 Mustikat 
 
 Pähkinät ja siemenet 
 
 Porkkana ja bataatti 

 
 Ja jos käytät runsaasti meikkiä harkitse meikkivapaan pitämistä silloin tällöin, jotta ihosi saa hengittää. Sopivien NIVEA-tuotteiden käyttö on tietenkin epäpuhtauksiin taipuvaisen ihon käsittelyn avainroolissa. 
 
 Epäpuhtauksien ehkäisemisen tueksi saapuu NIVEA Derma Skin Clear -sarja, jonka sisältämät niasiiniamidi, salisyylihappo ja glykolihappo auttavat elvyttämään ja hoitamaan vaurioitunutta ihoa - todistettu näkyvästi vähentävän ja ehkäisevän epäpuhtauksia. Sarja sisältää NIVEA Derma Skin Chemical Exfoliatorin, Skin Clear Tonerin, Skin Clear Anti-Blemish Scrubin ja Skin Clear Wash Gelin, täydellisen yhdistelmän epäpuhtauksien hoitoon.