MITÄ ON VEGAANI IHONHOITO?

Vegaani ihonhoito ei ole hyväksi ainoastaan ympäristölle – sillä on monia etuja myös iholle. Lue lisää vegaanista ihonhoidosta.

MITÄ ON VEGAANI IHONHOITO?

Saatat kuvitella, että kaikki ihonhoitotuotteet ovat vegaanisia. Tuskinpa puhdistustuotteeseen tarvitaan eläinperäisiä raaka-aineita? Voi tulla yllätyksenä, kuinka tavallisia eläinperäiset ainesosat lopulta ovat; niitä on ihonhoitotuotteissa, shampoossa, hammastahnassa, voiteissa ja savinaamioissa. Eläinperäisten ainesosien välttäminen ei ole aina helppoa, varsinkaan, jos niistä ei ole tietoinen.

MITÄ ON VEGAANI IHONHOITO?

Vegaani ihonhoito tarkoittaa tuotteita, jotka on tehty ilman eläinperäisiä ainesosia, tuotannon sivutuotteet mukaan lukien.

Vegaanisissa ihonhoitotuotteissa ei ole sellaisia ainesosia kuten hunaja, lanoliini, kollageeni, gelatiini, mehiläisvaha, kolesteroli, karmiini, skvaleeni tai steariinihappo.

TARKOITTAAKO VEGAANI IHONHOITO SAMAA KUIN SE, ETTÄ TUOTTEIDEN TESTAAMISESSA EI OLE KÄYTETTY ELÄINKOKEITA?

Vegaani ihonhoito ei tarkoita samaa, sillä tuote, jota ei ole testattu eläimillä, voi kuitenkin sisältää eläinperäisiä ainesosia, kuten maitoa ja hunajaa.

VEGAANIN IHONHOIDON EDUT

Vegaani ihonhoito on monella tavalla hyödyllistä paitsi ympäristölle, myös iholle: 

Se on ystävällisempää eläimille.

On melkeinpä itsestään selvää, että vegaani ihonhoito on eläimille parempi vaihtoehto, sillä se ei sisällä eläinperäisiä ainesosia. 

Se on hellävaraisempi iholle.

Vegaaniset ihonhoitotuotteet sisältävät yleensä vähemmän ainesosia, jotka voisivat aiheuttaa ärsytystä tai pahentaa esimerkiksi herkän ihon oireita. 

Se sisältää runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja.

Kasveista peräisin olevat ainesosat takaavat korkeamman vitamiinipitoisuuden. Monet niistä ovat myös antioksidantteja, ja ne pitävät ihon raikkaan ja hehkuvan näköisenä ja tuntuisena pidempään. 

Se ei vahingoita ympäristöä.

Vegaani ihonhoito on kestävän kehityksen mukaista. Saasteista ei ole vaaraa, koska eläinperäisiä aineita ei käytetä. Lisäksi vegaanisten ihonhoitotuotteiden pakkaukset tehdään kierrätettävistä materiaaleista negatiivisen ympäristövaikutuksen vähentämiseksi. 

VEGAANISET KASVOTUOTTEET: AINESOSAT

Ainesosaluettelossa voi piilotella ei-vegaanisia ainesosia, siksi pakkauksen tietoihin on tärkeää tutustua kunnolla. Jos jokin seuraavista on mainittu, tuote ei ole vegaaninen:

  1. Lanoliini – uutettu lampaan villassa esiintyvästä rasva-aineesta. Käytetään yleisesti sen kosteuttavien ja parantavien ominaisuuksien vuoksi.
  2. Karmiini – punainen pigmentti, josta käytetään myös nimeä kokkiniili tai Red 4. Uutettu kokenillikirvasta, joka on ensin aurinkokuivattu ja murskattu ja sen jälkeen sekoitettu karmiinihappoon.
  3. Hunaja – hunajasta voidaan olla montaa mieltä, mutta jos haluat noudattaa ehdotonta veganismia, haluat ehkä välttää myös hunajaa, vaikka se on yleisesti käytetty kosmetiikan ainesosa kosteuttavien ja ikääntymisen merkkejä häivyttävien ominaisuuksiensa ansiosta.

Vegaanisissa ihonhoitotuotteitta suosittuja tehokkaita kasviperäisiä ainesosia ovat mm. aloe vera, vihreä tee ja sheavoi – lue lisää niiden monista eduista vegaanisissa NIVEA Naturally Good -kasvotuotteissa tästä

NIVEA: VEGAANI IHONHOITO

 

 

 

Tutustu NIVEA MagicBar -kasvosaippuaan, ensimmäiseen kasvosaippuaamme, joka sopii kaikille ihotyypeille. Vegaaninen koostumus sisältää tehokkaita ainesosia, kuten mustikkauutetta, ruusu-uutetta ja aktiivihiiltä, jotka puhdistavat hellävaraisesti, mutta tehokkaasti ja raikastavat ihon. Valmistettu luonnollisista ainesosista täysin ilman muovia. Täydellinen lisä ihonhoitorutiiniisi.

 

Tutustu NIVEA MagicBar -kasvosaippuoihin:

NIVEA MagicBar Refreshing Face Cleansing Bar
NIVEA’s MagicBar Radiance Cleansing Bar
NIVEA’s MagicBar Exfoliating Cleansing Bar