KUIVA IHO TALVELLA -OPAS: KUINKA HOIDAT TALVIKUIVAA IHOA

Lue oppaasta vinkkimme hilseilevän, talvikuivan ihon hoitoon.

TALVIKUIVA IHO

Ihomme on suojakerros meidän ja ympäristömme välillä, se sisältää myös paljon vettä ja menettää sitä luonnollisesti haihtumisen myötä. Talvella ympäristö on tuulisempi ja kuivempi, joten tämä prosessi usein kiihtyy. Kylmällä säällä säädämme usein myös lämmityksen kovemmalle. Tämä suora lämpö iholle johtaa veden nopeampaan haihtumiseen.
winter skincare hydration

KOSTEUTETTUNA PYSYMINEN TALVELLA

Kosteutus - siitä puhutaan paljon kesän yhteydessä, mutta se on aivan yhtä tärkeää talvella. Sekä silloin, kun olet kotona patterit lämpimänä, että myös ulkona ollessasi. Talvella ilma on yleensä paljon kuivempaa ja sen takia iho menettää sille tarpeellista kosteutta. Veden juominen ja kosteutettuna pysyminen on yksi parhaista asioista, mitä voit tehdä. Vaikka et varmaan tunne itseäsi yhtä janoiseksi, kuin lämpiminä vuodenaikoina, on silti tärkeää pitää huolta kosteustasapainosta. Tämän lisäksi tehokkaiden kosteuttavien tuotteiden käyttäminen talvella kannattaa.

KUORI KUIVA JA KUOLLUT IHO POIS

Suurin osa meistä on kokenut ihon hilseilyä kylmällä säällä. Hellävarainen kuorintavoide, kuten NIVEA Smooth Rice Scrub -kuorintavoide sopii mainiosti päivittäisten epäpäuhtauksien ja kuolleiden ihosolujen poistamiseen kasvoilta. Lue koko kuorintaoppaamme täältä.

Kuorintavoiteet auttavat muiden ihonhoitotuotteiden, kuten seerumeiden ja kosteusvoiteiden, ainesosia läpäisemään ihon tehokkaammin. Kuorinta on erityisen tärkeää, jos sinulla on kosteusköyhä ja kuiva iho talvikuukausina. Ole hellävarainen kuoriessasi, sillä liika hankaaminen saattaa vahingoittaa ihon luonnollista suojaavaa kerrosta ja tuottaa lisäongelmia.

dry skin in winter snow

YÖVOIDE

Yövoiteen käyttö saattaa auttaa ihoasi toipumaan rankasta talvisäästä. NIVEA Q10 Power Firming Night Cream -yövoiteen kaltainen tuote auttaa ihoasi uusiutumaan ja palauttamaan ihosi kosteustasapainon kylminä kuukausina. Tämä yövoide sisältää E-vitamiinia ja antioksidantteja, jotka saavat ihosi tuntumaan sileältä pitkään. Se virkistää ihoa ja auttaa ihoasi pysymään kosteutettuna pidempään, jolloin vältyt kuivalta iholta talvella.

Lue yövoideoppaamme täältä.

VÄLTÄ KUUMIA SUIHKUJA JA KYLPYJÄ

Kun kärsit kutinasta talvella, sinua saattaa houkuttaa kuuma kylpy tai suihku, varsinkin kun ulkona on synkkää ja lämpötila on alhainen. Kädenlämpöinen vesi suihkussa ja kasvojenpesussa on kuitenkin suositeltava. Jos veden lämpötila on liian korkea, ihosi kosteustasapaino kärsii ja talven kuivattaman ihon ongelmat lisääntyvät. Yritä pitäytyä nopeissa pesuissa, sillä mitä pidempään iho on altistettuna kuumalle vedelle, sitä todennäköisempää on ihon kuivuminen ja ihoärsytys.

IHONHOITOA TALVITUOTTEILLA

Kokeile näitä NIVEA-tuotteita saadaksesi näkyvästi terveemmän ihon kylmissä olosuhteissa

VINKKEJÄ IHONHOITOON TALVELLA

  • Käytä huulivoidetta
  • Vältä huulien nuolemista (lue lisää huulien hoidosta täältä)
  • Käytä aurinkovoidetta!
  • Käytä käsivoidetta ja ulkona hanskoja, jotta voit estät käsiäsi kuivumasta
  • Vältä kuumaa vettä suihkussa ja kylvyssä - käytä lämmintä vettä ja peseydy nopeasti
  • Valitse ihoa ärsyttämätön pyykinpesuaine
  • Kosteuta kasvosi ja vartalosi säännöllisesti (varsinkin pesun ja kuivaamisen jälkeen)
TALVITUOTTEILLA
NIVEA Oil-in Lotion with Jojoba Oil and Cherry Blossom -vartaloemulsio on täydellinen vartalovoide kosteuttamaan ja parantamaan kuivaa ihoa.
TALVITUOTTEILLA
Labello Hydro Care Lip Balm -huulivoiteella suojaat huulia ankaralta ja kylmältä talviviimalta.
TALVITUOTTEILLA
Käytä NIVEAn aloe veraa sisältäviä tuotteita kosteuttamaan ihoa ja pitämään iho terveenä. NIVEA Creme Aloe Shower auttaa palauttamaan ihon kosteustasapainon pitkään nukutun yön jälkeen sekä päivän päätteeksi. 

KUIVA IHO TALVELLA: LISÄÄ VINKKEJÄ

VARTALOEMULSIO

Ihon päätehtävä on toimia kehoa suojaavana kerroksena. Iho voi suojata kunnolla ainoastaan, kun siinä on riittävästi nestettä. Tästä syystä kosteutus on välttämätön vaatimus terveelle iholle. Peseydyttyäsi, välittömästi kuivaamisen jälkeen, kannattaa levittää täyteläistä ja virkistävää vartaloemulsiota. Se auttaa pitämään ihon pehmeänä ja  joustavana ja varmistaa, että iho pysyy kosteutettuna. NIVEA rich nourishing body lotion -vartaloemulsio antaa huomattavasti sileämmän ihon 48 tunniksi ja sopii kuivalle ja hyvin kuivalle iholle, sekä auttaa ihon kutinaan.

AURINKOVOIDE

Älä anna auringonpaisteen puutteen hämätä sinua. Riippumatta iästäsi tai ihotyypistäsi, aurinkovoide on talvi-ihonhoidossa välttämätöntä. Myös talvikuukausien aikana auringon UV-säteet vahingoittavat ihoa. Niihin täytyy varautua läpi vuoden. Varsinkin UVA-säteilyn kerrotaan aiheuttavan eniten ihon ennenaikaista vanhenemista. Tämä tarkoittaa, että tarvitset myös talvella aurinkovoidetta. NIVEA Sun Protect & Moisture Sun Lotion -emulsio suojelee UVA- ja UVB-säteiltä, mutta antaa iholle myös pitkäkestoisen ja tehokkaan kosteutuksen - täydellinen kuivaan talvisäähän.
Lue lisää aurinkovoiteista täältä.

VÄHENNÄ SAIPPUAN KÄYTTÖÄ

Kuten tulikuuma vesi, myös perinteinen saippua voi kuivattaa ihoa todella paljon. Kun ulkolämpötilat ovat alhaisia ja iho kutisee tai on kuiva, et halua sen kuivuvan yhtään enempää. Yritä välttää vahvojen saippuoiden käyttöä ja käytä ainoastaan vettä ja hellävaraista pesuainetta.

IHOTYYPIT TALVELLA

Ihonhoitoon talvella ei ole mitään yksiselitteisiä ratkaisuja, varsinkaan eri ihotyypeille. Lue lisää eri ihotyypeistä täältä.

KYLMÄ SÄÄ JA HERKKÄ IHO

Kylmä sää ja herkkä iho kulkevat käsi kädessä... mutta ei niiden tarvitsisi!

- Talven matala ilmankosteus lisää ihon herkkyyttä. Kun se yhdistetään ankariin talviviimoihin, on selvää, että tarvitsemme suojaa. Käytä lämmintä hupullista takkia, jotta herkkä ihosi saaa lisäkerroksen taistellessaan kylmää talvea vastaan.

- Päivittäinen aurinkosuoja, aurinko ei pidä vapaapäiviä. Voit tarvita jopa normaalia suurempaa aurinkosuojaa, kun maa on peittynyt lumeen ja jäähän. Silloin vahingolliset auringonsäteet kimpoilevat lumesta ja jäästä ja tekevät niistä tuplasti haitallisempia

- Pysy kosteutettuna sisätiloissa. On houkuttelevaa (ja tarpeellista) kääntää lämmitystä kovemmalle keskitalvella. Tämä voi kuivattaa ihoa, mikä johtaa ihoärsytykseen ja punoittavaan ihoon.

RASVAISEN IHON HOITAMINEN

Sekaiho ja rasvainen iho saattavat tuntua joskus kiroukselta, mutta näihin ihotyyppeihin ankarat talvet vaikuttavat yleensä vähiten.

Nyrkkisääntö näille ihotyypeille on jatkaa tavallisella hoitorutiinilla mitä tulee puhdistamiseen, kosteutukseen, kuorintaan ja aurinkosuojan käyttöön. Voi olla, että jos sinulla on sekaiho tai rasvainen iho, ihosi pärjää vähemmällä huomiolla kuin heidän, joilla on herkkä, kuiva tai jopa normaali ihotyyppi.

Lue lisää rasvaisesta ihosta täältä.

KUIVA IHO TALVELLA

Yleisin valituksen aihe talvessa on kuiva iho. Jos ihosi on altis kuivumiselle, voi talvi pahentaa ongelmaa. Aiemmin esittelemiemme vinnkien lisäksi on muutamia muitakin asioita, joita voit tehdä helpottaaksesi tilannetta.

- Vaihda voidemaiseen puhdistusaineeseen, joka on hellävaraisempi iholle ja joka sisältää kosteuttavia ainesosia.

- Kuori ihoa useammin, kahdesti viikossa on suositeltavaa. Todella kuiva iho saattaa tarvita 3-4 kuorintaa viikossa.

- Älä jätä ihonhoitorutiinia välistä! Töiden jälkeen on helppo vain hypätä peiton alle, mutta ihon kosteuttaminen säännöllisesti on tärkeää.

- Kosteuta ihoasi joka päivä tuotteella, joka on erityisesti suunniteltu kuivalle iholle, kuten NIVEA Nourishing Day Care -päivävoiteella.