naiset, joilla on selluliittia

Kuinka päästä eroon selluliitista

Haluatko tietää, kuinka päästä eroon selluliitista? Lue täältä kaikki vinkit ja niksit, mukaan lukien aiheuttajat ja hoidot.

Kuinka päästä eroon selluliitista

Selluliitti on täysin luonnollinen ja tavallinen asia. Monet kuitenkin haluavat tietää kuinka vähentää selluliittia, sillä se voi tehdä heidän olonsa epämukavaksi. On siis tavallista haluta tietää, kuinka päästä eroon selluliitista ja kuinka vähentää selluliittia. Alempana tutustumme siihen, miten selluliitti syntyy ja kuinka päästä eroon selluliitista reisissä. Jatka lukemista oppiaksesi lisää selluliitista ja siitä, kuinka mahdollista se on saada pois.

Miksi selluliittia ilmestyy?

Selluliitti on seurausta siitä, kun ihonalaiset rasvasolut työntyvät ylöspäin kohti ihon pintakerrosta. Kun kyseisiä rasvasoluja kerääntyy ja ne työntävät ihoa ylöspäin, ihoa alla oleviin lihaksiin kiinnittävä sidekudos vetäytyy alaspäin saaden ihon muhkuroille.
 
Naisten ihon dermatologisessa kerroksessa olevat rasvasolut ja sidekudos ovat vaakasuunnassa kun taas miehillä ne ovat ristikkäisessä rakenteessa, mikä saattaakin olla yksi syy siihen, miksi selluliitti on yleisempää naisilla kuin miehillä. Naisten rasvakudos myös tyypillisesti jakautuu reisiin, lantiolle ja takapuoleen, jotka ovat kaikki yleisiä selluliitin esiintymispaikkoja.
 
Voi olla hyödyllistä tietää miten selluliitti syntyy ja mikä sitä aiheuttaa tutustuessamme siihen, miten siitä pääsee eroon.

Mitä selluliitti on? Ja onko selluliitista eroonpääseminen oikeasti mahdollista?

Kenenkään ei pitäisi hävetä selluliittiaan tai pitää sitä asiana, josta on ehdottomasti päästävä eroon. Selluliitti on täysin luonnollista ja asia, jota 90 %:lla naisista (jotka ovat alttiimpia selluliitille kuin miehet) on jossain määrin. Selluliittia ilmestyy, kun ihonalaiset rasvasolut työntyvät kiinni sidekudokseen saaden ihon muhkuralle. Selluliitin muodostumistavan vuoksi sitä on lähes mahdotonta täysin poistaa kotona, mutta on olemassa muutama asia, joita voit tehdä vähentääksesi selluliitin määrää.
 
Selluliitin vakavuutta arvioidaan asteikolla - lievä, kohtalainen, vaikea. Luonnollisesti, mitä lievempi tila, sitä helpompi selluliitin määrää on vähentää.

Mikä aiheuttaa selluliittia?

Miten selluliittia syntyy? Sitä, mikä selluliittia itseasiassa aiheuttaa ja miten se ilmestyy, ei täysin tiedetä, mutta syiksi spekuloidaan:

Hormonit

Hormonien uskotaan olevan yksi suurimmista tekijöistä selluliitin muodostumisessa, varsinkin naisilla. Naisten ikääntyessä luonnolliset estrogeenitasot alkavat laskea ja vaihdevuosien myötä myös verenkierto sidekudokseen vähenee. Vähentyneen verenkierron myötä soluihin kulkeutuu vähemmän happea kollageenin tuotantoa varten, jolloin uusiutuminen ja korjaantuminen hidastuu. Sidesolujen heikentyessä rasva tulee niiden läpi entistä näkyvämmäksi.

Perintötekijät

Perintötekijät vaikuttavat asioihin kuten henkilön ruoansulatukseen, rasvan jakautumiseen ja verenkiertoon - joista jokaisella on osansa selluliitin muodostumisessa. Tämä tekee joistakin ihmisistä geneettisesti muita alttiimpia selluliitille.

Epäterveelliset elämäntavat

Huono ravitsemus ja liikunnan vähäisyys voivat lisätä selluliitin todennäköisyyttä. Tämä johtuu siitä, että epäterveellisten elämäntapojen vuoksi rasvasoluja syntyy todennäköisemmin ja ne kiristävät ihoa saaden sen muhkuroille. Myös pitkällinen paikallaanolo vaikuttaa verenkiertoon ja verenkierron vähäisyys estää kehon uusiutumisen ja korjaantumisen. Tiettyjen ruokien, kuten prosessoitujen, paljon sokeria tai suolaa sisältävien, liiallinen syöminen voi myös lisätä selluliitin muodostumisen todennäköisyyttä.

Huono verenkierto

Terve verenkierto tarkoittaa, että tarjoamme soluillemme niiden uusiutumiseen ja korjaantumiseen tarvitsemaa energiaa ja ravinteita. Huono verenkierto tekee ihosta heikomman, jolloin selluliitti näkyy herkemmin.

Ikä

Ikääntyessämme iho ohenee ja se menettää joustavuuttaan, mikä myös lisää selluliitin muodostumisen todennäköisyyttä. Monet alkavat huomata selluliittia 25-35 ikävuoden välillä. Estrogeeni vaikuttaa verisuoniin, joten kun estrogeenin määrä alkaa laskea, verisuonista ja reisistä häviää reseptoreja, mikä hidastaa verenkiertoa ja voi johtaa selluliittiin reisissä.

Stressi

Asiantuntijat uskovat myös stressihormoneilla, kuten kortisolilla, olevan vaikutusta. Stressillä on suuria vaikutuksia kehoon, kuten ruoansulatukseen ja maksaan, ja se voi myös pahentaa selluliittia. Stressi voi myös aiheuttaa selluliittia muodostavia myötävaikuttavia tekijöitä, kuten huonoa ruokavaliota, liiallista alkoholin kulutusta tai tupakointia. Liikunta ja terveellinen ruokavalio voivat laskea stressitasoja ja toimia loistavana suojana selluliittia vastaan.
Kuinka päästä eroon selluliitista

Selluliittihoito

Haluaisit siis tietää, miten päästä eroon selluliitista jaloissa ja muissa paikoissa? Valitettavasti selluliitista on lähes mahdotonta päästä täysin eroon ilman kirurgista väliintuloa. Kuinka selluliittia vähennetään onkin hieman eri juttu ja olemassa on muutamia keinoja, joilla voit kokeilla vähentää sen määrää. Lue vinkkimme selluliitista eroon pääsemiseksi: 

1) SYÖ TERVEELLISESTI VÄHENTÄÄKSESI SELLULIITTIA

Epäterveellinen ruokavalio, joka on täynnä toksiineja ja rasvaa kannustaa rasvakudoksen kerääntymistä ihosi alle edistäen selluliitin muodostumista. Täysjyväviljatuotteiden ja kuitujen syöminen auttavat poistamaan toksiineja kehostasi. Lisäksi on suositeltavaa välttää liiallista suolankäyttöä, sillä se voi aiheuttaa kuivumista ja turvotusta - molemmat altistavat selluliitille.

2) HUOLEHDI NESTEYTYKSESTÄ VÄHENTÄÄKSESI SELLULIITTIA

Kehomme koostuu lähes 60 %:sti vedestä ja ilman sitä ihostamme tulee heikompi, ohuempi ja kuihtunut. Kun iho on kuiva, selluliitti näkyy selkeämmin, joten vedenjuonti voi parantaa ihon kimmoisuutta, mikä auttaa vähentämään selluliittia.

3) KUIVAHARJAA TAI HIERO SELLULIITIN VÄHENTÄMISEKSI

Kuivaharjaaminen tai hieronta edistävät imunesteen poistumista - prosessi, jossa rasvakerrokseen kertyneet toksiinit poistuvat. Kuivaharjaus vilkastaa verenkiertoa ja kuorii ihoa; sen uskotaan myös auttavan rikkomaan ihonalaisia rasvakertymiä, jotka voivat muodostaa selluliittia.
 
 Yksi toimenpide selluliitista eroon pääsemisessä reisissä ja säärissä voi olla alueiden hieronta tai harjaus kahdesti päivällä, aamulla ja illalla. Käytä kuivaharjaa ennen suihkua tai kylpyä - hiero ihoa tukevalla harjalla pienin pyörivin liikkein. Viimeistele vartalovoiteella tai kosteusvoiteella suihkun tai kylvyn jälkeen parhaiden tulosten saamiseksi. 
 
 Voit itse hieroa aluetta ennen suihkua tai kylpyä tai sen jälkeen stimuloidaksesi imusuonistoa, mikä voi kohentaa ihon yleistä ilmettä ja sävyä. Käytä öljyjä tai suosimaasi vartalovoidetta ihosi ravitsemiseen. Hiero alhaalta ylöspäin ja käytä pyöriviä liikkeitä.

4) LIIKU RUNSAASTI VÄHENTÄÄKSESI SELLULIITTIA

Päästäksesi eroon selluliitista reisissä ja päästäksesi eroon selluliitista säärissä varmista, että treenaat alavartaloasi mahdollisimman paljon - vaikkapa edes 20 minuuttia muutaman kerran viikossa. Säännöllinen liikunta auttaa lisäämään verenkiertoa ja polttamaan rasvaa - molemmat auttavat pääsemään eroon selluliitista.

5) KÄYTÄ TIUKKOJA VAATTEITA HARVEMMIN SELLULIITIN VÄHENTÄMISEKSI

Puristavien vaatteiden käyttö liian pitkään ja liian usein voi rajoittaa verenkiertoamme, jolloin selluliittia ilmestyy todennäköisemmin.

6) KÄYTÄ IHOA VAHVISTAVAA VOIDETTA SELLULIITIN VÄHENTÄMISEKSI

Vaikka selluliitin perimmäiset syyt ovat ihoa syvemmällä, heikko, roikkuva ja ravinteita kaipaava iho voi saada sen näyttämään pahemmalta. Iho, josta puuttuu kollageenia, on heikompi ja päästää todennäköisemmin rasvan työntymään läpi, kokeile NIVEA Q10 Firming Body Lotion With Vitamin C  -vartalovoidettamme ihon kiinteyttämiseksi ja selluliitin vähentämiseksi jo 3 viikossa.

7) Vältä stressiä

Hormoneilla on suuri rooli selluliitissa, eikä estrogeeni ole ainoa syyllinen. Stressinhallinta on tärkeä työkalu. Stressi saa kortisolitasot nousemaan, mikä edistää selluliitin ilmestymistä. Stressinhallinta ja kortisolitasojen lasku voivat auttaa oppimaan, miten päästä eroon selluliitista säärissä ja muilla alueilla. 
 
Ota aikaa itsellesi - kyseessä voi olla vaikkapa joogatunti, hetki hyvän kirjan parissa tai lämmin kylpy - rentouttaaksesi kehosi ja mielesi. Myös hengitysharjoitukset voivat auttaa, jos olosi on erityisen ahdistunut.

8) Kuorinta

Vartalokuorinnan käyttö reisissä tai säärissä olevaan selluliittiin poistaa kuolleita ihosoluja ja stimuloi verenkiertoa, mikä voi auttaa vähentämään selluliitin esiintymistä

9) Vältä suolaisia ruokia

Suolaiset, rasvaiset ja sokeriset ruoat voivat edesauttaa selluliitin esiintymistä säärissä muodostamalla kehossamme rasvasoluja, jotka saattavat aiheuttaa tulehduksen. Erittäin suolaiset ruoat voivat edistää kudosten turpoamista, mikä voi saada selluliitin näyttämään pahemmalta suolaisen aterian jälkeen.

Kuinka päästä eroon selluliitista reisissä & Kuinka päästä eroon selluliitista säärissä

Reidet ja alaraajat ovat erityisen alttiita selluliitille. Sitä ilmestyy monille naisille puberteetin jälkeen - eikä sillä ole mitään tekemistä painon kanssa.

Stimuloi imusuonistoa
Hidas imusuonisto voi aiheuttaa selluliittia, tai korostaa sitä, ja tällöin vartaloharja- tai kuorinta astuu kuvaan. Kuorinta-aineen hierominen tai alueen hellävarainen harjaaminen stimuloivat verenkiertoa ja imusuoniston toimintaa. Tuloksia saadaksesi tätä tulee tehdä säännöllisesti. 
 
Syö runsaasti vihanneksia 
Myös lehtivihannesten syöminen ja prosessoitujen ruokien sekä alkoholin välttäminen auttavat pääsemään eroon selluliitista reisissä ja säärissä.

VINKKEJÄ KIINTEÄMPÄÄN IHOON - TOIMINTASUUNNITELMASI SELLULIITTIA VASTAAN
- Hieronnat parantavat verenkiertoa ja stimuloivat imusuoniston toimintaa. Hiero takapuolesi ja sääriesi ihoa kuorivalla kintaalla tai selluliittiharjalla. 
- Varo suonikohjuja: ennen niiden käsittelyä on hyvä keskustella lääkärisi kanssa.
- Emäksinen kylpy noin kerran viikossa puhdistaa ja poistaa toksiineja koko kehosta. Lisää noin neljä ruokalusikallista emäksistä suolaa kylpyveteesi ja nauti kaikessa rauhassa kylvyn parantavasta vaikutuksesta. 
- Ihomme on kehojemme heijastus. Terveys säteilee sisältä ulospäin. Jos ruokavaliosi on riittävän monipuolinen ja sisältää runsaasti vitamiineja, sen huomaa! Taistele selluliittia vastaan syömällä vähäsuolaisia ruokia. Suola sitoo kehoon vettä, mikä johtaa kudosten turpoamiseen. Mausta ruokasi mieluummin aromaattisilla yrteillä.
- Myös runsaasti kaliumia sisältävät vihannekset, kuten parsakaali, hernekasvit ja pinaatti varmistavat, että liiallinen kudosneste huuhtoutuu pois.
 
KIINTEYTÄ IHOASI SUIHKUSSAKIN
Ihosi kiinteytysohjelma alkaa aamuisin, kun olet suihkussa. Käytä suihkugeelia tai suihkussa käytettävää kosteusvoidetta, joka on suunniteltu kiinteyttämään

SÄÄNNÖLLINEN LIIKUNTA - PARAS TAPA EHKÄISTÄ SELLULIITTIA

Liikunta vahvistaa lihaksia ja polttaa rasvaa.
Pääse eroon selluliitista reisissä ja säärissä
Selluliitin esiintymistä voidaan lievittää muutamalla helpolla harjoituksella - kunhan niitä tehdään säännöllisesti. Vaikka selluliittia voi ilmestyä kenelle tahansa, jopa säännöllisesti liikkuville, voi liikunta auttaa kiinteyttämään alueita, joissa selluliittia tavallisemmin esiintyy, tyypillisesti jaloissa, takapuolessa ja vatsassa. Kokeile näitä rutiineja kyseisten alueiden kiinteyttämiseksi:
 
 
Tarvitset vain jumppamaton. Käy selällesi ja nosta jalkasi ylös. Koukista molemmat polvet suoraan kulmaan jättäen niiden väliin käden mitan verran tilaa. Nosta nyt lantiotasi ja ojenna toinen jalka suoraksi eteen. Laske hitaasti kymmeneen ja vaihda jalkaa. Vain 10 säännöllistä toistoa tätä liikettä päivittäin muovaa vartaloasi ja ihosi ulkonäköä huomattavasti. 

Kiinteämmät yläreidet:

Makaa jumppamatolla kyljelläsi ja koukista alempaa jalkaa hieman. Suorista nyt ylempi jalka ja nosta se ylös samalla ulos hengittäen. Pidä jalkaa hetki ilmassa ja laske se sitten alas samalla sisään hengittäen. Vaihda puolta 20 toiston jälkeen.
 
Tämänkaltaiset harjoitukset auttavat myös pääsemään eroon selluliitista
- Jooga
- Aerobiset harjoitukset, kuten juoksu tai pyöräily 
- HIIT - high-intensity interval training - nostaa sykettä ja auttaa polttamaan enemmän rasvaa
- Voimaharjoittelu, kuten askel- ja jalkakyykyt sekä painot