Is creatine good for your skin

Mikä on kreatiini?

Keho valmistaa kreatiinia luonnollisesti ja se auttaa vähentämään ikääntymisen merkkejä. Ikääntyessämme sen tuotanto kuitenkin hidastuu. Siitä syystä monet käyttävät sitä osana ihonhoitoaan.

MIKÄ ON KREATIINI?

Ja mitä kreatiini tekee?
creatine for skin

Mitä kreatiini tekee?

Kreatiini on aine jota keho tuottaa luontaisesti maksassa, munuaisissa ja haimassa, joista se sitten leviää ympäri kehoa ja antaa energiaa soluille. Enimmäkseen sitä varastoituu luustolihaksiin, mutta sitä on myös aivoissa. Kreatiini on tärkeää solujen energian tuottamiselle ja toiminnalle, myös ihosolujen. Siitä syystä on tärkeää täydentää ihon kreatiinia ikääntyessämme, kun kreatiinin luontainen tuotanto vähenee. Tämä tehdään yleensä levittämällä sitä paikallisesti iholle voiteina, öljyinä ja emulsioina. Kreatiini auttaa ikääntymisen merkkejä, kuten ryppyjä ja juonteita, vastaan.

ONKO KREATIINI HYVÄKSI IHOLLE?

Vastaus on kyllä. Se antaa energiaa iholle samalla tavoin, kuin keholle.

  • Kreatiini auttaa tehostamaan ihosolujen vaihtuvuutta ja korjaantumista kun sitä levitetään kasvovoiteena tai emulsiona. Tämä auttaa vähentämään ikääntymisen merkkejä ja pienentämään juonteita ja ryppyjä.  
  • Kollageeni on tärkeä osa ihoamme. Siihen tulisi kiinnittää huomiota erityisesti ikääntyessä, sillä kollageeni tekee ihostamme täyteläisen ja nuorekkaan näköisen. Jos ihosolut eivät saa energiaa, kollageenivarastot alkavat tyhjentyä, iho menettää elastisuuttaan ja alkaa roikkua.
  • Kreatiini auttaa myös hoitamaan hyperpigmentaatiota, sillä ihosolujen nopeutunut vaihtuvuus auttaa korjaamaan ihon tylsä kohtia ja saamaan uusia ihosoluja näkyviin.
  • Sen lisäksi, että kreatiinia sisältävien tuotteiden levittäminen ihoon vähentää ikääntymisen merkkejä, kreatiini auttaa myös lisäämään veden määrää soluissa.Kun solujen vesimäärä vähenee, kreatiini saa ihon tuntumaan ja näyttämään kosteutetulta.
  • Joidenkin tutkimusten mukaan kreatiini suojaa ihoa myös UV-säteilyn aiheuttamilta vahingoilta. Lue lisää auringonpolttamista täältä.

MITÄ MUUTA KREATIINI TEKEE?

Energiaa palauttavien ominaisuuksiensa ansiosta, kreatiini auttaa monissa muissakin asioissa:

KREATIININ MUUT HYÖDYT

  1. Auttaa lihaksia tuottamaan enemmän energiaa, mikä auttaa tekemään korkeamman intensiteetin suorituksia, kun lisäravinteena käytetään kreatiinia.
  2. Auttaa lisäämään lihasmassaa, sillä se kiihdyttää useita lihasten kasvuun tarvittavia prosesseja.
  3. Parantaa urheilusuoritusta - näihin kuuluvat kestävyys, voima, palautuminen ja jopa aivojen suorituskyky.
  4. Joidenkin tutkimusten mukaan kreatiini auttaa jopa Parkinsonin taudin hoidossa, sillä kreatiini auttaa vähentämään dopamiinitason laskua aivoissa, mikä aiheuttaa oireita.
  5. Kreatiini auttaa vähentämään väsymystä, sillä se toimii lisäenergian lähteenä aivoille.

NIVEA JA KREATIINI IHONHOIDOSSA

Useat NIVEAn tarjoamat anti-age-ihonhoitotuotteet sisältävät superainesosa kreatiinia, koska siitä on niin monia hyötyjä iholle.
creatine in anti aging products
Q10 POWER ANTI-WRINKLE + FIRMING REPLENISHING SERUM -SEERUMI
The NIVEA Q10 Power Anti-Wrinkle + Firming Replenishing Serum Pearls -kasvoseerumi tekee kasvoista nuorekkaamman näköiset tasoittamalla ja kiinteyttämällä ryppyjä. Se yhdistää kreatiinin ja toisen tehokkaan ainesosan, Q10:n, voimat keskenään. Myös Q10 on aine, jota iho tuottaa luonnollisesti. Se on voimakas antioksidantti ja NIVEAn ihonhoidossa käyttämä luonnollinen aineosa taistelussa ikääntymisen merkkejä vastaan.
creatine in anti aging products
Q10 POWER SLEEPING MELT-IN MASK -YÖNAAMIO
The NIVEA Q10 Power Sleeping Melt-in Mask -yönaamio ravitsee syvältä. Se sisältää 50% enemmän Q10:tä ja kreatiinia, kuin mikään muu Q10-tuote. Se pitää ihon kosteutettuna 24 tuntia ja iho on näkyvästi sileämpi ja kiinteämpi.