Betakaroteeni & rusketus

Betakaroteeni on voimakas antioksidantti, jolla on monia terveysvaikutuksia. Opi mistä löydät betakaroteenia ja kuinka se voi auttaa sinua ruskettumaan.

Mitä on betakaroteeni?

Betakaroteeni on yksi A-vitamiinin esiasteista, joka on punaisenoranssi pigmentti, jota löytyy oransseista kasveista ja hedelmistä, erityisesti porkkanoista, ja muista värikkäistä hedelmistä ja vihanneksista. Se on myös hyvin voimakas antioksidantti - antioksidantit suojelevat kehoa ja estävät vapaiden radikaalien aiheuttamaa solujen vaurioitumista.

Betakaroteeni on parhaiten tunnettu ja eniten tutkittu karoteeni, koska sen ajatellaan olevan ravinnollisesti kaikkein tärkein ihmiskeholle.

Betakaroteenin hyödyt

Betakaroteeni on antioksidantti, joka muuttuu A-vitamiiniksi - tarpeellinen vitamiini terveelle iholle, vahvalle immuunijärjestelmälle ja hyvälle näölle.

A-vitamiinia voidaan saada syömästämme ruoasta ja etuna on se, että keho valmistaa vain sen verran A-vitamiiniä kuin se tarvitsee. Liika A-vitamiini on myrkyllistä kehollemme - tämä saattaa tapahtua, jos käytetään A-vitamiinilisävalmistetta.

Lisäksi betakaroteeni voi saada rypyt pois ja parantaa ihon kimmoisuutta.

Missä ruoissa on paljon betakaroteeniä?

Porkkanat ovat parhaiten tunnettuja betakaroteenipitoisuudestaan, mutta sitä on myös monissa muissa vihanneksissa, kuten bataatissa, kurpitsassa, herneissä, parsakaalissa, pinaatissa, lehtikaalissa ja muissa vihreissä lehtivihanneksissa. Voit myös löytää sitä aprikooseista, cantaloupe-meloneista, persikoista, nektariineista ja papaijoista.

Koska A-vitamiini on rasvaliukoinen, on tärkeää syödä betakaroteenia rasvaisten elintarvikkeiden, kuten oliiviöljyn tai pähkinöiden, kanssa, jotta paras imeytys varmistetaan. Lisäksi, toisin kuin raakojen hedelmien ja vihanneksien kohdalla, korkeammat betakaroteenipitoisuudet saadaan keitetyistä hedelmistä ja vihanneksista.

Huomaa - betakaroteenin syömistä suurina määrinä ruoassa pidetään harmittomana, joskin korkeat betakaroteenilisäravinteet voivat vahingoittaa keuhkojasi tai sydän- ja verenkiertotoimintojasi. Kysy aina lääkäriltä ennen kuin otat mitään lisäravinteita.

NIVEAn karoteeniaurinkovoide

Kyllä, suuret määrät betakaroteenirikkaita ruokia voi johtaa ihovärin muutokseen antaen ihollesi hieman oranssin sävyn ja terveellisen ulkoasun. Tämä kuitenkin vaatisi, että söisit enemmän porkkanoita kuin haluat ennen kuin näet tulokset. On helpompikin tapa saada karoteeni auttamaan syvemmän rusketuksen saamisessa.

Löydä NIVEA Carotene Sun Lotion - karoteeniaurinkovoide, jossa on SK 6, joka suojaa ihoasi auringonpolttamilta. Koostumus, jossa on E-vitamiiniä ja karoteeniuutetta, nopeuttaa pitkäkestoisen rusketuksen aikaansaamista ja kosteuttaa ihoa syvältä.