Porkkanat ovat parhaiten tunnettuja betakaroteenipitoisuudestaan, mutta sitä on myös monissa muissa vihanneksissa, kuten bataatissa, kurpitsassa, herneissä, parsakaalissa, pinaatissa, lehtikaalissa ja muissa vihreissä lehtivihanneksissa. Voit myös löytää sitä aprikooseista, cantaloupe-meloneista, persikoista, nektariineista ja papaijoista.
Koska A-vitamiini on rasvaliukoinen, on tärkeää syödä betakaroteenia rasvaisten elintarvikkeiden, kuten oliiviöljyn tai pähkinöiden, kanssa, jotta paras imeytys varmistetaan. Lisäksi, toisin kuin raakojen hedelmien ja vihanneksien kohdalla, korkeammat betakaroteenipitoisuudet saadaan keitetyistä hedelmistä ja vihanneksista.
Huomaa - betakaroteenin syömistä suurina määrinä ruoassa pidetään harmittomana, joskin korkeat betakaroteenilisäravinteet voivat vahingoittaa keuhkojasi tai sydän- ja verenkiertotoimintojasi. Kysy aina lääkäriltä ennen kuin otat mitään lisäravinteita.