Ikääntyvän ihon hoito terveelle ja onnelliselle iholle

Opi ihon vanhenemisen merkit & meidän niksimme ikääntyvän ihon hoitoon ja siihen, miten voit säilyttää nuorekkaan & terveen ihosi pidempään.

YLEISET IHOMUUTOKSET IKÄÄNTYESSÄ

Jokaisen iho on erilainen ja se, milloin ihomuutokset ikääntyessä alkavat näkyä, riippuu siitä, kuinka terve iho on. Pitääksesi ihon terveenä sinun tulee oppia, mitä ihosi tarvitsee ja huomaamaan mitkä merkit ovat näkyvillä. Silloin voit erottaa sinulle parhaat vanhenemista estävät niksit.

YLEISIMMÄT IKÄÄNTYVÄN IHON MERKIT OVAT

Ihmiset vanhenevat luonnollisesti eri tahtia riippuen sellaisista tekijöistä kuten elämäntapa ja geenit. Myös terve iho muuttuu ikääntymisen myötä, joten vanhenemisen eri merkkien ymmärtäminen on tärkeä osa terveellisen ja nuorekkaan ihon säilyttämisen oppimista. Tässä ovat yleisimmät ihomuutokset ikääntyessä eri ikävaiheissasi:

Ikääntymisen merkit 20+
Ihosi todennäköisesti menettää hieman kosteuttaan ja joitain pienimpiä ikääntymisen aiheuttamia juonteita voi ilmetä. Voit joutua harkitsemaan kevyen päivävoiteen käyttämistä tuodaksesi iholle hehkua ja suojataksesi sen ympäristötekijöiltä. Jos et käytä SK:ta kaksikymppisenä, saatat nopeuttaa UV-säteiden aiheuttamia vanhenemisen merkkejä.

Ikääntymisen merkit 30+
Ihosi todennäköisesti tuottaa vähemmän lipidejä ja ensimmäiset ikääntymisen aiheuttamat juonteet, kuten pystysuorat otsarypyt, saattavat ilmaantua otsallesi kasvojen ilmeiden takia. Ihoasi ravitsevien tuotteiden käyttö samalla kun aktiivisesti tähtäät ikääntyvän ihon hoitoon ovat ystäviäsi tässä asiassa.

Ikääntymisen merkit 40+
Ihosi todennäköisesti kuivuu ja ohenee huomattavasti ja tulet saamaan ensimmäiset silmänympärysryppysi, kun ihosi alkaa menettää kimmoisuuttaan. Eri lailla kuin kolmekymppisenä, tarvitset tuotteita, jotka antavat paljon vahvemmin kosteutusta samalla, kun niissä on ihoa kiinteyttäviä ominaisuuksia.

Ikääntymisen merkit 50+
Tässä iässä kehosi tarjoaa ihollesi vähemmän ravintoaineita, kuten Q10-koentsyymiä. Tämän takia huomaat kalpeamman ihonvärin ja sen, että kasvojesi kimmoisuus vähenee. Ihosi solujen uudistuminen on paljon hitaampaa viisikymppisenä ja siksi on tärkeää käyttää tuotteita, jotka tehostavat sitä.

Ikääntymisen merkit 60+
Tässä iässä koet ihosi massan tiheyden vähenemisen, piirteesi muuttuvat vähemmän selkeiksi, iho alkaa veltostua ja maksaläiskät ilmaantuvat. Kun ikääntyvä ihosi saavuttaa täyden kypsyyden, sen kerran vahva luonnollinen vastustuskyky tulee heikommaksi samalla, kun solujen uudistuminen jatkaa hidastumistaan. Ikääntyvä iho kuivuu ja punoittaa helpommin, joten syvälle ravitsevat päivä- ja yövoiteet, jotka auttavat ihon luonnollista uudistumisprosessia, ovat elintärkeitä terveen ihon säilyttämiseksi.
 

MILLOIN SINUN PITÄISI ALOITTAA IHON IKÄÄNTYMISTÄ HIDASTAVA RUTIINI?

Oletko epävarma milloin sinun pitäisi aloittaa käyttämään ryppyvoiteita ja anti-age-ihonhoitotuotteita? Yksinkertainen vastaus on, että ei ole olemassa oikeaa hetkeä! Koskaan ei ole liian aikaista aloittaa käyttämään kosteusvoidetta, jossa on suojakerroin, tai alkaa kokeilla ihon ikääntymistä hidastavia ihonhoitotuotteita. Etenkään terveellisemmän elämäntavan omaksuminen ei ole koskaan liian myöhäistä - se auttaa ehkäisemään ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä. Ikääntymistä estävien tuotteiden omaksuminen osaksi rutiiniasi on avain siihen, miten voit pitää ihosi nuorekkaana.

Päivittäinen ihon virkistäminen NIVEA Q10 Plus C Anti-Wrinkle + Energy Day Cream with SPF 15 -päivävoiteella auttaa ihoasi vahvistumaan joka päivä. Tämä voide sisältää ihosi oman Q10:n kanssa 100% identtistä Q10:tä ja C-vitamiinia, jotka hyödyttävät ihoasi monin tavoin: ihosta tulee kiinteämpi, sen suoja paranee, solujen uudistuminen lisääntyy, iho on kosteutetumpi ja kasvojen punotus vähenee. Tämä päivävoide uudistaa ihoasi, saa sinut näyttämään ja tuntemaan itsesi virkistyneeksi koko päivän ajaksi samalla kun se puolustaa ihoasi ympäristön vaikutuksilta, jotka voivat aiheuttaa ihon ikäntymisen merkkejä.

Ikääntymisen näkyminen kasvoissasi on täysin riippuvaista elämäntyylistäsi ja geeneistäsi. Vaikka vanheneminen on luonnollinen ja kaunis prosessi, joka on jokaiselle täysin omanlaisensa, kukaan meistä ei halua näyttää vanhemmalta kuin olemme ja me kaikki haluamme tietää kuinka pitää iho nuorekkaana! Jos pysyt 24 tunnin ihonhoitorutiinisi tahdissa ihosi kypsyessä, se auttaa sinua säilyttämään nuorekkaalta näyttävän ihon. NIVEA Hyaluron Cellular Filler Elasticity Day Cream -päivävoide päivisin yhdessä NIVEA Hyaluron Cellular Filler Elasticity Night Cream -yövoiteen kanssa öisin, molempien sisältäessä hayaluronihappoa, auttavat vähentämään olemassaolevia ikääntymisen merkkejä (kuten rypyt ja pienet juonteet), samalla kun ne antavat sinulle selvästi kiinteämmän ihon.

Oikean hoidon valitseminen tarpeittesi mukaan on hyvin tärkeää, jotta voit varmistua siitä, että ihosi saa oikean hoidon juuri oikeaan aikaan. Tehokkaan ikääntymistä estävän ihonhoitorutiinin pitää olla yksilölllinen, jolloin se vastaa juuri omiin tarpeisiisi ja sisältää kaiken silmänympärysvoiteista päivä- ja yövoiteisiin sekä seerumeihin ja puhdistusaineisiin.
 

nivea q10 plus c

Tuotteet NIVEA Q10 Plus C -sarjassa on kehitettty virkistämään ja tuomaan elottomaan ja väsyneeseen ihoon energiaa. Yhdistämällä ihosi kanssa 100 % identtinen Q10 ja puhdas C-vitamiini sellaisissa tuotteissa, kuten Q10 Plus C Anti-Wrinkle + Energy Day Cream -päivävoiteessa, saat loistavasti ihollesi päivittäisen tehoiskun samalla kun se estää ennenaikaisen vanhentumisen merkkien ilmaantumisen. Tämän voiteen päivittäinen käyttö antaa ihollesi ravinteet ja suojan, joita se tarvitsee pysyäkseen terveenä ja nuorekkaana.

NIVEA Q10 Power

Jos olet huomannut, että ihosi näyttää ikääntymisen merkkejä ja pohdit, miten voit pitää ihon nuorekkaana, NIVEA Q10 Power -tuotesarjamme on täällä auttamassa. Käytämme jälleen ihosi Q10:n kanssa 100 % identtistä Q10:tä, mutta yhdistämme sen tällä kertaa kreatiinin kanssa. Nämä tuotteet on kehitetty huomioimaan pienet juonteet, rypyt ja ihon kimmoisuuden katoamisen. Kun ihosi kypsyy, on tärkeää ottaa käyttöön ikääntymisen estävät tuotteet ihonhoitorutiinissasi, jotta pidät ihon terveenä. NIVEA Q10 Power  -tuotteet auttavat kypsää ihoa kiinteytymään silmin nähden 14 käyttöpäivän jälkeen. Me rakastamme NIVEA Q10 Power Serum Pearls  -seerumihelmiä, jotka kosteuttavat ihon välittömästi ja silmiinnähden vähentävät jopa syviä ryppyjä.

NIVEA Q10 Power Extra Nourishing

Syvempää ravitsemista varten NIVEA Q10 Power Extra Nourishing yhdistää ihosi Q10:n kanssa 100 % identtisen Q10:n ja orgaanisen arganöljyn. Nämä tuotteet on kehitetty erityisesti kuivan ja erittäin kuivan kypsän ihon ravitsemiseen, jotta voide sekä ravitsee tehokkaasti että vähentää näkyvästi ikääntymisen merkkejä. Vähennä ryppyjä 4 viikossa ja kiinteytä ihoa 2 viikossa käyttämällä NIVEA Q10 Power Extra Nourishing  -päivävoidetta. Käyttämällä tuotteita NIVEA Q10 Power Extra Nourishing -sarjasta sekä päivin että öin annat kypsälle iholle energiaa, jotta näytät ja tunnet itsesi terveeksi ja autat ihoasi pysymään hehkuvana.

Terveen ihon ylläpito NIVEA Q10:n avulla

Q10-koentsyymiä on luonnossa kehojemme ihosoluissa ja se on välttämätön pidettäessä iho terveenä ja nuorekkaana. Q10 vapautetaan antioksidanttina taistelemaan oksidatiivistä stressiä vastaan, minkä saattavat aiheuttaa päivittäin sellaiset seikat kuten ympäristötekijät ja elämäntapa. Kollageeni on ihon pääainesosa, joka antaa iholle sen tuen ja rakenteen. Q10 on ehdottoman tärkeä antaen ihon soluille energiaa, jonka ne tarvitsevat kollageenin valmistamiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että ilman Q10:tä ihomme kyky uudistua ja korjautua voi vähetä. Kun me vanhenemme, meidän luonnolliset Q10-tasomme alkavat laskea ja sen mukana kollageenin tuotanto hidastuu. NIVEAn Q10-tuotevalikoiman tuotteet sisältävät Q10:tä, joka on 100 % identtistä ihosi oman Q10:n kanssa, ja ne ovat fantastisia taistelussa vanhenemisen merkkejä vastaan pitäen ihon terveenä ja nuorekkaana. Lue täältä enemmän siitä, mitä Q10 on.

IKÄÄNTYVÄN IHON HOITONIKSEJÄ: LYHYT OPPAASI ESTÄMÄÄN IHON ENNENAIKAISTA VANHENEMISTA

 • Nuorena kaksikymppisenä suojaa ihoasi auringolta aina kuin mahdollista käyttämällä keskiltason tai korkeaa suojakerrointa. Käytä kevyitä ihonhoitotuotteita, puhdista ja kuori ihoasi niin usein kuin tunnet tarvitsevasi.

 • 25-35-vuotiaana pidä ihosi kosteutettuna, suojattuna auringolta ja aloita NIVEAn Q10-ihonhoitotuotesarjan käyttäminen. Nämä tuotteet sisältävät Q10:tä, joka on 100 % identtinen ihosi oman Q10:n kanssa, ja antavat ihosoluillesi energiaa, jota ne tarvitsevat pitääkseen ihosi nuorekkaana.

 • 35-45-vuotiaana ihon tehokas kosteuttaminen on tärkeää pitääksesi ihosi nuorekkaana. Korkean suojakertoimen sisältävä aurinkovoide aurinkosuojana on täysin ehdotonta. Q10-koentsyymiä sisältävien voiteiden aktiivinen käyttö tuo ihoosi energiaa ja sitä suositellaan tehokkaan ikääntymisen estävän ihonhoitorutiinin osaksi.

 • Kun olet 45-vuotias, sinun tulisi aloittaa käyttämään kuivattamattomia puhdistusaineita, kuten NIVEA Gentle Cleansing Milk -puhdistusvettä. Aurinkovoide on välttämätön ja kaulan ja rinnan alueen hoitaminen kannattaa ottaa osaksi ihonhoitorutiinia. Mikset kokeilisi Protect & Moisture Moisturising Sun Lotion SK30 -aurinkovoidetta pitääksesi nuo haitalliset UVA- / UVB-säteet poissa! 

 • 55-vuotiaasta eteenpäin voit jatkaa samalla säännöllisellä ja päivittäisellä ihonhoitorutiinilla, kuten yllä. Käytä tuotteita, jotka ravitsevat erityisen tehokkaasti, jotta iho saa kaikki sen tarvitsemat ravinteet.
 

IKÄÄNTYMISEN MERKIT JA AURINKO

Auringon UV-valo on yksi tavallisimmista ihon ennenaikaisen vanhenemisen syistä. Ja niin paljon kuin me rakastammekaan ottaa aurinkoa ruskettuaksemme, on tärkeää kunnolla suojata ihosi auringolta. Tätä suojaa tarvitaan joka päivä terveen ihon säilyttämiseksi, eikä vain lomalla.

Auringonvalo sisältää sekä UVA- että UVB-säteilyä. UVA-säteet kykenevät läpäisemään ihosi syvälle, aiheuttaen sen tummenemisen, mutta myös vahingoittamaan ihosi DNA:ta. UVB-säteet läpäisevät vain ihosi uloimman kerroksen ja ne ovat suurimmalta osalta vastuussa ihon ennenaikaisen vanhenemisen merkkien, kuten ryppyjen, maksaläiskien ja ihon kimmoisuuden häviämisen, ilmaantumisesta. Suojakertoimellisen päivävoiteen tai aurinkovoiteen käyttäminen on välttämätöntä suojaamaan UVA- & UVB-säteiden aiheuttamia vaurioita vastaan ja pitämään ihosi nuorekkaana. Mitä korkeampi käyttämäsi aurinkovoiteen SK on, sitä vähemmän UV-säteilyä pääsee ihoosi.

Aurinkovoide myös suojaa ihoasi auringonpolttamilta ja tuhoaa vapaita radikaaleja. Aurinkovoiteen tulisi olla keskeinen osa ikääntymistä estävää ihonhoitorutiiniasi.

5 IHONHOIDON IKÄÄNTYMISTÄ ESTÄVÄÄ NIKSIÄ

 1. Huolehdi yhtä paljon kehostasi kuin ulkonäöstäsi
  Terve ruokavalio ja elämäntapa vaikuttavat suoraan siihen, kuinka paljon ikääntymisen merkit näkyvät ja kuinka pidät ihosi terveenä. Runsas veden juominen päivittäin ja prosessoitujen ruokien välttäminen on hyvä alku. Ole hellä sekä itsellesi että ihollesi!

 2. Huolehdi ihostasi säännöllisesti
  Näytä ihollesi, miten paljon välität! Käytä säännöllisesti päivä- ja yövoidetta, silmänympärysvoiteita ja pidä ihosi kosteutettuna. Jos sinulla ei vielä ole säännöllistä ihonhoitorutiinia, aloita sellainen ja tulet näkemään (ja tuntemaan) vaikutuksen.

 3. Rakasta ja hoida ihoasi
  Älä odota ryppyjen ja kuivan ihon ilmaantumista ennen kuin aloitat ikääntymisen merkkejä vähentävän ihonhoitorutiinin. Ole hellä ihollesi ja tunne itsesi kauniiksi sekä sisältä että ulkoa!

 4. Käytä joka päivä aurinkovoidetta tai kosteusvoidetta, jossa on suojakerroin
  Se suojaa ihoasi UV-säteiltä, jotka voivat aiheuttaa ennenaikaista vanhenemista.

 5. Poista meikkisi joka ilta
  Kun olet meikannut, ihosi on altistunut erilaisille kemikaaleille. Jos et puhdista kasvojasi pitkän päivän jälkeen, altistat kasvosi näille kemikaaleille myös koko yön ajan. Nämä kemikaalit voivat hajoittaa ihosi kollageenia.