Se oikea aurinkovoide


KESÄ, AURINKO, AURINKOVOIDE: TERVEELLINEN TAPA NAUTTIA
Missä ja milloin otatkin aurinkoa – voit luottaa oikean aurinkovoiteen täydelliseen suojaan. Tunnemme ihosi tarpeet, joten voit olla varma, että kesä ja auringonotto sujuvat turvallisesti.

NIVEA-aurinkovoide on luotettava

Suojaa ja hoitaa

Olemme kehittäneet valikoiman tuotteita, jotka suojaavat ja hoitavat ihoasi luotettavasti – ihosi tarpeet ovat tärkeimmät. NIVEA SUN -tuotteet ovat lisäksi erittäin tehokkaita ja miellyttäviä käyttää. Näytämme, kuinka aurinkovoide levitetään oikein ja auringosta voidaan nauttia riskittömästi.
 
Auringonottoa ilman riskejä

Hyvin suojattu

Kaikki NIVEA SUN -tuotteet ovat fotostabiileja, eli ne ovat valolta suojattuja. Ihosi luonnollinen suoja UV-säteitä vastaan säilyy jopa voimakkaassa auringonvalossa, jos käytät oikeanlaista aurinkovoidetta.

Voiteet saattavat hieroutua pois joutuessaan kosketuksiin hiekan, veden, pyyhkeiden tai hien kanssa, joten lisää voidetta kahden tunnin välein.

 

 

Hyvin suojattu

Aurinkovoide: kuinka levität sitä oikein

Mitä aurinkosuojakerroin (Sun Protection Factor, SPF) tarkoittaa?

Ihon luonnollisella suoja-ajalla tarkoitetaan yksilöllistä aikaa, jolloin iho voidaan altistaa auringonvalolle ennen kuin se palaa. Aika, jonka ihon luonnollinen suoja kestää ilman aurinkovoidetta, riippuu ihotyypistäsi, ja se vaihtelee yleensä 5 ja 30 minuutin välillä. Jos kerrot ihon oman luonnollisen suoja-ajan aurinkovoiteen suojakertoimella, saat ajan, jonka voit viettää huoletta auringossa.
 

Aurinkovoiteen pitäisi olla vedenkestävää

Vedenkestävät NIVEA SUN -aurinkovoidetuotteet on testattu kansainvälisen standardimenetelmän (COLIPA 2005 -menetelmä) mukaisesti.

  • Esimerkiksi kahden 20 minuutin uintikerran jälkeen aurinkovoide säilyttää edelleen vähintään 50 prosenttia alkuperäisestä aurinkosuojakertoimestaan.
  • ”Ekstra-vedenkestävien” tuotteidemme tehokkuus on kaksinkertainen tavallisiin aurinkovoiteisiin verrattuna (4 x 20 min).
  • ”Ekstra-pitkäkestoiset vedenkestävät” -tuotteet lapsille ovat teholtaan vähintään 50 % alkuperäisestä aurinkosuojakertoimesta 120 minuutin uinnin jälkeen."
 

Kuinka levität aurinkovoidetta oikein

Oikean aurinkovoidemäärän levittäminen on tärkeää, jotta olet täysin suojautunut. Siksi NIVEA Sun on kehittänyt yksinkertaisen nyrkkisäännön:

  • 3–5 -vuotiaille oikea määrä aurinkovoidetta on 1–1,5 keskisormen mittaista vanaa voidetta (esim. NIVEA Sun Kids Moisturising Sun Lotion -voidetta) tai 5–6 suihkausta NIVEA Sun Spray -suihketta.
  • 6–10 -vuotiaille oikea määrä aurinkovoidetta on 1,5–2 keskisormen mittaista vanaa voidetta tai 7–10 suihkausta NIVEA Sun Spray -suihketta (esim. NIVEA Sun Kids Moisturising Sun Lotion -voidetta).
  • Vanhemmille lapsille ja aikuisille ranteesta keskisormen päähän ulottuva vana aurinkovoidetta tai 15 suihkausta. 

 
Yksi annos riittää toiseen käsivarteen ja kaulan, kasvojen ja niskan alueelle. Kaksinkertainen annos riittää selälle, vatsalle ja molemmille jaloille. Viiteen ikävuoteen asti lapsille pitäisi levittää kaksinkertainen määrä voidetta kasvojen, kaulan ja niskan alueelle, sillä pikkulapsilla pää on suhteellisesti suurempi. Erittäin tärkeää: levitä uusi suojaava kerros voidetta aikaisemman päälle.
 

Hyvin levitetty

Aurinkovoidetta pitäisi levittää lisää kahden tunnin välein ja aina uinnin jälkeen, sillä voide saattaa kulua pois hikoilun, veden ja leikkimisen seurauksena. Ole kuitenkin varovainen: aurinkovoiteen levittäminen uudelleen ei tarkoita sitä, että aurinkosuojan taso uusiutuu, vaan sitä, että ihon luonnollinen suoja-aika säilyy. Erittäin tärkeää: käytä oikea määrä aurinkovoidetta. Vain siten saavutetaan määritelty aurinkosuojakerroin. Huolehdi myös jo alussa riittävän aurinkosuojakertoimen valinnasta, joka suojaa ihoasi koko päivän.
 
Soles
Kun levität aurinkovoidetta, muista myös hankalasti tavoitettavat alueet, kuten korvanlehdet ja jalkapohjat!
 
Ihon kestokyky
Erittäin tehokas UVA/UVB-suojajärjestelmä, vedenkestävä, välitön suoja levityksen jälkeen, dermatologisesti hyväksytty sopivaksi iholle.
 

Aurinkovoide – mitä sinun pitäisi tietää

Mitä välitön suoja tarkoittaa?

Kaikki NIVEA Sun -tuotteet suojaavat auringonpolttamilta ja ihon ennenaikaiselta ikääntymiseltä välittömästi levityksen jälkeen. ”Välitön suoja” tarkoittaa, että erityinen UVA- ja UVB-suoja taataan heti levityksen jälkeen ja että tuote toimii heti suojaten ihoa. Voit nauttia auringosta välittömästi aurinkovoiteen levittämisen jälkeen. Levitä kuitenkin voidetta ennen ulos menoa, sillä altistut suurelle määrälle UV-säteilyä jo matkalla rannalle.
 

Voinko jatkaa aurinkosuojan kestoa ”lisäämällä” aurinkovoidetta?

Suojaava vaikutus ei kestä pidempään. Kun olet valinnut suojakertoimen, se määrittää, kuinka kauan voit olla auringonvalossa vahingoittamatta ihoasi. Voiteen uudelleenlevitys (kuivaamisen, uimisen jne. jälkeen) auttaa säilyttämään halutun suojatason mutta ei lisää sitä.
 

Kuinka kauan aurinkosuojatuotteet säilyvät?

Avaamattomat tuotteet säilyvät vähintään 30 kuukautta. Löydät säilyvyystiedot, kun avaat tuotteen takana olevan lipukkeen. Lipukkeessa on avoimen purkin kuva, jossa on numero. Numero ilmaisee avatun tuotteen säilyvyysajan. Yleensä tuote säilyy 12 kuukautta.