Lasten aurinkorasva

Auringonvalo tekee meistä ja lapsistamme iloisia. Lapsien suojaaminen oikealla tavalla auringolta on välttämätöntä ihovaurioiden estämiseksi. Varmista, että sinulla on aurinkovoidetta lapsille, jotta lapsen iho pysyy tyytyväisenä ja terveenä.

Luotettava lasten aurinkorasva

LASTEN IHO – ERITYISEN HERKKÄ JA SUOJAUKSEN TARPEESSA

Lapset tarvitsevat lisäsuojaa aurinkoa vastaan, sillä heidän ihonsa on erityisen herkkä. Nuoremmat lapset, kuten vauvat ja taaperot, tarvitsevat erityisen suojaavaa lasten aurinkovoidetta, sillä heidän ihonsa on ohuempi ja herkempi kuin aikuisilla. Kasvuvuosina lapsen iho ei ole täysin kehittänyt suojamekanismeja UV-säteilyä vastaan. Lapsen iho ei ole paksuuntunut ja ruskettunut suojaavasti ja ihon uudistumisprosessi ei toimi kunnolla elämän ensimmäisinä vuosina. Tämän vuoksi lasten aurinkorasvat, -voiteet ja emulsiot on vielä tärkeämpää ottaa huomioon.

Myös yli kolmevuotiaat lapset tarvitsevat suojausta aurinkoa vastaan, auringonpolttama lapsuuden aikana voi johtaa ihosyöpään aikuisena.

PARAS LASTEN AURINKOSUOJA

Paras suojaus auringonvaloa vastaan on varjo. Tämä pätee sekä aikuisiin että lapsiin. Vauvojen ei pitäisi viettää lainkaan aikaa paistavassa auringossa ensimmäisen 12 kuukauden aikana. Ihotautilääkärit suosittelevat, että vauvat ja taaperot välttelevät suoraa auringonvaloa kolmevuotiaaksi asti.

Lasten pitäminen poissa auringosta ei kuitenkaan ole aina mahdollista. Toiseksi paras vaihtoehto on suojella heitä vahingolliselta UV-säteilyltä sopivalla vaatetuksella ja korkean suojakertoimen lasten auringovoiteella tai -emulsiolla. Tiheästi kudotut kankaat sopivat parhaiten lasten ihon suojeluun, saatavilla on myös erityisesti UV-suojaksi suunniteltuja vaatekappaleita, kuten shortseja, housuja, T-paitoja ja uima-asuja. Ne ovat kevyitä ja helposti kuivuvia, joten ne sopivat täydellisesti lomille ja ulkoiluun ja suojaavat samalla lapsia, jopa taaperoita ja vauvoja, auringolta. 

Mitä lasten aurinkorasvaan tulee, niin lapsilla pitäisi suojakertoimen olla ainakin 30, mielummin yli 50. Tällainen tuote on  NIVEA Kids Protect & Care Sun Spray SPF50+ -aurinkosuojasuihke. Se on erittäin vedenkestävää, mikä tekee siitä täydellisen aurinkosuojan rannalle!

Mother Child

LAPSESI PUKEUTUMINEN AURINGOSSA

Pienet lapset eivät halua kesällä käyttää pitkähihaisia paitoja ja housuja. Mieluiten he repivät kaikki vaatteet pois päältään ja juoksevat alasti rannalla tai uima-altaassa. Vaikka voisi olla houkuttelevaa antaa asian olla, niin sinun tulisi aina pitää huolta, että lapset suojautuvat auringolta sopivalla vaatetuksella.

VÄLTTÄMÄTÖN LASTEN VAATETUS AURINKOISINA PÄIVINÄ

Mitä lasten pitäisi pukea päälleen aurinkoon:

  • Pään suoja, joka antaa suojaa auringolta päälle sekä niskalle, korville ja kasvoille.
  • Miellyttävät ja ilmavat paidat ja housut sopivat hyvin kuumaan keliin. Erityissuojaa UV-säteitä vastaan antava UV-vaatetus on suositeltavaa. Tämän vaatetuksen suojakerroin pitäisi olla vähintään 30 suojatakseen pikkuisen ihoa.
  • UV-paitoja on myös hyvä käyttää veden lähellä vietettävinä päivinä, sillä se suojaa selkää, olkapäitä ja rintaa samalla tavalla kuin lasten aurinkovoide tekisi.
  • Sandaalit, jotka peittävät vauvan, taaperon tai lapsen jalkapöydän ja kantapäät, ovat myös tärkeitä. Jalkapöytä altistuu suurelle määrälle auringonvaloa ja on yksi eniten suojaa tarvitsevista vartalonosista.
  • UV-suojaavat aurinkolasit.

MIKÄ AURINKORASVA, -EMULSIO TAI -SUIHKE ON PARASTA LAPSILLE?

LASTEN AURINKOSUOJA

Oikean aurinkovoiteen levittäminen on tärkeää iholle, jota ei voida riittävän hyvin suojata vaatetuksella.

Lasten iho pystyy suojaamaan itseään vain muutaman minuutin, joten lasten aurinkovoiteen (mieluiten suojakertoimella 50+) levittäminen ennen kuin he lähtevät nauttimaan kesäsäästä on välttämätöntä. Käytä aurinkovoidetta, joka on suunniteltu lasten herkälle iholle ja suojaamaan sitä UVA- ja UVB -säteilyltä. Vedenkestävä lasten aurinkovoide tulee levittää, mikäli lapsi on menossa uimaan ja älä unohda levittää sitä uudestaan, kun iho on kuivunut!

Kaikki NIVEA Sun Kids -tuotteet tekevät tämän.

Sun protection for children

RIITTÄVÄ LASTEN AURINKOSUOJA

Lasten aurinkovoiteen tai aurinkosuihkeen levittäminen voi olla vaikeaa rantapäivänä. Lapset ovat niin innoissaan juoksentelemisesta ja hiekkalinnojen rakentelusta. Helpompaa on laittaa lasten aurinkosuoja kotona ja käyttää suihketta (jolloin suojaus kuumalta säältä onnistuu, vaikka he rimpuilisivatkin). Suihke imeytyy ihoon nopeasti ja sen laittaminen on tosi helppoa.
Sunscreen Spray

HAUSKANPITOA AURINGOSSA

Mitä hauskempaa tuotteen laittaminen on, sitä enemmän lapset pitävät siitä. Saatavilla olevat värilliset tuotteet esimerkiksi antavat leikkisän näkökulman. Värin ansiosta tuotteen laittaminen on helppoa ja se katoaa, kun sitä hierotaan iholle. NIVEA SUN Protect & Moisture Kids Sun Spray -aurinkosuojasuihke on värillinen aurinkosuoja, jota on hauska laittaa ja helppo käyttää, sillä näet, mitkä paikat on jo peitetty aineella.

KESKIPÄIVÄ - SIESTOJA TAI VARJOA

11 ja 14 välillä, kun auringon UV-säteet ovat vahvimmillaan, sekä lasten että aikuisten pitäisi vältellä aurinkoa täysin.
Etsi varjoinen paikka tai pysy sisällä, jos pystyt. Aurinkovarjot ja markiisit tekevät varjoisia paikkoja pihallasi, joilla lapset voivat leikkiä myös päivän kuumimpaan aikaan.

Lapset tarvitsevat oikeanlaista vaateusta ja lasten aurinkosuojaa myös varjossa. Käytä rantaloman aikana aikaiset aamut ja myöhäiset iltapäivät roiskutteluun, uimiseen ja kaivamiseen - se sopii terveydelle paremmin ja on mukavampaa!