Fysikaalinen aurinkosuoja

Mikä on fysikaalinen aurinkosuoja ja miten se toimii?

Fysikaalinen aurinkosuoja

Jokainen tietää, kuinka tärkeää on käyttää tehokasta aurinkosuojakerrointa suojaamaan ihoa auringon haitoilta, mutta tiesitkö, että on olemassa toisenlaisia aurinkosuojatuotteita, jotka perustuvat fysikaaliseen UV-suodattimeen?

Mikä on fysikaalinen aurinkosuoja?

Fysikaalinen aurinkosuoja sisältää aktiivisia aineosia kuten titaanioksidia tai sinkkioksidia, jotka muodostavat ihoon pinnan, joka heijastaa haitallisia UV-säteitä ja estää niiden pääsyä iholle. Fysikaalista aurinkosuojaa sanotaan toisinaan myös mineraaliseksi UV-suodattimeksi tai luonnolliseksi aurinkosuojaksi.

Fysikaalinen aurinkosuoja: Edut

Fysikaalinen aurinkosuoja muodostaa ihon pintaan välittömästi tehokkaan suojan UV-valoa vastaan. Tässä lisää sen eduista:

  1. Suojaa sekä UVA- että UVB-säteiltä
  2. Turvallinen lapsen iholla (lue lisää lasten aurinkosuojakertoimista tästä)
  3. Toimii heti levittämisen jälkeen, sisällä odotteleminen ei ole tarpeen
  4. Todennäköisemmin siedetty herkälläkin iholla, ei tuki ihohuokosia
  5. Säilyy pidempään


Kemiallinen vai fysikaalinen aurinkosuoja

Mitä eroa näillä kahdella on?

Fysikaalinen aurinkosuoja asettuu ihon pintaan ja estää auringon säteiden pääsyn iholle. Kemiallinen aurinkosuoja sisältää aktiivisia suodattimia, kuten oksibentsonia, avobentsonia, oktisalaattia, oktokryleeniä, homosalaattia tai oktinoksaattia. Nämä imeytyvät ihoon ja imevät UV-valoa itseensä suojatakseen dermistä UV-säteiden haitallisilta vaikutuksilta, kuten ennenaikaiselta ikääntymiseltä. Kemialliset suodattimet toimivat siis kuin sieni, ne imevät auringonsäteitä itseensä.

Sekä kemialliset että fysikaaliset aurinkosuojatuotteet toimivat erinomaisesti ja suojaavat ihoa UV-säteilyn haitoilta, kun aurinkosuojakerroin on kattava ja tuotteita käytetään säännöllisesti.

Kuinka levittää fysikaalinen aurinkosuoja?

1. Levitä pienelle alueelle kerrallaan, jotta ihosi on kokonaan suojattu

2. Ota herneen verran voidetta, hiero se kämmeniisi ja levitä sitten kasvoille

3. Jos ihoon jää valkoista väriä, anna sen haaleta itsestään. Tämä on merkki siitä, että iho on suojassa, ja sinun on helpompi huomata, mistä kohdista voidetta vielä puuttuu

4. Muista lisätä aurinkosuojavoidetta päivän mittaan, jotta saat parhaan suojan


Onko fysikaalinen aurinkosuoja oikea valinta juuri sinulle?

Jos ihosi on herkkä tai altis saamaan akneoireita, ja reagoi kemiallisiin aurinkosuojiin, kannattaa harkita fysikaalista aurinkosuojaa. Se ei sisällä ihoa mahdollisesti ärsyttäviä kemiallisia ainesosia, mutta se on tärkeää puhdistaa kasvoilta iltaisin.

NIVEA SUN FYSIKAALINEN AURINKOSUOJA

Tutustu fysikaalisiin NIVEA SUN -aurinkosuojatuotteisiin, joissa on luomu aloe veraa ja aurinkosuojakerroin 50+, joka takaa välittömän suojan auringon haittoja vastaan.

NIVEA SUN UV FACE MINERAL CREAM

NIVEA SUN UV Face Mineral Cream SPF 50+ -aurinkosuojavoide on erityisesti herkälle iholle kehitetty ja sisältää 100% luonnollisia mineraaleja, luomulaatuista aloe veraa ja antioksidantteja, jotka suojaavat ihoa UV-säteiltä. Hajusteeton koostumus luo ihon pintaan mattaefektin, ei tuki huokosia ja sopii täydellisesti päivittäiseen käyttöön.

NIVEA SUN KIDS MINERAL SUNSCREEN

NIVEA SUN Kids Mineral Sunscreen SPF 50+ -aurinkosuojavoide sisältää 100% fysikaalisen aurinkosuojan, ja luomulaatuinen aloe vera suojaa lapsen herkkää ihoa auringonpolttamilta ja auringon haitoilta. Koostumus on vedenkestävä ja helppo levittää.