HAMPPUÖLJY IHOLLE

Tutustu hamppuöljyyn ja sen hyötyihin iholla

HAMPPUÖLJY IHOLLE

Hampunsiemenöljy tai hamppuöljy on mainio kosmetiikan ainesosa. Siitä on monenlaista hyötyä kaikille ihotyypeille. Tutustu oppaaseemme, jonka aiheena on hamppuöljy iholle ja lue lisää.

Mihin hamppuöljy sopii?

Hamppuöljystä on monenlaista hyötyä, ja se sopii kaikille ihotyypeille:

Hamppuöljy kuivalle iholle
Hamppuöljy sisältää runsaasti rasvahappoja, jotka ravitsevat kuivaa ihoa ja suojaavat sitä kuivumiselta. Jos partasi kutisee, hampunsiemenöljy on mainio apu, sillä sen tiedetään vähentävän ihon kuivuutta ja ärsytystä.

Hamppuöljy rasvoittuvalle iholle
Hamppuöljy tekee ihmeitä rasvoittuvalle iholle, sillä se kosteuttaa tukkimatta huokosia. Hampunsiemenöljy tasapainottaa ihon talin tuotantoa ja vähentää kiiltelyä sekä ehkäisee näppyjen muodostumista ja aknea.

Hamppuöljy aikuiselle iholle
Hamppuöljy  sisältää F-vitamiinia ja rasvahappoja, kuten öljy- ja linolihappoa, jotka ovat tärkeässä asemassa ehkäisemässä ihon ikääntymistä ja hoitamassa pieniä juonteita ja ryppyjä

hemp seed oil plant

Hampunsiemen

Mitä hamppuöljy on?

Hampunsiemenöljyn lähteenä ovat nimensä mukaisesti hampunsiemenet. Hampunsiemenöljyssä ei ole THC:tä tai psykoaktiivisia ominaisuuksia, ja sen käyttäminen on täysin turvallista. Se on myös erilaista kuin CBD-öljy, jonka raaka-aineena on itse hamppu, nimittäin sen kukat ja lehdet.

Onko hamppuöljy hyväksi iholle?

Hamppuöljyn hyödyt

Hampunsiemenöljy sisältää monia ravintoaineita, jotka auttavat erilaisissa iho-ongelmissa. Se muun muassa
hemp seed oil in a tube

1. Lievittää tulehdusta. Hamppuöljy sisältää omega-6-rasvahappoja, joilla on tulehdusta ja ihottumaa, aknea ja parranajosta johtuvaa ihoärsytystä lievittäviä ominaisuuksia.
2. Auttaa korjaamaan auringon aiheuttamia vaurioita. Se auttaa myös häivyttämään auringon aiheuttamia vaurioita ja hyperpigmentaatiota ihossa. 
3. Hoitaa atooppista ihottumaa. Omega-3- ja omega-6-rasvahappojen kaltaiset ravintoaineet voivat auttaa atooppisen ihottuman hoidossa. Kysy ensin lääkäriltä, mikä olisi juuri sinulle oikea hoitovaihtoehto. 
4. Edistää parran kasvua. Öljyn sisältämät rasvahapot auttavat vahvistamaan partakarvoja ja parantamaan parran kasvua. Se edistää myös uusien partakarvojen kasvua, mikä voi olla eduksi, jos partasi on jonkin verran harva.

Hamppuöljy käyttö

Näin käytät hamppuöljyä iholla

Hamppuöljyä pidetään kuivaöljynä, toisin sanoen se imeytyy nopeasti ihoon, eikä jätä rasvaista kalvoa ihon pintaan. Voit käyttää erilaisia hampputuotteita, kuten hamppuvoidetta tai hampunsiemenöljyä sellaisenaan. Tässä joitakin käyttötapoja:

- Hiero muutama tippa öljyä ihoosi puhdistuksen jälkeen ennen kosteusvoidetta
- Sekoita pari tippaa hamppuöljyä kasvovoiteeseesi
- Levitä muutama tippa öljyä partaasi ravitsemaan ja muotoilemaan

Hamppuöljy käyttö

Minkälainen hamppuöljy kannattaa valita?

Yleensä on parasta valita kylmäpuristettu öljy, sillä niissä on enemmän ravintoaineita, kun taas puhdistettuihin öljyihin on lisätty kemikaaleja ja niistä on vähemmän hyötyä. Kylmäpuristettu hampunsiemenöljy on tumman- tai vaaleanvihreää, ja siinä on pähkinäinen maku, kun taas puhdistettu öljy on kirkasta ja se ei maistu juuri miltään.

Hamppuöljy käyttö

Muita tapoja käyttää hamppuöljyä

1. Hiero kynsiin - hiero pieni määrä hamppuöljyä kynsiin ja kynsinauhoihin niiden vahvistamiseksi; sopii niin sormen- kuin varpaankynsillekin. 

2. Hoida pieniä haavoja ja naarmuja - aivan niin kuin muutkin tulehdusta lievittävät öljyt, kuten teepuuöljy ja kookosöljy, hamppuöljyllä on luonnollinen kyky parantaa rikkoutunutta ihoa

3. Nauti suun kautta - hamppuöljyä voi laittaa myös suuhun! Siinä on runsaasti terveellisiä rasvoja, kuten omega-3- ja omega-6-rasvahappoja, joista ei ole hyötyä ainoastaan iholle, vaan myös aivoille, sydämelle ja maksalle. Pirskota öljyä salaattiin, paahdetuille kasviksille tai keittoon tuomaan pähkinäistä makua. Muista kuitenkin olla lämmittämättä öljyä, sillä silloin sen ravintoarvo kärsii. 

hampputuotteet

NIVEA MEN hamppuvoide

Tutustu NIVEA MEN Sensitive Pro Facial Balm -tuotteeseen. Se on sekä kosteuttava kasvovoide että after shave -balsami, joka minimoi välittömästi iholta stressin merkit, kuten kuivuuden, ärsytyksen tai stressijuonteet. Kevyt, nopeasti imeytyvä koostumus sisältää 100% kasviperäistä hampunsiemenöljyä ja E-vitamiinia, joka rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa ja partaa heti ja jättää ne hoidetun ja terveen näköisiksi.