nainen, jolla on afrokuvioidut hiukset, hymyilevä

MITÄ PEPTIDIT OVAT JA MITÄ NE TEKEVÄT IHOLLE?

Opi NIVEAn avulla peptideistä ja peptidien hyödyistä iholle

PEPTIDIT JA MITÄ NE TEKEVÄT IHOLLE

Mitä peptidit ovat ja miksi kaikki puhuvat niistä juuri nyt? Tässä on kaikki mitä sinun tulee tietää näistä mikroskooppisista ihmeistä, kuten miten ne osaavat opettaa ihoasi tuottamaan lisää proteiineja, kuten elastiinia ja kollageenia.
 nainen, jolla on Nivea-kasvovoide

MITÄ PEPTIDIT OVAT?

Jos olet juuri hakenut hakusanoilla ""Mitä peptidit ovat?"" ja löysit hämmentäviä tieteellisiä vastauksia, NIVEA on valmiina selventämään asioita.
  
 Peptidit pystyvät viestimään kehosi proteiinien kanssa. Kun peptidit pääsevät uppoamaan ihoon, ne voivat kannustaa muita luonnollisia proteiineja, joiden tuotanto luonnostaan hidastuu, toimimaan jälleen. NIVEA-ihonhoitotuotteiden peptidit hakeutuvat yhteen vanhojen ystäviensä, tärkeiden elastiinin ja kollageenin seuraan. Elastiini pehmentää ryppyjä kun taas kollageeni saa ihon näyttämään kiinteältä ja täyteläiseltä, jolloin lopputuloksena on kirkkaampi ja nuorekkaampi ulkonäkö. Näiden proteiinien pitäminen työn touhussa edesauttaa säilyttämään ihosi vahvana ja terveenä. 
  
 Elastiiniin ja kollageeniin verrattuna peptidipartikkeli on paljon pienempi. Sen vuoksi se voi imeytyä ihoon sen sijaan, että jäisi ihon pinnalle. Kun se on imeytynyt ihoon, se voi lähettää viestejä ihosoluillesi, jotta ne voivat aloittaa luomaan lisää hyödyllisiä proteiineja.

ERILAISET PEPTIDIT IHOLLE

Vaikka joitakin peptidejä esiintyy ihosoluissa luonnostaan, erilaisia versioita aletaan pikkuhiljaa ottamaan mukaan ihonhoitotuotteisiinkin. Ja hyvästä syystä. Nämä innovatiiviset, ihoa korjaavat aminohappoketjut pystyvät elvyttämään vanhoja soluja ja proteiineja, jotta voit aina tuntea olosi upeaksi ja näyttää siltä. 
 
 Tavataanpa muutama perheenjäsen...
  
 -Polipeptidit: nyt tiedämme, mikä peptidi on, mutta entäpä polipeptidi? Molekyylitasolla peptidi koostuu lyhyistä aminoketjuista. Polipeptidi taas koostuu useista aminoista ollen siis pidempi ja monimutkaisempi tarjoten erilaisia toimintoja ja hyötyjä.
  
 -C-peptidit: Kollageeni on vastuussa siitä, että iho näyttää nuorekkaalta, täyteläiseltä ja terveeltä. Käytännössä se siis hidastaa ikääntymisprosessia. Kollageeni on yksi kehon yltäkylläisimmistä proteiineista ja se on lisäksi vastuussa nivelsiteiden vahvuudesta ja luuntiheydestä. 
 
 -Kuparipeptidit toimivat antioksidantteina ja tulehduksen estäjinä, mikä voi nopeuttaa naarmujen, punoitusten, epäpuhtauksien tai arpien paranemista. Kyseinen pieni ihmeidentekijä voi myös stimuloida kollageenintuotantoa ihon kiinteyden parantamiseksi.

nainen levittää Nivea-seerumia kasvoilleen

MITÄ HYÖTYJÄ PEPTIDEILLÄ ON?

nainen levittää Nivea-voidetta silmiensä ympärille

Polipeptidejä, C-peptidejä ja kuparipeptidejä ihonhoitorutiiniisi lisäämällä pystyt nauttimaan erilaisista hyödyistä, kuten: 
 
 -ylimääräisestä suojakerroksesta: Peptidit voivat vahvistaa ihoa pitäen proteiinit työn touhussa ja UV-säteet, toksiinit ja bakteerit ulkona
  
 -ryppyjen pehmentäminen: Kollageenintuotannon edistäminen täyteläistää ihoa saaden sen näyttämään nuorekkaammalta, minkä tuloksena rypyt pehmenevät. 
 
 -kohentunut ihon elastisuus: Elastiinin tuotantoa stimuloimalla peptidit mahdollistavat kudosten kasvavan vahvemmiksi ja joustavimmiksi, joten kun niitä venytetään ne palautuvat alkuperäiseen kiinteyteensä
 
 Vältä vahvan suojakerroksen ylläpitämiseksi (maksimissaan 2-3 kertaa viikossa) ylikuorimista, savukkeiden polttamista ja yritä nukkua mahdollisimman hyvin. Hyvät yöunet usein ohitetaan ihonhoidon tukielementtinä, mutta unet antavat keholle mahdollisuuden korjata vaurioita ja luoda lisää kollageenia kuulaamman ihon saavuttamiseksi.

PEPTIDIT IHONHOIDOSSA

Nykyään monet ihonhoitotuotteet sisältävät (jonkinlaisia) peptidejä ainesosalistauksessaan, joten voi olla hieman hämmentävää yrittää valita juuri itselleen sopiva tuote.
  
Kaikilla peptideillä on hyötyjä ja tietty rooli, mutta mitä peptidejä sisältäviin ihonhoitotuotteisiin tulee, muista, että niiden on imeydyttävä ihoon. Saadaksesi kaikki hyödyt ja parhaat lopputulokset valitse seerumi tai kosteusvoide, joka sisältää peptidejä. Ne on suunniteltu iholle jätettäviksi toisin kuin esimerkiksi poishuuhdottavat puhdistusaineet.
 
 
 
NIVEA Q10 Anti-Wrinkle Power Expert Targeted Wrinkle Filler -seerumi hyödyntää peptidejä tunkeutuakseen ihoon 10 kerroksen syvyyteen. Se yhdessä NIVEA Skin Identical Q10:n kanssa toimii vähentäen ryppyjä jo 5 minuutissa ja pitkäaikaisesti. Se täyttää ja täyteläistää ryppyjä otsassa, huulissa ja nenän ja suun välissä 2 viikossa vähentäen ryppyjä jopa 50 % 4 viikossa. Löydä lisää NIVEA-kasvoseerumeita alempaa.