Tyttö kiharat hiukset

Kuivat kädet huolehtiminen

Kuivan, hilseilevän, halkeilevan ihon aiheuttajat käsissä, kuinka välttää sitä ja saada helpotusta NIVEAN avulla

Kuivista käsistä huolehtiminen

Kuivat kädet ovat yleinen huolenaihe, eivätkä tavallisesti viittaa mihinkään vakavaan. Koska kuitenkin käytämme käsiämme paljon, voi kuivuus olla ikävää ja ärsyttävää, sekä jopa hieman kiusallista. Jos siis haluat vinkkejä hoitaaksesi käsiäsi parhaalla mahdollisella tavalla tai yrität etsiä kotikonsteja käsien kuivuuden helpottamiseksi, jatka lukemista saadaksesi lisää tietoa.

Kuivien, halkeilevien käsien oireet

Kuivat kädet on melko helppo huomata. Tässä yleisimpiä kuivien käsien tunnusmerkkejä:

·      Käsien iho on hilseilevä ja suomuinen 
·       Käsien iho voi kutista ja halkeilla
·       Käsien iho voi punoittaa tai iho voi olla sävyltään harmahtava
·       Käsien ihoa saattaa kiristää
·       Käsien iho voi tuntua karhealta
·       Pienistä juovista voi kehittyä halkeamia
 
Jos ihosi on hyvin kuiva, halkeamat käsissäsi voivat vuotaa verta ja olla arkoja. Tällöin yksinkertaisimmatkin tehtävät, kuten koneella kirjoittaminen, vaatteiden napitus tai unissasi kääntyminenkin voivat olla hyvin kivuliaita. Jos avohaavaan pääsee bakteereita kätesi saattavat tulehtua.


Kuivat kädet syy

Jos mietit miksi kätesi ovat niin kuivat, tässä muutamia tyypillisiä kuivien käsien aiheuttajia.

1. Sää

Yksi pääsyyllisistä käsien kuivumiseen ja kutinaan ovat sääolosuhteet. Talvisin ilman kylmetessä ilman kuivuus kuivattaa käsiämme tuulen pahentaessa asiaa. Kaikki ei kuitenkaan johdu kylmästä. Sisätilojen lämmityksen matalampi kosteusaste voi riistää kosteutta myös iholtamme. Kuumina kesäkuukausina tai kuivemmissa ilmastoissa myös auringolla voi olla sama käsiämme kuivattava vaikutus.

2. Käsienpesu

Kunnollinen ja säännöllinen käsienpesu on ehdottoman tärkeää bakteerien leviämisen ehkäisemiseksi ja terveenä pysymiseen. Se voi kuitenkin rasittaa käsiämme ja aiheuttaa niiden kuivumista. Kuuma vesi ja jotkut saippuat poistavat iholta sen luonnollisen öljykerroksen, joka ei ainoastaan pidä ihoa sileänä vaan myös kosteuttaa sitä. Mieti monestiko pesemme kätemme joka päivä - tiskatessamme tai suihkussa - ja mitä se merkitsee käsillemme. Kun siihen lisätään vielä käsidesin huima käyttömäärä, ei ole ihmekään, että kätemme kärsivät.

3. Sairaudet

Suurin osa kuivista käsistä johtuu yhdestä tai molemmista edellämainituista syistä. Joskus kuivuminen voi kuitenkin johtua taustalla olevasta terveydellisestä syystä.
 
Esimerkiksi ekseema ja psoriasis voivat tehdä ihosta kuivan, hilseilevän ja kutisevan. Taustalla olevat sairaudet, kuten atooppinen ihottuma, voivat tehdä käsistämme yhtäkkiä kuivat, karheat ja tulehtuneet. Kuivat kädet voivat olla myös sairauksien, kuten diabeteksen ja kilpirauhassairauksien oire. 
 
Jos ihosi on erittäin kuiva ja kivulias, voi olla hyvä ajatus kääntyä lääkärin tai ihotautilääkärin puoleen.

4. Elämäntavat

Monet kehoomme negatiivisesti vaikuttavista elämäntapatekijöistä voivat myös piinata käsiämme:
 
·       Liian vähäinen nesteensaanti voi johtaa kuiviin, hilseileviin käsiin.
·       Alkoholi kuivattaa kehoamme saaden ihon tuntumaan ja näyttämään kuivalta ja elottomalta. 
·       Ikääntyvä iho menettää luonnostaan kosteutta ja on ylipäätään kuivempi, heikentäen ihon kimmoisuutta.  
·       Nikotiini vaikuttaa vastustuskykyyn ja voi aiheuttaa ihotulehdusta johtaen esimerkiksi psoriasiksen kehittymiseen.
·       Stressi aktivoi hikirauhasiamme, jolloin menetämme enemmän nestettä. Esimerkiksi psoriasis tai ekseema voi pahentua stressin seurauksena.


Kuinka ehkäistä kuivia käsiä?

Hyvä uutinen on, että voimme tehdä paljon estääksemme käsien kuivumisen.
Nainen levittää Nivea-käsivoidetta

 
1.     Investoi kosteuttavaan käsivoiteeseen
Tämä on ehdottoman tärkeää. NIVEA 3in1 Q10 Anti-Age Hand Cream -käsivoide sisältää ravitsevan koostumuksen, joka tarjoaa hoitoa 24 tunnin ajan. Ihon oman koentsyymi-Q10:n ja aurinkosuojakertoimen säännöllinen käyttö vähentää näkyvästi ryppyjä, ehkäisee UV-säteiden aiheuttamia pigmenttiläiskiä ja jättää kädet kauniin sileiksi.
 
2.     Suojaa kädet auringolta
Tiedämme, että aurinko kuivattaa ihoa. Muista levittää aurinkosuojavoidetta myös käsiisi suojataksesi ne auringon kuivattavilta ja vaurioittavilta vaikutuksilta.
 
3.     Vaihda saippua
Vaikka käsienpesu on yksi eniten käsiä kuivattavista tekijöistä, sitä ei voi välttää. Hellävaraisempi saippua puhdistaa, sekä rauhoittaa käsiäsi ehkäisten ärsytystä.
 
Ihonhoitorutiineissa kädet usein unohdetaan, mutta käsienhoito on erityisen tärkeää, jos ihollasi on taipumusta kuivua. Tutustu NIVEA KÄSIVOIDE -tuotesarjaan. Hellävaraisista saippuoista ihoa ravitsevia ainesosia sisältäviin tuotteisiin, sopivan käsiä ravitsevan tuotteen löytäminen on helppoa.

4.     Käytä käsineitä
Jos kätesi ovat paljon vedessä päivän mittaan, käsineiden käyttö antaa käsille ihanteellisen suojan kuivumista vastaan.

5.     Vältä kuumuutta
Kuumaa ilmaa puhaltavat käsienkuivaimet voivat kuivattaa käsiä liikaa. Käytä mieluummin käsipaperia ja kuivaa kädet hellästi taputellen ihoa ärsyttävän hankaamisen sijaan. Myös käsienpesussa ja suihkussa käytetty kuuma vesi kuivattaa ihoa. Käytä sen sijaan haaleaa vettä.


Kuinka hoitaa kuivia käsiä

Ennaltaehkäisy on usein paras kuivat kädet hoito, mutta tässä muutama idea erittäin kuiville, halkeileville ja hoitoa tarvitseville käsille:

B5-provitamiinia sisältävä NIVEA HAND CREAM REPAIR & CARE tarjoaa erittäin kuiville ja halkeileville käsille välitöntä helpotusta. Sen konsentroitu koostumus syväkorjaa ja kosteuttaa kuivaa ihoa tehokkaasti. Lisäksi se antaa 24 tunnin suojan, jotta kädet ovat hyvin hoidetut koko päivän.
 
Nestehukkaisille käsille löytyy myös suuri määrä rauhoittavia kotikonsteja ihon luonnollisen kosteuden palauttamiseksi.

Käsivoide

3 kotikonstia kuiville käsille

1. Kaurakylpy

Raa´at tai keitetyt kaurahiutaleet nuorentavat ihoa. Lisää hiutaleita pieneen kulhoon oliiviöljyn tai veden sekaan - kunhan vesi ei ole liian kuumaa - ja liuota käsiäsi tovi.

2. Kuori

Kuorinta auttaa poistamaan kuollutta, kuivaa ja vaurioitunutta ihoa. Kokeile kotona hellävaraista liuosta sekoittamalla oliiviöljyä, kookosöljyä (tai mitä tahansa kantajaöljyä, kuten jojoba-, manteli- tai rypäleensiemenöljyä) 1-2 ruokalusikalliseen sokeria. Voit myös korvata sokerin suolalla saadaksesi hellävaraisemman kuorinta-aineen.

3. Käytä aloe veraa

Sen sisältämien luonnollisten antibakteeristen ja tulehdusta ehkäisevien ominaisuuksien ansiosta ei ole ihme, että aloe vera on niin yleisesti käytetty ainesosa ihonhoidossa. Aloe vera on loistava luonnollinen konsti kuivien, karheiden ja halkeilevien käsien rauhoittamiseen. Levitä puhtaille käsille kylvyn tai suihkun jälkeen kosteuden lukitsemiseksi ihoon.


Kuivista käsistä huolehtiminen talvella

Kaksi tyttöä hymyilee

Talvi voi olla ankaraa aikaa käsillemme. Vaikka kätesi olisivatkin yleensä sileät ja kimmoisat, kylmä sää ja lämmitys riistävät iholta sen luonnollisia öljyjä tehden siitä kuivan, halkeilevan, karhean ja punoittavan. Tässä muutamia tapoja, joiden avulla voit valmistella kädet talveen ja hoitaa niitä kylmien kuukausien aikana.
 
1. Kosteuta, kosteuta, kosteuta
Salaisuus on kosteuttamisen aloittamisessa ennen ongelman ilmaantumista. Älä kitsastele lempikäsivoiteesi suhteen ja käytä sitä säännöllisesti - noin 5-6 kertaa päivässä kosteuden lukitsemiseksi ihoon ja suojataksesi käsiäsi.
 
2. Käytä käsineitä
Suojaamisesta puheenollen, käsineiden käyttö talvella ei pidä pelkästään käsiä lämpiminä lämpötilojen laskiessa, vaan se myös suojaa niitä kylminä päivinä. 
 
3. Käytä ilmankostuttajaa
Ilmankostuttimen käyttö kannattaa talvisin, jotta ilma ei kuivu liikaa. Korkeampi kosteustaso hellii kuivia käsiä ja rauhoittaa myös niiden mahdollista kutinaa. Se toimii myös samoin, mikäli kasvojesi iho tuntuu kuivalta tai huulesi ovat rohtuneet.

Lopuksi vielä muutama vinkki kuiville käsille

Kiireisessä arjessamme käsien hoito usein jää, kunnes on liian myöhäistä. Varmista, että olet valmistautunut näiden viimeisten vinkkien avulla:
 
Pidä käsivoidetta saatavilla
Pidä käsivoidepurkkia pesualtaan vieressä kotona ja töissä, ja sujauta vielä yksi laukkuusi. Näin sinulla on aina voidetta saatavilla ja muistat käyttää sitä. Käsivoiteen käyttö käsienpesun jälkeen on erityisen suositeltavaa, sillä kostea iho imee aktiiviset aineosat nopeammin.
 
Käytä öisin
Levitä kosteuttavaa käsivoidetta ennen nukkumaanmenoa käsiisi ja sujauta ne pehmeisiin sukkiin tai käsineisiin. Voide kosteuttaa yöllä, joten aamulla kätesi ovat pehmeämmät ja kosteutetummat.
 
Hae apua
Muista, jos oireesi ovat pahat ja aiheuttavat kipua ja epämukavuutta, älä kärsi hiljaa. Kyseessä voi olla merkki vakavammasta sairaudesta, joten ota yhteyttä lääkäriisi.