mother and baby

RASKAUS JA IHO

Raskauden aikana erittyvät hormonit voivat saada sinut hehkumaan odottavan äidin onnea. Toisaalta raskausarvet, akne ja kuiva iho voivat aiheuttaa päänvaivaa.

RASKAUSARPIEN POISTO

RASKAUSARPIEN HOITO

Kun vartalo venyy tehdäkseen tilaa vauvalle, iho kiristyy ja ihoon voi ilmestyä raskausarpia. Tavallisesti niitä tulee vatsaan, lanteille ja reisiin. Ihoa voi hoitaa sekä raskauden aikana että synnytyksen jälkeen; öljyjen hierominen arville alttiille ihoalueille vähentää näkyvästi raskausarpia ja auttaa häivyttämään niitä.

Ihon hierominen öljyllä on hyvä tapa edistää verenkiertoa tietyllä alueella ja edistää raskausarpia aiheuttavan arpikudoksen hajoamista.

Lue lisää raskausarvista tästä.

 

pregnant woman

IHONHOITO RASKAUS

RASKAUSARPIEN EHKÄISY

Erityinen voide raskausarpien ehkäisyyn auttaa ihoa pysymään kosteutettuna. Muutoin iholla on raskauden aikana hyvä käyttää kosteusvoidetta, jotta raskausarpia ei pääsisi muodostumaan.

 

cherry blossom lotion

IHONHOITO RASKAUS

HOITAVIA ÖLJYHELMIÄ SISÄLTÄVÄ NIVEA CHERRY BLOSSOM AND JOJOBA OIL

Hiero kosteuttavaa NIVEA Oil in Lotion Cherry & Jojoba Oil -vartalovoidetta ihollesi pyörivin liikkeen. Jojobaöljyä sisältävän koostumuksen hierominen iholle saa sinut myös rentoutumaan, rauhoittumaan ja pääsemään eroon stressistä.

 

IHONHOITO RASKAUS

RASKAUSAJAN AKNE

womans clean face

woman scrubbing her face


MITÄ RASKAUSAJAN AKNE ON JA KUINKA SIITÄ PÄÄSEE EROON?

Raskauden aikana elimistössä on tavallista enemmän hormoneja. Nämä hormonit voivat lisätä talin tuotantoa, mikä puolestaan voi aiheuttaa akneoireita ja näppyjä.

Kuorinta on erinomainen tapa pitää iho kirkkaana ja poistaa ylimääräistä talia ja kuolleita ihosoluja ihon pinnalta. NIVEA Glow Rice Scrub -kasvojenkuorintavoide silottaa ihon pintaa, saa ihon pinnan näyttämään tasaiselta, parantaa ihon omaa kosteustasapainoa ja jättää iholle raikkaan tunteen ja kauniin hehkun. Myös kasvojen peseminen aamuin illoin auttaa poistamaan ylimääräistä talia ja pitämään näpyt poissa.

IHONHOITO RASKAUS

KUIVA IHO

KUINKA HOITAA KUIVAA JA HILSEILEVÄÄ IHOA RASKAUDEN AIKANA

Raskaana elimistösi asettaa vauvasi hyvinvoinnin etusijalle. Siksi kaikki kosteus siirtyy ensisijaisesti vauvan tarpeisiin, ja oma ihosi saattaa kuivua. Pidä siis ihosi hyvin kosteutettuna.

Sen lisäksi, että on hyvä muistaa syödä hedelmiä ja vihanneksia ja juoda suositeltu määrä vettä joka päivä, NIVEA Body Milk Rich Nourishing -kosteusvoide syväkosteuttaa ihoa jopa kahden vuorokauden ajan. NIVEA:n koostumus sisältää NIVEA Deep Moisture Serum -ainesosaa ja manteliöljyä, jotka pitävät ihosolut terveinä ja saavat ihon näyttämään sileältä, pehmeältä ja rypyttömältä.

Jos ihosi on synnytyksen jälkeen edelleen kuiva, NIVEA tarjoaa paljon tietoa kuivan ihon hoidosta.

 

cream on hand


woman with suncream on

EPÄTASAINEN IHON VÄRI

Ihon värin epätasaisuus on hyvin tavallista, mutta raskauden aikana vieläkin tavallisempaa. Oma perimä ja hormonit voivat altistaa suurille läiskille, joita kutsutaan maksaläiskiksi. Ne kuitenkin usein haalistuvat raskauden jälkeen. On silti tärkeää koettaa suojautua niiltä käyttämällä korkeaa aurinkosuojakerrointa.

 

IHONHOITO RASKAUS

TURVALLISUUS

Raskauden edetessä on hyvä olla koko ajan varovaisempi niiden tuotteiden suhteen, joita vartalollaan käyttää. Raskaudenaikaisessa ihonhoidossa ei voi milloinkaan olla liian varovainen. Siksi suosittelemme, että keskustelet lääkärin kanssa, jos tässä artikkelissa mainittujen tuotteiden käyttö mietityttää sinua.