KESTÄVÄ PALMUÖLJY NIVEALLA

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

KESTÄVÄ PALMUÖLJY NIVEALLA

Monet ihonhoitotuotteiden luonnollista alkuperää olevat ainesosat on saatu palmu(ydin)öljystä. Palmuöljyn kysyntä kasvaa tasaisesti, koska öljypalmusta saatu satotuotto on korkea ja koska sillä on ainutlaatuisia ominaisuuksia kosmeettisten aineosien raaka-aineena. Palmuöljyn viljely yhdistetään valitettavasti usein metsäkatoon ja muihin kestämättömiin maatalouskäytäntöihin. Koska metsät varastoivat hiilidioksidia luonnollisesti ja tehokkaasti, niiden tasainen tuhoutuminen edistää merkittävästi ilmastonmuutosta. Tämä on ongelma, johon suhtaudumme vakavasti. NIVEA pyrkii kunnioittamaan luontoa. Olemme vakuuttuneita siitä, että palmu(ydin)öljyä on saatava kestävästi, jotta sademetsiä voidaan suojella metsäkadolta.

Miksi NIVEA käyttää palmu(ydin)öljypohjaisia ainesosia?

Palmu(ydin)öljystä valmistetut materiaalit ovat kasvipohjaisia ja siten uusiutuvia, ja ne voidaan luokitella luonnollista alkuperää oleviksi. Siksi näiden materiaalien käyttö voi olla tärkeä askel siirryttäessä fossiilisiin polttoaineisiin perustuvasta taloudesta kohti kestävämpää tulevaisuutta.

 

Palmuöljyn viljelyyn liittyvistä perustelluista ristiriidoista huolimatta asiantuntijat ja kansalaisjärjestöt ovat yhtä mieltä siitä, että palmu(ydin)öljyn korvaaminen toisella kasviöljyllä tarkoituksena valmistaa hygieniatuotteita, kosmeettisia valmisteita ja ihonhoitotuotteita, jotka eivät sisällä lainkaan palmuöljyä, ei ole järkevä ratkaisu. Muut viljelykasvit vaatisivat huomattavasti enemmän viljelymaata, ja tämä lähestymistapa olisi kaiken kaikkiaan vähemmän kestävä.

 

NIVEA osallistuu palmuöljyteollisuuden kestävään muutokseen, jossa tuomitaan metsäkato, edistetään ekologisia maatalouskäytäntöjä, kunnioitetaan biologista monimuotoisuutta ja turvataan pienviljelijöiden toimeentulo.

Miten NIVEA tukee palmuöljyn kestävää viljelyä?

Aluksi hyvät uutiset: vuoden 2020 loppuun mennessä kaikki NIVEAn tuotteissa käytetyt palmu(ydin)öljypohjaiset ainesosat on sertifioitu kestävästi. Käytämme vain kestävästi hankittuja palmu(ydin)öljypohjaisia materiaaleja, jotka perustuvat Roundtable for Sustainable Palm Oil -yhdistyksen (RSPO) määrittelemään massatasemalliin.

 

NIVEAn emoyhtiö Beiersdorf on RSPO:n aktiivijäsen, ja se auttoi perustamaan lisää kansallisia ja kansainvälisiä monialaisia yhdistyksiä. Näiden ryhmien yhteisenä tavoitteena on lisätä palmuöljyteollisuuden avoimuutta ja edistää sen kestävää muutosta.

Avoimuus on avain etenemissuunnitelmaan kohti tehokasta ja kestävää palmuöljyä. Siksi teemme tiivistä yhteistyötä toimittajiemme kanssa jäljittääksemme käyttämämme raaka-aineet heidän lähteisiinsä. Olemme lisänneet merkittävästi palmuöljyn toimitusketjumme läpinäkyvyyttä. Tämä tarkoittaa sitä, että tiedämme, mistä 100 prosenttia ostamistamme palmu(ydin)öljypohjaisista raaka-aineista on peräisin.

 

Yhdessä paikallisten kumppaneiden kanssa NIVEAn emoyhtiö Beiersdorf tekee yhteistyötä pienviljelijöiden kanssa paikan päällä, edistää viljelyä ilman metsäkatoa ja parantaa osaltaan paikallisyhteisöjen elintasoa ja taloudellista tilannetta. Hankkeemme Indonesian Länsi-Kalimantanin alueella tukee suoraan 240 pienviljelijää ja lisäksi hankkeestamme hyötyvät kolme muuta noin 4 500 asukkaan paikallista kylää.

Carbon Disclosure Project -hankkeen (CDP) tunnustama edistyminen

Ponnistelumme on jo tunnustettu: NIVEAn emoyhtiö Beiersdorf osallistuu Carbon Disclosure Project (CDP) -hankkeeseen vuosittain. Kansainvälinen voittoa tavoittelematon järjestö antaa tunnustusta hyvästä suorituksesta keskeisten ympäristöaiheiden kuten metsänhoidon hallinnassa ja raportoinnissa.

 

Vuonna 2020 onnistuimme varmistamaan “A”-luokituksen kestävän palmuöljyteollisuuden kokonaisvaltaisten panostustemme perusteella.

One Skin. One Planet. One Care.

Haluamme olla 100-prosenttisen avoimia ja vastata kaikkiin kysymyksiisi NIVEAn kestävään kehitykseen liittyvästä työstä. Jos et löytänyt kaikkia etsimiäsi vastauksia tältä verkkosivustolta tai haluat yksityiskohtaisempaa tietoa, vieraile NIVEAn emoyhtiön Beiersdorfin kestävää kehitystä käsittelevällä verkkosivustolla .