NIVEAN BIOHAJOAVAT IHONHOITO- JA HYGIENIATUOTTEET

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

Biohajoaminen on luonnollinen ja tasapainoinen prosessi, joka takaa materiaalien kiertokulun luonnossa. Huomaamme sen joka syksy, kun puista putoavat lehdet, joista tulee metsämaata ja elintärkeää ravinnetta seuraavien kuukausien aikana. Nykyaikaiset biohajoavat materiaalit kuitenkin häiritsevät usein tätä prosessia ja luonnollista kiertokulkua. 

Siksi biohajoavuuden takaaminen on yksi prioriteeteistamme ihonhoitotuotteiden koostumuksia kehittäessämme. Biohajoavia ainesosia käyttämällä varmistamme, että materiaalit voivat palata luontoon jättämättä jälkiä, joita ympäristö ei pysty itse hajottamaan. Valmisteidemme biohajoavuuden arvioimiseksi käytämme OECD:n tai vastaavien ohjeiden mukaisia analyysimenetelmiä. 

Miksi biohajoavat ihonhoitotuotteet ovat tärkeitä?

Biohajoavien ihonhoitotuotteiden edut ovat ilmeisiä, kun tarkastellaan huuhdeltavien tuotteiden kategoriaa, kuten vartalonpuhdistustuotteita. Mieti, kuinka paljon tuotetta peset pois iholtasi ja valutat alas viemäristä suihkussa. Käytetty vesi lähetetään jätevedenpuhdistamoihin, joissa puhdistusprosessit jäljittelevät luonnollista biohajoamisprosessia. Biohajoava ihonhoitotuote helpottaa jäteveden käsittelyä ja varmistaa, että vesijärjestelmiimme pääsee vain vaarattomia aineita.

 NIVEA päätti jo vuonna 2013, valmisteidensa biohajoavuutta parantaakseen, lopettaa vaiheittain polyeteenistä valmistetut kuorivat hiukkaset, joita kutsutaan usein kosmetiikassa mikrorakeiksi. Vuoden 2015 lopusta lähtien yhdessäkään NIVEAn kuorintatuotteessa ei ole käytetty mikrorakeita, ja vuodesta 2020 lähtien yhdessäkään NIVEAn huuhdeltavassa tuotteessa kuten suihkugeeleissä ja shampoissa ei ole ollut mikromuovia YK:n ympäristöohjelman (UNEP) määritelmän mukaisesti. Sen sijaan käytämme ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja. Mikä tärkeintä, NIVEA-tuotteet ovat UNEPin määritelmän mukaan mikromuovittomia vuoden 2021 loppuun mennessä.

Entä polymeerit?

Mikromuoveja koskeva keskustelu on myös laajentunut jossain määrin käsittämään aineet, joiden ominaisuudet ovat pohjimmiltaan erilaiset. Tällaisia ainesosia ovat polymeerit, jotka ovat joko veteen liuotettuja tai geelimäisiä. Niitä kutsutaan joskus “nestemäisiksi mikromuoveiksi”. Tämä termi on sekä harhaanjohtava että tieteellisesti virheellinen. Kun niitä käytetään pieninä määrinä sakeuttamisaineina, stabilointiaineina tai kalvonmuodostajina, ne tarjoavat erilaisia tuotehyötyjä, kuten parempaa vedenkestävyyttä aurinkovoiteissa tai parempia hiusten silottamistuloksia shampoissa. Nämä polymeerit eivät kuitenkaan ole mikromuoveja YK:n ympäristöohjelman mukaan. 

Kaikkien NIVEAn käyttämien polymeerien on täytettävä tiukimmat turvallisuusvaatimukset riippumatta siitä, miksi niitä kutsutaan ja mikä niiden tarkoitus on. Siksi iho sietää niitä erittäin hyvin, eivätkä ne ole allergisoivia. NIVEA lupaa, että vuoden 2025 loppuun mennessä kaikki eurooppalaisissa tuotteissamme käytettävät polymeerit ovat biohajoavia. Meille biohajoavuus on ratkaisevan tärkeää, jotta voimme välttää mahdolliset haittavaikutukset ekosysteemeille.

Sister2Sister

 

NIVEAn biohajoavat vartalonpuhdistustuotteet

Suihkutuotevalikoimamme kruunaa biohajoavan ihonhoitotuotevalikoimamme. Useimmat suosikkituotteistasi sekä myös uudet Naturally Good- ja Fresh Blends-suihkutuotteemme ovat jo nyt selvästi yli 95-prosenttisesti biohajoavia. Etsi tätä symbolia varmistaaksesi, että suihkutuotteesi ovat yhtä hellävaraisia ihollesi kuin ympäristölle.

Tutustu suihkutuotteisiimme

NIVEAn ympäristöystävälliset kasvojenpuhdistuspyyhkeet

Naturally Good -pyyhkeemme ovat toinen loistava esimerkki NIVEAn biohajoavista ihonhoitotuotteista. Pyyhkeidemme biohajoavuus on jopa 95 prosenttia.  Lisäksi Naturally Good -puhdistuspyyhkeemme koostuvat viskoosikuiduista. Kyseessä on 100-prosenttisesti kasvipohjainen ja biohajoava materiaali. Kiinnitimme erityistä huomiota kestävän viskoosin valintaan. Sen tuotanto vähentää vedenkäyttöä ja päästöjä 50-prosenttisesti tavalliseen viskoosiin verrattuna. Tavoitteemme on tarjota sinulle 100 % biohajoavia pyyhkeitä tulevaisuudessa. Siksi teemme ahkerasti töitä parantaaksemme 95-prosenttisesti biohajoavien kasvo- tai meikinpoistopyyhkeidemme koostumuksia entisestään.

Tutustu kasvojenpuhdistusliinoihimme

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

Haluamme olla 100-prosenttisen avoimia ja vastata kaikkiin kysymyksiisi NIVEAn kestävään kehitykseen liittyvästä työstä. Jos et löytänyt etsimiäsi vastauksia tältä verkkosivustolta tai haluat yksityiskohtaisempaa tietoa, vieraile NIVEAn emoyhtiön Beiersdorfin kestävää kehitystä käsittelevällä verkkosivustolla.