snorkel coral reef

MUOVIIN LIITTYVÄT SITOUMUKSET

MUOVIIN LIITTYVÄT SITOUMUKSET

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

“Vuoteen 2050 mennessä meressä on enemmän muovia kuin kaloja.” – Ellen MacArthur -säätiön raportti vuodelta 2016

 

Saastuneita vesiväyliä ja valtameriä esittävien kuvien lisäksi olemme kaikki hyvin huolissamme siitä, mitä jätämme jälkeemme tuleville sukupolville. Ja muovintuotannon räjähdysmäinen kasvu ei ainoastaan saastuta ympäristöä, vaan pahentaa myös ilmastonmuutosta. Muovin käyttöön on kuitenkin myös hyviä syitä: se on erittäin kevyt, kestävä ja turvallinen käytettäväksi monilla eri teollisuudenaloilla. Ihmiskunnalla on edessään kysymys siitä, miten maailmanlaajuinen muoviongelma ratkaistaan.  

 

Meillä NIVEAlla tavoitteemme on käyttää muovia vastuullisesti tuotepakkauksissamme kiertotalouden periaatteiden mukaisesti. Lähestymistapamme on suoraviivainen: vähennämme muovia aina kuin mahdollista, kierrätämme sitä mahdollisimman paljon ja korvaamme sen silloin, kun se on järkevää, ja annamme sinulle mahdollisuuden käyttää pakkauksiamme uudelleen. Korostaaksemme sitoumustamme pyrimme kunnianhimoisiin tavoitteisiin:

 

Haluamme vähentää vuoteen 2025 mennessä pakkauksissamme käytettävää fossiilista ensiömuovia 50 prosentilla (vertailuvuosi 2019).
Pyrimme tähän tavoitteeseen vähentämällä pakkaustemme painoa, integroimalla kierrätyssisältöä ja korvaamalla fossiilisen muovin kasvipohjaisilla vaihtoehdoilla.

Vuoteen 2025 mennessä muovipakkauksemme koostuvat 30-prosenttisesti kierrätysmateriaalista.

Kierrätyssisällön käyttö on avainasemassa luonnonvarojen hyödyntämisessä ja muovisaasteen torjunnassa. Antamalla pakkausmateriaalille uuden elämän estämme vastaisuudessa fossiilisten luonnonvarojen talteenoton ensiömuovin tuotantoa varten sekä ympäristön saastumisen luomalla kysyntää uusiomateriaaleille.

Varmistamme vuoteen 2025 mennessä, että 100 prosenttia muovipakkauksistamme on uudelleentäytettäviä, uudelleenkäytettäviä tai kierrätettäviä. 
Vastuumme ei tietenkään rajoitu pelkästään hyllyyn. Pyrimme sen sijaan tekemään kaikki pakkauksemme kierrätettäviksi, uudelleentäyttäviksi tai uudelleenkäytettäviksi. Näin pakkaus voi saada uuden elämän tai monta uutta elämää. 

Kaikki pyrkimyksemme luoda kestävämpiä muovipakkauksia auttavat ehkäisemään saasteita ja myös vähentämään hiilidioksidipäästöjä. Siten ne edistävät ilmastonmuutoksen torjuntaa. 

Muovin vähentäminen NIVEAlla

less plastic

Pakkausten käyttämisen lopettaminen olisi tietenkin paras ratkaisu planeettamme kannalta, koska se ei tuottaisi lainkaan jätettä. Tämä lähestymistapa ei valitettavasti kuitenkaan suojaisi ihonhoitotuotteitamme tuotantolaitoksistamme aina kotiisi asti. Siitä huolimatta: kun on kyse muovista, vähemmän on enemmän! Muovin kokonaiskulutuksen vähentämiseksi tarkastelemme jokaista valmistamaamme pakkaustyyppiä ja haastamme itsemme käyttämään vain niin paljon materiaalia kuin on tarpeen. Tämä on myös tehokkain tapa vähentää pakkauksiin liittyviä hiilidioksidipäästöjä.

Olemme erittäin ylpeitä kevyestä sankaristamme, NIVEA Naturally Good Body Lotion -pullostamme. Sen valmistuksessa on käytetty 50 prosenttia vähemmän muovia kuin tavallisessa NIVEA-vartalovoidepullossa. Kestävä muotoilu vähentää merkittävästi muovijätteen määrää, mutta sillä on toinenkin piilevä kyky: pullon pohjassa olevan loven ansiosta se voidaan puristaa täysin tyhjäksi ja myös kiertää rullalle putkilon tavoin. Näin voit käyttää viimeisenkin pisaran voiteesta. Lisäksi pienempien pakkausten ansiosta kuormalavalle mahtuu enemmän tuotteita kuljetuksen yhteydessä. Tämän seurauksena yhteen kuorma-autoon mahtuu enemmän tuotteita, kaduilla on vähemmän kuorma-autoja ja hiilidioksidipäästöt pienenevät.

Muovin kierrättäminen NIVEAlla

Kierrätysmateriaalin käyttö on avainasemassa luonnonvarojen hyödyntämisessä ja muovisaasteen torjunnassa. Antamalla pakkausmateriaalille uuden elämän estämme vastaisuudessa fossiilisten luonnonvarojen talteenoton ensiömuovin tuotantoa varten sekä ympäristön saastumisen luomalla kysyntää uusiomateriaaleille.

Käytetyn muovin tyypistä (PET, PE tai PP) riippuen kierrätysmateriaalin sisällyttäminen voi olla teknisesti haastavaa, koska laadukkaan kierrätysmuovin saatavuus on edelleen huono. Meille on erittäin tärkeää, ettei kierrätetty pakkausmateriaali vaaranna ihonhoitotuotteidemme turvallisuutta tai tehoa. 

Olemme jo saaneet aikaan merkittävää edistystä: vuoden 2020 loppuun mennessä 90 prosenttia NIVEAn PET-pulloista Euroopassa sisältää kierrätysmateriaalia. Pelkästään tällä toimenpiteellä säästämme yli 1 200 tonnia ensiömuovia vuodessa. 

Löydät monista tuotteistamme viitteitä siitä, että ne on valmistettu hieman alle 100-prosenttisesti kierrätetystä muovista. Syy siihen, miksi emme ole vielä yltäneet 100 prosenttiin on se, että värjäämme pullomme antaaksemme niille erityisen NIVEA-ilmeen. Muovin värjäykseen tarvitaan edelleen teknisesti pigmenttien ja ensiömuovin yhdistelmää. Koska haluamme olla aina avoimia edistyksestämme, paljastamme tämän rehellisesti.

body lotion

Kierrätetyt kasvojen- ja vartalonpuhdistuspakkaukset

Monet NIVEA-suosikkituotteistasi ovat jo nyt kierrätyspakkauksessa. Esimerkiksi NIVEA Micellar Water PET-pullot tai läpinäkyvät PET-suihkugeelipullomme. Lisäksi lukemattomat viime aikoina markkinoille tuodut tuotteet, kuten NIVEA Shower Fresh Blends -tuotesarja, on PET-pulloissa, jotka on valmistettu vähintään 97-prosenttisesti kierrätysmateriaalista (PCR). Tällä vältetään 150 tonnia fossiilipohjaista ensiömuovia.

Kierrätetyt aurinkosuojatuotepakkaukset

Pyrimme myös siirtymään kierrätysmateriaaliin NIVEA-pakkauksissa niiden tuotteiden osalta, joita ei tarvitse pestä tai huuhdella pois: Esimerkiksi vuonna 2020 kykenimme sisällyttämään 95-prosenttisesti kierrätettyä PET-muovia NIVEA Sun Spray -pulloihimme.

Olemme myös alkaneet käyttää kierrätettyä polyeteeniä miesten vartalonpuhdistustuotteissamme. Laajennamme jatkossa sen käyttöä jatkuvasti myös muihin tuotteisiin ja kategorioihin.

Mistä NIVEAn pakkausten kierrätysmuovi on peräisin?

Me NIVEAlla käytämme niin sanottua kuluttajakäytön jälkeen kierrätettyä muovia. Se koostuu materiaaleista, jotka ovat peräisin talousjätteen kierrätyksestä – kuten Saksassa “keltaisessa säkissä” olevasta materiaalista tai juomateollisuuden panttijärjestelmistä. Kun tällaisia uusioraaka-aineita käytetään tuotepakkauksissa, luonnonvaroja suojellaan ja fossiilipohjaisen ensiömuovin käyttöä vältetään, mikä vähentää hiilidioksidipäästöjä. 

recycling

Onko NIVEAn muovipakkaus kierrätettävä?

Se, voidaanko pakkaukset kierrättää, riippuu paikallisesta kierrätysinfrastruktuurista. Tarkista siis paikalliselta jätteenkäsittelylaitokselta, miten voit parhaiten auttaa kierrättämään pakkauksia. 

Me NIVEAlla arvioimme huolellisesti jokaisen tuotepakkauksen yhteistyössä ulkopuolisen laitoksen kanssa selvittääksemme, kuinka suuri osa pakkauksen materiaalista voidaan jo havaita, lajitella ja kierrättää käytännössä ja riittävässä laajuudessa. Joskus muutokset, joita meidän on tehtävä kierrätettävyyden lisäämiseksi ovat pieniä, mutta niillä on suuri vaikutus. Yksi esimerkki tästä on NIVEA Micellar -kasvojenpuhdistustuotesarja, jossa poistimme hopeafolion, jota käytettiin aiemmin takaetiketissä. 

Toinen esimerkki toimista, joita teimme pakkaustemme kierrätettävyyden lisäämiseksi oli uusien väripigmenttien käyttö mustissa pakkauksissamme. Mustat muovipakkaukset jäivät aikaisemmin usein havaitsematta kierrätyslaitosten automaattisen lajitteluprosessin aikana, joten ne poltettiin. Vasta kehitetyt värihiukkaset havaitaan oikein nykypäivän lajittelutekniikalla ja kanavoidaan sen mukaan kierrätykseen. Vuodesta 2020 lähtien käytämme näitä uusia väripigmenttejä vain NIVEA Micellar Expert -tuotesarjassamme sekä NIVEA MEN DEEP -shampoissa ja suihkugeeleissä. 

Muovin uudelleenkäyttö NIVEAlla 

“Uudelleenkäytön” alalla NIVEA on toteuttanut erilaisia aloitteita ympäri Eurooppaa vähentääkseen muovijätettä ja päästöjä tarjoamalla sinulle mahdollisuuden täyttää NIVEA-suosikkituotteesi uudelleen.

Esimerkiksi Saksassa ensimmäiset myymälässä sijaitsevat suihkugeelien täyttöasemamme lanseerattiin yhteistyössä suuren saksalaisen jälleenmyyjän, apteekkiketju DM:n kanssa valikoiduissa myymälöissä. Uudelleenkäytettävyyden parantamiseksi ja kertakäyttömuovin vähentämiseksi räätälöity täyttökone suunniteltiin noudattamaan tiukimpia hygieniastandardeja ja tarjoamaan intuitiivista käsittelyä. Olemme myös ylpeitä voidessamme ilmoittaa, että se on voittanut jo kaksi palkintoa: MUSE-muotoilupalkinnon ja Sustainability Readers Award 2020 Packaging Europe -palkinnon. 

Ranskassa ja Isossa-Britanniassa NIVEA osallistuu myös Terracyclen “Loop”- jätteettömyysaloitteen kokeiluvaiheeseen kahdella NIVEA MEN After Shave -tuotteella. Siinä käytetyt tuotepakkaukset kerätään asiakkaiden kodeista, puhdistetaan ja täytetään uudelleen, jotta kuluttajille voidaan tarjota useita käyttökiertoja.

earth

Muovin korvaaminen NIVEAlla

magicbar

Vaikka muovi on usein edelleen ensisijainen pakkausmateriaali, joskus on mahdollista pohtia kokonaan uudelleen perinteisen muovin käyttöä ja korvata se vaihtoehtoisella materiaalilla. NIVEA MagicBAR on loistava esimerkki muovittomasta kauneudenhoitotuotteesta. Se on ensimmäinen puhtaasti vegaaninen kasvojenpuhdistustuotteemme, joka ei sisällä lainkaan muovia, ja joka on pakattu pahviin. Lisäksi muoviton kasvojenpuhdistusaine on ensimmäinen NIVEA-tuotesarja, joka on saavuttanut Ecocert® Cosmos Natural -sertifikaatin. 

NIVEA Naturally Good Face Care -purkkimme on toinen esimerkki siitä, miten tavanomainen muovi voidaan korvata toisella vaihtoehdolla. Kierrätettävän muovipurkin tuotanto viitoittaa tietä kasvipohjaisen materiaalin sekä fossiilisten syöttömateriaalien käytölle. Vaikka tuotanto ei vielä perustu kokonaan kasvipohjaisiin materiaaleihin, takaamme, että purkkeihimme tarvittava määrä sisällytetään prosessiin. Tämän takaa riippumaton ISCC Plus -sertifiointi.

One Skin. One Planet. One Care.

Haluamme olla 100-prosenttisen avoimia ja vastata kaikkiin kysymyksiisi NIVEAn kestävään kehitykseen liittyvästä työstä. Jos et löytänyt kaikkia etsimiäsi vastauksia tältä verkkosivustolta tai haluat yksityiskohtaisempaa tietoa, vieraile NIVEAn emoyhtiön Beiersdorfin kestävää kehitystä käsittelevällä verkkosivustolla .