VASTUULLINEN HANKINTA

VASTUULLINEN HANKINTA

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

VASTUULLINEN HANKINTA

Me NIVEAlla käytämme luonnonvaroja ihonhoitovalmisteidemme ja pakkausmateriaaliemme valmistamiseen. Näiden uusiutuvien materiaalien käyttö voi olla tärkeä askel siirryttäessä fossiilisiin polttoaineisiin perustuvasta taloudesta kohti kestävämpää tulevaisuutta. Samaan aikaan kasvipohjaisia ainesosia ja pakkausmateriaaleja käytettäessä näiden kasvien viljelytavalla on merkitystä. NIVEA pyrkii kohtelemaan luontoa kunnioittavasti, joten tavoitteenamme on edistää ekologisia maatalouskäytäntöjä, ehkäistä metsäkatoa ja tukea yhteisöjä ja alueita, joissa ainesosamme kasvavat.

sustainability

Miten NIVEA aikoo varmistaa vastuullisen materiaalihankinnan?

NIVEA pyrkii ehkäisemään niitä ympäristölle aiheutuvia haittavaikutuksia tai vahinkoja, joita arvokkaiden luonnonvarojen käyttömme aiheuttaa. Siksi tavoitteenamme on hankkia 100 prosenttia uusiutuvista raaka-aineistamme kestävästi vuoteen 2025 mennessä ja tukea ekologisia maatalouskäytäntöjä.

NIVEA harjoittaa kestävää palmu(ydin)öljytaloutta, joka ei tue sademetsien metsäkatoa. Vuoden 2020 lopusta lähtien olemme käyttäneet palmu(ydin)öljypohjaisia ainesosia kestävästi sertifioiduista lähteistä. Tämä koskee 100 prosenttia tuotteistamme maailmanlaajuisesti.

Käytämme paperia ja pahvia luonnollisena pakkausmateriaalina. Metsätaloudenhoidon neuvoston (FSC) sertifioinnin kautta varmistamme, että puupohjaiset tuotteet ovat peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä, jotka tarjoavat ympäristöhyötyä, sosiaalista hyötyä sekä taloudellista hyötyä. Kokoontaitettavat laatikkomme on valmistettu 100-prosenttisesti FSC-sertifioiduista materiaaleista vuodesta 2019.

Ainesosien hankinta on ratkaisevan tärkeää niiden alkuperäisalueiden ihmisille. Luonnollista alkuperää olevien ainesosien viljely juontaa usein juurensa pienimuotoisiin perheyrityksiin, joita kutsutaan myös pienviljelijöiksi. Yhdessä paikallisten voittoa tavoittelemattomien kumppaneiden kanssa NIVEA tekee yhteistyötä pienviljelijöiden kanssa paikan päällä, edistää metsäkatoa aiheuttamatonta viljelyä ja parantaa osaltaan paikallisyhteisöjen elintasoa ja taloudellista tilannetta.

sustainability

Luonnolliset sheavoita sisältävät ihonhoitotuotteet Länsi-Afrikasta

Sheavoi on monipuolinen kosteuttaja, ja usein ainesosana luonnollisissa ihonhoitotuotteissa. Ihmiset eri puolilla Afrikkaa ovat käyttäneet sheavoita tuhansien vuosien ajan suojellakseen ihoaan kuivumiselta kuuman Saharan eteläpuolisen ilmaston vuoksi. Kosteuttavien ja luonnollisesti ravitsevien ominaisuuksiensa vuoksi sheavoista on tullut välttämätön ainesosa vartalonhoitotuotteissa ja kosmeettisissa valmisteissa maailmanlaajuisesti. Tämä korkealaatuinen voi on myös keskeisen tärkeä ainesosa monissa NIVEA-tuotteissa.

Global Shea Alliancen (GSA) jäsenenä pyrimme edistämään kestävää shean hankintaa ja samalla huolehtimaan shean tuotannossa mukana olevista ihmisistä. Pienviljelijähankkeemme Ghanassa ja Burkina Fasossa vahvistaa esimerkiksi 10 000 naispuolisen shean kerääjän asemaa viiden vuoden aikana tarjoamalla koulutusta, puhtaita keittouuneja ja puiden istutusta.

Eettisten ihonhoitotuotteiden edistäminen marokkolaisella argaaniöljyllä

Arganöljyä käytetään useissa NIVEA-tuotteissa sen erinomaisten ihonhoito-ominaisuuksien vuoksi. Marokkolaiset ovat käyttäneet arganpuiden arvokasta öljyä vuosituhansien ajan. Nykyään arganöljykauppa tarjoaa maaseudun väestölle vakaat tulot ja luo työpaikkoja, jotka estävät maaseudun väestökadon.

Arganpuut auttavat myös estämään aavikoitumista, koska niiden syvät juuret toimivat vesisäiliöiden tavoin. Näin yhteisöt voivat viljellä maata uudelleen siellä, missä se oli aiemmin liian kuivaa. Hankimme arganöljymme paikalliselta toimittajalta Lounais-Marokosta ja tuemme sen sosiaalisia hankkeita, taloudellisia hankkeita ja ympäristöhankkeita sekä paikallista maaseutuväestöä.

organic ingredients

Orgaanisten ihonhoitoainesosien käyttö: saksalainen takiaisuute

Luonnonmukaisen maatalouden kasvipohjaiset ainesosat edistävät vastuullista hankintaa, koska tämä viljelymuoto on tasapainossa luonnollisten prosessien kanssa ja se rajoittaa synteettisten aineiden käyttöä. Siksi NIVEA käyttää monenlaisia orgaanisia ihonhoitoaineita, kuten takiaisuutetta.

Monet meistä muistavat takiaisen lapsuudesta. Takiaisissa on pieniä piikkejä, jotka tarttuvat vaatteisiin, kun heittelet niitä. Piikikäs hedelmä on peräisin Aasiasta, jossa takiaisia käytettiin yleisesti lääketieteessä – vielä nykyäänkin Ayurveda-yrttilääketieteessä ja perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä.

NIVEAn tutkimusasiantuntijat ovat tutkineet takiaisen vaikutuksia ihoon ja havainneet, että sen uute lisää kollageenin tuotantoa. Käytämme erityistä orgaanista takiaista nimeltä nuda, joka on peräisin Saksi-Anhaltista Itä-Saksasta. Takiaisuute stimuloi kollageenin muodostumista ihossa estäen tämän sidekudoksen keskeisen komponentin katoamisen ja auttaen vähentämään ryppyjen näkyvyyttä huomattavasti.

Orgaanisten ihonhoitotuotteiden ainesosat

Naturally Good night cream

Orgaaninen arganöljy: Naturally Good Regenerating Night Cream

Organic Chamomile: Naturally Good Day Cream for Sensitive Skin

Orgaaninen kamomilla: Naturally Good Day Cream for Sensitive Skin

Organic Green Tea: Naturally Good Cleansing Tonic

Orgaaninen vihreä tee: Naturally Good Milky Cleanser + Naturally Good Cleansing Tonic

Naturally Good aloe vera

Orgaaninen Aloe Vera: Naturally Good Radiance Day Cream

Mitä NIVEA tekee edistääkseen ihmisoikeuksia ja eettistä kauneudenhoitoalaa?

NIVEA puolustaa aktiivisesti ihmisoikeuksia koko arvoketjussa edistääkseen eettisen kosmetiikkateollisuuden tavoitetta. Olemme sitoutuneet suojelemaan ihmisoikeuksia, emmekä suvaitse minkäänlaista pakko- tai lapsityövoiman käyttöä, korruptiota tai syrjintää toiminnassamme ja toimitusketjussamme.

NIVEA-tuotteiden luominen on yhteinen ponnistus, ja olemme vastuussa kaikista asianosaisista, olivatpa nämä sitten suoraan meidän palveluksessamme tai liikekumppaneidemme palveluksessa. Olemme luoneet sekä sisäiset että ulkoiset käytännesäännöt, joihin sisältyy sitovia toimintaperiaatteita.

Lähestymistapamme eettisiin liiketoimintakäytäntöihin noudattaa kansainvälisesti tunnustettuja periaatteita ja ohjeita, kuten Yhdistyneiden Kansakuntien ihmisoikeuksien yleismaailmallista julistusta tai Kansainvälisen työjärjestön (ILO) perussopimuksia. Lisäksi noudatamme tietenkin maakohtaisia lakeja ja vaatimuksia.

shaking hands

One Skin. One Planet. One Care.

Haluamme olla 100-prosenttisen avoimia ja vastata kaikkiin kysymyksiisi NIVEAn kestävään kehitykseen liittyvästä työstä. Jos et löytänyt kaikkia etsimiäsi vastauksia tältä verkkosivustolta tai haluat yksityiskohtaisempaa tietoa, vieraile NIVEAn emoyhtiön Beiersdorfin kestävää kehitystä käsittelevällä verkkosivustolla .