ELÄINTEN KUNNIOITTAMINEN

ELÄINTEN KUNNIOITTAMINEN

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

ELÄINTEN KUNNIOITTAMINEN

Me NIVEAlla uskomme, että planeetasta huolehtiminen merkitsee myös niistä eläimistä huolehtimista, joiden kanssa jaamme sen. Vaikka monet ovat tätä mieltä, etiketteihin liittyy edelleen epävarmuutta ja edelleen on olemassa epävarmuutta siitä, mitä “tuotetta ei ole testattu eläimillä”- tai “eläinkokeeton kosmetiikka” -merkinnöillä tarkoitetaan. Me NIVEAlla haluamme olla avoimia siitä, miten huolehdimme eläinten hyvinvoinnista: tuomitsemme selkeästi eläinkokeet ja tarjoamme laajan valikoiman vegaanisia ihonhoitotuotteita, jotka eivät sisällä lainkaan eläinperäisiä ainesosia. Pyrimme myös suojelemaan ekosysteemejä erittäin rikkaalla ja ainutlaatuisella biologisella monimuotoisuudella.

NIVEAn kanta eläinkokeisiin

Me NIVEAlla olemme vakuuttuneita siitä, että eläinkokeet eivät ole välttämättömiä osoittamaan, miten tehokkaita ja siedettäviä kosmeettiset valmisteemme ovat ihollasi. Yli 35 vuoden kokemuksella kuulumme maailman johtajiin vaihtoehtoisten testimenetelmien kehittämisessä ja käyttämisessä. Vuonna 1992 ihotutkijamme kehittivät yhden maailman ensimmäisistä virallisesti hyväksytyistä testeistä, joka suoritettiin ilman eläinkokeita .

NIVEA pyrkii poistamaan kosmeettisten tuotteiden eläinkokeet maailmanlaajuisesti. Siksi tuemme erilaisia kansainvälisiä työryhmiä esimerkiksi jakamalla tieteellisiä näkemyksiämme. Pyrimme myös vakuuttamaan Kiinan ja muiden maailman kolkkien viranomaiset, jotka edellyttävät edelleen eläinkokeita tietyille kosmeettisille valmisteille, että se on tarpeetonta, ja kehotamme niitä hyväksymään virallisesti vaihtoehdot eläinkokeille.

Miksi NIVEA ei käytä mainonnassaan termejä “ei testattu eläinkokeilla” tai “eläinkokeeton kosmetiikka”?

Eläinkokeet kosmeettisilla tuotteilla on kielletty EU:ssa vuodesta 2004 lähtien ja kaikkien näiden tuotteiden ainesosien osalta vuodesta 2013. NIVEA suhtautuu myönteisesti tähän velvoitteeseen ja noudattaa sitä täysin matkalla kohti eettisempiä ihonhoitotuotteita. Tältä osin kaikki EU:ssa saatavilla olevat kosmeettiset valmisteet ovat “tuotteita, joiden valmistuksessa ei ole käytetty eläinkokeita”. Oikeudellisen tosiasian mainostaminen ei kuitenkaan vastaa NIVEAn tavoitetta rehellistä ja avointa viestintää koskien.

aloe

Mitä vegaaninen kosmetiikka on?

Termillä “vegaaninen kosmetiikka” viitataan ihonhoitotuotteisiin, ehostustuotteisiin ja hygieniatuotteisiin, kuten vartalon- ja kasvojenpuhdistustuotteisiin, jotka eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia. Monet ainesosat on valmistettu siitä, mitä eläimet tuottavat. Tällaisia ovat esimerkiksi mehiläisvaha, hunaja tai maito. Vastuullisesti hankittuina nämä ainesosat ovat uusiutuvia ratkaisuja, jotka ovat hellävaraisia sekä ihollesi että niitä tuottaville eläimille.

 Samalla joitakin ainesosia voidaan valmistaa karjankasvatuksen sivutuotteista elintarviketuotantoa varten. Tässä yhteydessä eläinten kohtelu huolestuttaa monia kuluttajia. Asiaan liittyy myös ympäristökysymyksiä kuten metsäkato, jolla raivataan lisää laidunmaata. Koska laajamittainen karjankasvatus kiihdyttää merkittävästi ilmastonmuutosta, NIVEA suhtautuu näihin huolenaiheisiin vakavasti.

Monille ihmisille eläinperäiset ainesosat eivät vastaa arvoja, jotka liittyvät sopusointuiseen yhteiseloon eläinten kanssa. Siksi he etsivät vaihtoehtoja, kuten vegaanisia ja kasvipohjaisia ihonhoitotuotteita.

Miten NIVEA auttaa suojelemaan biologista monimuotoisuutta?

Me NIVEAlla koemme velvollisuudeksemme suojella kaunista planeettaamme, koska se on paitsi meidän kotimme myös miljoonien eläinlajien koti, jotka ovat riippuvaisia tasapainoisista ekosysteemeistä kuten metsistä, joista ja savanneista.

Sen lisäksi, että NIVEAn emoyhtiö Beiersdorf varmistaa, että hankimme kasvipohjaiset ainesosamme luontoystävällisesti, sen tavoitteena on myös suojella ekosysteemejä, joissa biologinen monimuotoisuus on erityisen rikas ja ainutlaatuinen.

Ensimmäinen ekosysteemihankkeemme sijaitsee Borneon saarella Malesiassa. Teemme yhteistyötä paikallisten kumppaneiden kanssa suojellaksemme luonnonvaraisten eläinten elinympäristöjä Tabinissa, koska tällä alueella asuu monia harvinaisia lajeja. Tavoitteena seuraavien viiden vuoden aikana on vakauttaa uhanalaisten lajien, kuten harvinaisen borneonnorsun populaatiot ja orankipopulaatiot.

Tämän tavoitteen saavuttamiseksi jatkamme kestävän palmuöljyn tuotannon edistämistä ja metsäkadon lopettamista. Vuoteen 2025 mennessä kaikki palmuöljyn viljelijät ja yhteensä 20 000 hehtaarin pinta-ala tällä alueella sertifioidaan kansainvälisesti tunnustetun RSPO-standardin (Roundtable for Sustainable Palm Oil) mukaisesti.

One Skin. One Planet. One Care.

Haluamme olla 100-prosenttisen avoimia ja vastata kaikkiin kysymyksiisi NIVEAn kestävään kehitykseen liittyvästä työstä. Jos et löytänyt kaikkia etsimiäsi vastauksia tältä verkkosivustolta tai haluat yksityiskohtaisempaa tietoa, vieraile NIVEAn emoyhtiön Beiersdorfin kestävää kehitystä käsittelevällä verkkosivustolla .