plants in the sun

VISIOMME: ILMASTONEUTRAALIUS

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

VISIOMME: ILMASTONEUTRAALIUS

Ilmastonmuutoksen torjunta on ihmiskunnan merkittävin ympäristöhaaste. Siksi NIVEA on asettanut yritystasolla kunnianhimoiset ympäristötavoitteet, jotka vastaavat viimeisintä ilmastotutkimusta. Nämä tavoitteet kattavat paitsi hiilidioksidipäästöjen merkittävän vähentämisen tuotantolaitoksissamme myös epäsuorat päästöt, jotka liittyvät NIVEA-tuotteissamme käyttämiimme ainesosiin ja pakkausmateriaaleihin.

Miten NIVEA kehittää ilmastoystävällisiä ihonhoitotuotteita?

NIVEAn tuotantolaitosten prosessit, kuten valmisteiden sekoittaminen ja pullojen täyttäminen, muodostavat vain osan tuotteidemme hiilijalanjäljestä. Ollaksemme todella ilmastoystävällisiä me NIVEAlla olemme tutkineet asiaa tarkemmin ja ottaneet huomioon myös ne päästöt, joita muodostuu esimerkiksi silloin, kun hankimme raaka-aineita ainesosiamme varten ja valmistamme pakkausmateriaaleja.

Vähentämällä kokonaispäästöjämme koko arvoketjussamme 30 prosentilla vuoteen 2025 mennessä vuoteen 2018 verrattuna, me NIVEAlla kannamme kortemme kekoon ilmaston lämpenemisen hidastamiseksi. Tämä tavoite vastaa riippumattomien tutkijoiden suosituksia, jotka koskevat niiden tuhoisien seurausten välttämistä, joita maapallon lämpötilan yli 1,5°C:n nousulla vuoteen 2100 mennessä on.

climate friendly skin care

Mitä tarkoittaa “100-prosenttisesti ilmastoneutraloitu tuote”?

Hiilidioksidipäästöjen kunnianhimoisten vähentämistavoitteiden lisäksi NIVEA on sitoutunut tekemään ylimääräisiä ponnisteluja kompensoimalla jäljellä olevat pakolliset päästöt ilmastohankkeiden kautta. Ohjenuoramme on jatkaa mittaamista, vähentämistä ja kompensoimista.

Varmistaaksemme, että kehitämme ympäristöystävällisempiä ihonhoitotuotteita sekä ympäristöystävällisiä hygienia- ja kauneudenhoitotuotteita mittaamme tuotteidemme hiilidioksidijalanjälkeä suorittamalla elinkaarianalyysejä yhdessä ulkoisten asiantuntijoiden kanssa laajalti hyväksyttyjen tieteellisten standardien mukaisesti. Näiden tietojen perusteella valitsemme raaka-aineita ja pakkausratkaisuja, jotka auttavat vähentämään hiilidioksidipäästöjämme. Tuotteen hiilidioksidijalanjälki ei voi kuitenkaan olla nollapäästöinen, koska joitakin päästöjä ei voi välttää.

NIVEA tekee kaikkensa kompensoidakseen nämä jäljellä olevat hiilidioksidipäästöt ilmastohankkeiden kautta. Esimerkki tällaisista hankkeista on metsityspyrkimykset, jotka auttavat hillitsemään ilmastonmuutosta. Puut imevät hiilidioksidia ilmakehästä fotosynteesin kautta, ja hiili varastoituu biomassaan kuten puunrunkoihin, juuriin, lehtiin ja maaperään.

Valitsemme yleensä vain sertifioituja ilmastohankkeita, jotka tarkastetaan säännöllisesti ulkoisten kansainvälisten standardien, kuten Verified Carbon Standard -standardin (VCS) tai Gold Standard -standardin mukaisesti. Näin varmistetaan, että ilmastovaikutuksemme on todellinen, mitattavissa oleva, pysyvä ja kolmannen osapuolen todentama.

Tämän lähestymistavan tuloksena on hiilidioksidipäästöjen ja luonnostaan imeytyvän hiilidioksidin välinen tasapaino. Aina kun NIVEA noudattaa tätä lähestymistapaa, käytämme termiä “ilmastoneutraloitu” sanan “ilmastoneutraali” sijasta, koska haluamme korostaa, että tuotteemme eivät ole täysin ilmastoneutraaleja lähtiessään tuotantolaitoksistamme. Sen sijaan ilmastoneutralointi on seurausta myöhemmistä toimista, joilla edistetään ilmastonmuutoksen torjuntaa.

NIVEAn ilmastoneutraloitu Naturally Good Face Care -tuotesarja

NIVEA esittelee ylpeänä ensimmäisen ilmastoneutraloidun tuotesarjansa: Naturally Good Face Care. Teimme kovasti töitä varmistaaksemme, että nämä tuotteet eivät ole vain luonnollisesti hyviä ihollesi, vaan ympäristöystävällisempänä ihonhoitotuotteena myös hellävaraisempia ympäristölle.

  • Käyttämämme kokoontaitettavat laatikot on valmistettu jopa 89,6-prosenttisesti kierrätyspaperista, mikä auttaa säilyttämään arvokkaita luonnonvaroja.
  • Tuotteemme sisältävät 99-prosenttisesti luonnollista alkuperää olevia ainesosia sekä hoitavia luonnonmukaisia öljyjä ja uutteita.
  • Kierrätettävien muovipurkkiemme tuotanto viitoittaa tietä kasvipohjaisiin ja fossiilisiin polttoaineisiin perustuvien materiaalien yhteiskäytölle. Vaikka tuotanto ei vielä perustu kokonaan kasvipohjaisiin materiaaleihin, takaamme, että purkkeihimme tarvittava määrä sisällytetään prosessiin. Tämän vahvistaa ja takaa riippumaton ISCC Plus -sertifiointi.
  • 100 prosenttia kasvojenhoitotuotteidemme valmistamiseen käytettävästä sähköstä tulee uusiutuvista energialähteistä.

naturally good product range

Vaikka onnistuimme vähentämään merkittävästi Naturally Good Face Care -tuotteidemme hiilidioksidipäästöjä, halusimme mennä pidemmälle ja päätimme siksi kompensoida jäljellä olevat hiilidioksidipäästöt.

Mitä ilmastohanketta NIVEA tukee tällä hetkellä?

Kompensoidakseen Naturally Good Face Care -tuotesarjan jäljellä olevat päästöt NIVEA rahoittaa metsitystä Guizhoun maakunnassa Kiinassa. Puiden istuttaminen on yksi yksinkertaisimmista keinoista torjua ilmastonmuutosta.

Hanke kattaa yhteensä 23 700 hehtaarin kokoisen alueen, joka oli aiemmin karua maa-aluetta Shuichengin piirikunnan, Panin piirikunnan ja Liuzhin erityisalueen läpi Guizhoun maakunnassa.

Kaikki metsitystoimet toteutetaan yhteistyössä paikallisten viljelijöiden kanssa, mikä tarjoaa heille tulonhankintamahdollisuuksia. Hankkeen tavoitteena on hillitä ilmastonmuutosta sitomalla ilmakehän hiilidioksidia biomassan kasvun aikana.

Hanke on sertifioitu Verified Carbon Standard (VCS) -standardilla, joka on yksi johtavista maailmanlaajuisista standardeista hiilidioksidipäästöjen vapaaehtoisen vähentämisen validoinnille ja varmentamiselle. Lisätietoja on FirstClimaten verkkosivustolla.

Ilmastoneutraali toiminta vuoteen 2030 mennessä

Sitoumuksemme suojella planeettaamme ja yhteisöjämme ulottuu myös siihen, miten valmistamme NIVEA-ihonhoitotuotteita tuotantolaitoksissamme. Vuoden 2019 lopusta lähtien kaikissa NIVEAn tuotantolaitoksissa on käytetty pelkästään uusiutuvista energialähteistä peräisin olevaa sähköä. Tämä sitoumus on vähentänyt energiaan liittyviä hiilidioksidipäästöjämme merkittävästi. Pyrimme kuitenkin vähentämään hiilijalanjälkeämme entisestään, ja tavoitteenamme on kokonaan ilmastoneutraali toiminta vuoteen 2030 mennessä.

heart shaped earth

Carbon Disclosure Project -hankkeen (CDP) tunnustama edistyminen

NIVEAn emoyhtiö Beiersdorf on palkittu ponnisteluistaan: Viimeisimmällä CDP:n listalla meidät on merkitty A-luokituksen yritykseksi, mikä on hieno tunnustus kunnianhimoisista tavoitteistamme koskien ilmastotoimia ja ympäristöllistä avoimuutta vuonna 2020.

One Skin. One Planet. One Care.

Haluamme olla 100-prosenttisen avoimia ja vastata kaikkiin kysymyksiisi NIVEAn kestävään kehitykseen liittyvästä työstä. Jos et löytänyt kaikkia etsimiäsi vastauksia tältä verkkosivustolta tai haluat yksityiskohtaisempaa tietoa, vieraile NIVEAn emoyhtiön Beiersdorfin kestävää kehitystä käsittelevällä verkkosivustolla .