plants in the sun

VISIOMME: ILMASTONEUTRAALIUS

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

VISIOMME: ILMASTONEUTRAALIUS

Ilmastonmuutoksen torjunta on ihmiskunnan merkittävin ympäristöhaaste. Siksi NIVEA on asettanut yritystasolla kunnianhimoiset ympäristötavoitteet, jotka vastaavat viimeisintä ilmastotutkimusta. Nämä tavoitteet kattavat paitsi hiilidioksidipäästöjen merkittävän vähentämisen tuotantolaitoksissamme myös epäsuorat päästöt, jotka liittyvät NIVEA-tuotteissamme käyttämiimme ainesosiin ja pakkausmateriaaleihin.

Vähentämällä kokonaispäästöjämme - koko arvoketjussamme 30% vuoteen 2025 mennessä, vuoteen 2018 verrattuna - NIVEA tekee oman osansa ilmaston lämpenemisen hidastamiseksi. Tämä tavoite on yhdenmukainen riippumattomien tutkijoiden suositusten kanssa, joiden mukaan ilmaston lämpeneminen on rajoitettava 1,5 °C:een.

Miten NIVEA kehittää ilmastoystävällisiä ihonhoitotuotteita?

Ensimmäinen askel kohti ilmastoystävällisempien ihonhoitotuotteiden kehittämistä on luoda avoimuutta siitä, mistä hiilidioksidipäästöt johtuvat. Mittaamme NIVEA-tuotteiden hiilijalanjäljen tekemällä elinkaariarviointeja yhteistyössä ulkopuolisten asiantuntijoiden kanssa ja yleisesti hyväksyttyjen tieteellisten standardien mukaisesti. Näissä analyyseissä tarkastellaan kaikkia kasvihuonekaasupäästöjä tuotteen elinkaaren jokaisessa vaiheessa.

Elinkaariarviointien tulosten perusteella määrittelemme toimenpiteitä, joilla voimme pienentää tuotteidemme hiilijalanjälkeä. Esimerkkeinä voidaan mainita kestävyyssertifioitujen ainesosien käyttö tai kierrätysmateriaalien käyttö pakkauksiimme.

climate friendly skin care

LUE LISÄÄ TUOTTEEN ELINKAAREN VAIHEISTA

RAAKA-AINEIDEN TUOTANTO
RAAKA-AINEIDEN TUOTANTO
Elinkaari alkaa, kun luonnonvarat otetaan ympäristöstä ja jalostetaan edelleen. Tämä vaihe päättyy, kun tuotekomponentit saapuvat NIVEAn tuotantolaitoksiin.
VALMISTUS
VALMISTUS
Tuotantovaihe alkaa, kun tuotekomponentit saapuvat tuotantolaitoksillemme, ja päättyy, kun valmis tuote poistuu tuotantolaitoksestamme.
JAKELU
JAKELU
Tuotteet jaellaan, ja niitä voidaan varastoida toimitusketjun eri vaiheissa. Jakeluvaiheeseen kuuluu kuljetus tehtaan portilta varastoihin tai myymälöihin sekä kuljetus kuluttajan kotiin.
KÄYTTÖVAIHE
KÄYTTÖVAIHE
Käyttövaiheessa kuvataan, miten kuluttajan odotetaan käyttävän tuotetta. Ihonhoitotuotteidemme käyttö ei aiheuta hiilidioksidipäästöjä, mutta tuotteidemme käyttöön liittyy kuitenkin päästöjä, esimerkiksi tuotteiden huuhteluun käytettävän veden lämmittämiseen tarvittava energia. Käyttövaiheessa syntyvät päästöt eivät ole hallinnassamme, eikä niitä siksi voida ottaa huomioon neutraloitaessa tuotteidemme päästöjä.
LOPPUVAIHE
LOPPUVAIHE
Elinkaaren loppuvaihe alkaa, kun kuluttaja hävittää tuotteen ja sen pakkauksen, ja päättyy, kun tuote palautetaan ympäristöön jätteenä tai se päätyy toisen tuotteen elinkaareen (eli kierrätysmateriaaliksi).
naturally good product range

TUTUSTU ECODEOON, NIVEAN ILMASTOYSSTÄVÄLLISEMPÄÄN DEOSUIHKEESEEN.

Alumiinipurkkimme on valmistettu 25-prosenttisesti kierrätysmateriaalista (lukuun ottamatta venttiiliä, suutinta, korkkia ja korkkitarraa), ja siinä käytetään ilmasta peräisin olevaa typpeä, jonka hiilidioksidipäästöt ovat pienemmät kuin perinteisten hiilivetyjen ponneaineiden. Alumiini on loputtomasti kierrätettävissä.

EcoDeo kestää kaksi kertaa kauemmin kuin tavalliset 150 ml:n deodorantit.

 

-71% CO2-vaikutuksen väheneminen yhtä käyttökertaa kohden

 

(Eco Deo verrattuna tavanomaiseen naisten aerosolideodoranttiin).

NIVEAN 100% ILMASTONEUTRALOIDUT IHONHOITOTUOTTEET

  Mutta me menemme vielä askeleen pidemmälle: hiilijalanjäljen pienentämisen lisäksi NIVEA kompensoi monien suosikkituotteidesi jäljellä olevat päästöt sertifioitujen ilmastohankkeiden avulla, mikä tekee niistä 100-prosenttisen ilmastoneutraaleja.

 

Vuonna 2021 lanseerasimme ensimmäisen ilmastoneutraalin tuotesarjamme, Naturally Good Face Care. Mittaamisen, vähentämisen ja tasapainottamisen periaatteen mukaisesti laajennamme edelleen 100-prosenttisesti ilmastoneutraalien tuotteiden valikoimaamme.

NIVEAn ilmastoneutraloitu Naturally Good Face Care -tuotesarja

NIVEA esittelee ylpeänä ensimmäisen ilmastoneutraloidun tuotesarjansa: Naturally Good Face Care. Teimme kovasti töitä varmistaaksemme, että nämä tuotteet eivät ole vain luonnollisesti hyviä ihollesi, vaan ympäristöystävällisempänä ihonhoitotuotteena myös hellävaraisempia ympäristölle.

 • Käyttämämme kokoontaitettavat laatikot on valmistettu jopa 89,6-prosenttisesti kierrätyspaperista, mikä auttaa säilyttämään arvokkaita luonnonvaroja.
 • Tuotteemme sisältävät 99-prosenttisesti luonnollista alkuperää olevia ainesosia sekä hoitavia luonnonmukaisia öljyjä ja uutteita.Kierrätettävien muovipurkkiemme tuotanto viitoittaa tietä kasvipohjaisiin ja fossiilisiin polttoaineisiin perustuvien materiaalien yhteiskäytölle.
 • Kierrätettävien muovipurkkiemme tuotanto viitoittaa tietä kasvipohjaisiin ja fossiilisiin polttoaineisiin perustuvien materiaalien yhteiskäytölle. Vaikka tuotanto ei vielä perustu kokonaan kasvipohjaisiin materiaaleihin, takaamme, että purkkeihimme tarvittava määrä sisällytetään prosessiin. Tämän vahvistaa ja takaa riippumaton ISCC Plus -sertifiointi.
 • 100 prosenttia kasvojenhoitotuotteidemme valmistamiseen käytettävästä sähköstä tulee uusiutuvista energialähteistä.

Vaikka onnistuimme vähentämään merkittävästi Naturally Good Face Care -tuotteiden hiilidioksidipäästöjä, halusimme mennä vielä pidemmälle. Siksi päätimme kompensoida jäljellä olevat hiilidioksidipäästöt tukemalla ilmastohankkeita Vichadassa (Kolumbiassa). Katso lisätietoja projektin yleiskatsauksesta.

TUTUSTU ILMASTONEUTRALOITUUN SUIHKUTUOTEVALIKOIMAAMME

Uudet NIVEA -suihkutuotteemme ovat entistäkin ympäristöystävällisempiä:

 • Koostumukset sisältävät ihoa suojaavia öljyjä ja vitamiineja, eivät sisällä mikromuoveja ja ovat 98-prosenttisesti biohajoavia. 100% käytetyistä palmu(ydin)öljypohjaisista ainesosista on kestävästi hankittuja.
 • Pullot ovat 25 % aiempaa kevyempiä ja valmistettu 97% kierrätetystä PE- (läpinäkymättömät pullot) tai PET-muovista (läpinäkyvät pullot). Kevyempi pakkaus tarkoittaa myös vähemmän kuljetuspäästöjä. Näiden parannusten ansiosta pakkauksiin liittyvät päästöt vähenevät kaiken kaikkiaan 32%*, kun verrataan uutta ja nykyistä 250 ml:n pulloa.
 • Valikoima valmistetaan Berliinissä sijaitsevassa tuotantokeskuksessamme, joka on vuodesta 2022 lähtien toiminut pelkästään uusiutuvista lähteistä peräisin olevalla sähköllä ja biokaasulla.
 • Suihkuvalikoimamme loput CO2-päästöt tasapainotetaan tukemalla Pohjois-Keniassa toteutettavia ilmastohankkeita. Katso lisätietoja hankekatsauksestamme.


*32% vähemmän CO2-päästöjä käyttämällä kierrätysmuovia. Verrattuna aiempiin neitseellisestä muovista valmistettuihin pakkauksiin.

TUTUSTU LISÄÄ ILMASTONEUTRALOITUUN NIVEA SOFTIIN

 • NIVEA Softin koostumus sisältää nyt 95% luonnosta peräisin olevia ainesosia, ja se on 98% biohajoava.
 • Lisäksi koostumus valmistetaan 100-prosenttisesti uusiutuvista lähteistä peräisin olevalla sähköllä.
 • Uuden koostumuksen ansiosta NIVEA Softin hiilijalanjälki on pienentynyt merkittävästi:
 • Ainakin 40% vähemmän hiilidioksidipäästöjä ainesosiemme osalta verrattuna aiempaan koostumukseen
 • Vähintään 20 prosentin CO2-päästövähennys koko tuotteen tasolla.
 • NIVEA Softin jäljelle jäävät hiilidioksidipäästöt tasataan tukemalla metsänuudistamisilmastohanketta Paraguayssa. Katso lisätietoja projektin yleiskatsauksesta
 

MITEN NIVEA TUKEE LUONNOLLISTA HIILIDIOKSIDIN SITOMISTA

Vuonna 2022 aloitamme uuden luvun NIVEAn Climate Care -matkalla tukemalla sertifioituja ilmastohankkeita, jotka tukevat hiilidioksidin sitomista luonnollisella tavalla, esimerkiksi metsittämällä. Kun valitsemme ilmastohankkeita, varmistamme, että positiivinen vaikutuksemme on todellinen, mitattavissa oleva, pysyvä ja kolmannen osapuolen varmentama. Tämä saavutetaan tekemällä yhteistyötä asiantuntijaorganisaatioiden kanssa ja tukemalla vain sellaisia hankkeita, jotka on sertifioitu ja tarkastettu säännöllisesti ulkoisten kansainvälisten standardien, kuten Verified Carbon Standard (VCS) tai Gold Standard, perusteella.
Uruguay
© South Pole: afforestation and biodiversity projects´ media content rights are reserved.

Guanaré-metsän ennallistaminen Uruguayssa

Yli 300 vuoden ajan Guanarén kunnostushankkeen alueet ovat olleet karjan laidunmaita. Itä-Uruguayn maaseutumaisemaa on leimannut karjankasvatus. Vähäiset työllistymismahdollisuudet, epävarmat työolot, vähenevä luonnon monimuotoisuus. Guanarén metsähankkeen avulla istutetaan pääasiassa eukalyptuspuulajeja; 21 000 hehtaaria ja yli 1 000 siemenlinjaa hehtaaria kohti. Näin luodaan kestäviä metsiköitä kaikkialle laidunmaille, joilla on jäljellä laidunmaita karjaa varten. Vastikään ennallistettu metsäympäristö palauttaa biologisen monimuotoisuuden, auttaa kehittämään kestävää puuteollisuutta (FSC-standardi) ja edistää aluekehitystä.
Paraguay
© South Pole: afforestation and biodiversity projects´ media content rights are reserved.

Paraguayn metsitys

Lähes 500 vuoden ajan Paraguay on käyttänyt suurta osaa niityistään ja preerioistaan karjankasvatukseen, ja maan tärkein vientituote on korkealaatuinen naudanliha. Koska Amazonin sademetsän metsäkato jatkuu, on elintärkeää metsittää nämä laajat, huonontuneet laidunalueet, jotta Etelä-Amerikan luonnonvaroihin kohdistuvia paineita voidaan vähentää ja haitallisia hiilidioksidipäästöjä maapallon ilmakehästä hillitä. Itäisessä Paraguayssa sijaitsevassa hankkeessa on jo metsitetty yli 2 700 hehtaaria maata, ja tulevina vuosina on tarkoitus istuttaa yli 1 100 hehtaaria. Hanke auttaa myös Paraguayn heikossa asemassa olevia paikallisyhteisöjä luomalla työntekijöille oikeudenmukaisia työpaikkoja, palkkoja ja koulutusta, tarjoamalla naisille mahdollisuuksia vahvistaa sukupuolten tasa-arvoa ja parantamalla infrastruktuuria.
Columbia
© South Pole: afforestation and biodiversity projects´ media content rights are reserved

Vichada – Columbia

Hanke sijaitsee uskomattoman monimuotoisella Orinoco-joen vesistöalueella, jossa on kaksi metsäkadon vuoksi erittäin uhanalaista ekosysteemiä. Puerto Carreño -hankkeen tarkoituksena on luoda kaupallisesti kannattava vaihtoehto laajamittaiselle karjankasvatukselle, joka on jättänyt suuren osan hankealueesta pilaantuneeksi. Alueen metsäpeitteen lisääminen sitoo hiiltä ja tuottaa kestävää puutavaraa. Paikallisten asiantuntijoiden valvonnassa lähes 200 paikallista työntekijää istuttaa, ylläpitää ja korjaa huolellisesti valittuja alkuperäisiä puulajeja 3 000 hehtaarin alueella. Hanke on muuttanut maankäyttöä ja muuttanut sen takaisin terveeksi hiilinieluksi.
Kenya
© 2022 First Climate

Kestävä laidunmaiden hoito Pohjois-Keniassa

Hiiltä ei ole varastoitunut ainoastaan metsiin eri puolilla maailmaa, vaan myös terveeseen maaperään, joka sitoo vettä ja muodostaa perustan kukoistavalle kasvillisuudelle ja lukemattomien lajien elinympäristöille. Tämä luonnollinen tasapaino kuitenkin häiriintyy, kun maata käytetään jatkuvasti ja rajoittamattomasti karjan laiduntamiseen. Tästä alkaa ilmastohankkeemme, joka kattaa 2 miljoonaa hehtaaria Pohjois-Keniassa. Kun otetaan käyttöön kestävämpiä, vuorottaisia laiduntamiskäytäntöjä, maaperä ehtii palautua ja pysyä terveenä. Pieni muutos, jolla on merkittäviä vaikutuksia ilmastonsuojeluun ja paikallisyhteisöjen hyvinvointiin: Koska maaperään varastoituu enemmän hiiltä, maa voi myös varastoida enemmän vettä kuivien kausien ajaksi, mikä puolestaan auttaa paikallisyhteisöjä selviytymään ilmastonmuutoksen ja kuivuuden vaikutuksista.

Biologisen monimuotoisuuden kannalta paremmat laidunmaat ja laadukkaampi laiduntaminen johtavat myös terveempään karjaan ja ekosysteemiin sekä elinympäristöihin paikalliselle villieläimistölle, johon kuuluu neljä uhanalaista lajia - itäinen mustasarvikuono, Grevyn seepra, verkkokirahvi ja Beisa-oryysi. 

Paikallisyhteisöjen toimeentulon kannalta tämän hankkeen rahoitus auttaa monipuolistamaan yhteisön tuloja, työllistämään henkilöstöä, ostamaan tarvikkeita ja tukemaan niiden suojelualueiden erityistarpeita, joissa hanke toteutetaan, mukaan lukien puhdas vesi, koulutus ja infrastruktuurihankkeet, kuten koulujen asuntolat, opettajien asunnot, vesihuoltoinfrastruktuurin tarjoaminen sekä terveydenhuoltopalvelujen rakentaminen ja ylläpitäminen.

TUTUSTU ILMASTONSUOJELUHANKKEISIIMME

Puiden istuttaminen ja samalla hiilidioksidin sitominen ja varastointi on yksi suoraviivaisimmista keinoista torjua ilmastonmuutosta. Ilmastohankkeilla on kuitenkin muutakin vaikutusta: ne luovat työllistymismahdollisuuksia, parantavat heikoimmassa asemassa olevien ihmisten elämänlaatua ja palauttavat luonnon monimuotoisuutta. Kolme nykyisistä metsänuudistamishankkeistamme on Etelä-Amerikassa.

Ilmastoneutraali toiminta vuoteen 2030 mennessä

Sitoumuksemme suojella planeettaamme ja yhteisöjämme ulottuu myös siihen, miten valmistamme NIVEA-ihonhoitotuotteita tuotantolaitoksissamme. Vuoden 2019 lopusta lähtien kaikissa NIVEAn tuotantolaitoksissa on käytetty pelkästään uusiutuvista energialähteistä peräisin olevaa sähköä. Tämä sitoumus on vähentänyt energiaan liittyviä hiilidioksidipäästöjämme merkittävästi. Pyrimme kuitenkin vähentämään hiilijalanjälkeämme entisestään, ja tavoitteenamme on kokonaan ilmastoneutraali toiminta vuoteen 2030 mennessä.

One Skin. One Planet. One Care.

Haluamme olla 100-prosenttisen avoimia ja vastata kaikkiin kysymyksiisi NIVEAn kestävään kehitykseen liittyvästä työstä. Jos et löytänyt kaikkia etsimiäsi vastauksia tältä verkkosivustolta tai haluat yksityiskohtaisempaa tietoa, vieraile NIVEAn emoyhtiön Beiersdorfin kestävää kehitystä käsittelevällä verkkosivustolla .