ihonhoitovinkkejä

IHONHOITOVINKKEJÄ: TIESI HYVINVOIVAAN IHOON

Jos haluat hoitaa ihoasi optimaalisella tavalla, sinun on tiedettävä ihotyyppisi ja millaista hoitoa ihosi tarvitsee. Me NIVEAlla olemme tehneet tutkimustyötä yli 100 vuoden ajan ja haluamme jakaa ihonhoitoa koskevan asiantuntemuksemme kanssasi. Täältä löydät useita artikkeleita, jotka auttavat sinua tuntemaan ihosi paremmin, jotta voit pitää siitä todella hyvää huolta.
249 results

Tarkenna hakua

Tarkenna hakua Sulje
Opi tuntemaan ihosi

Saat pysyvästi kauniin ihonnoudattamalla ihonhoitovinkkejämme ja valitsemalla juuri itsellesi sopivimman ihonhoitotavan. Sen vuoksi on ensin tärkeää tietää oma ihotyyppisi. Se ei ole aina helppoa, koska kaikki ihot ovat erilaisia ja muuttuvat ajan kuluessa. Siitä huolimatta ihot voidaan luokitella viiteen tyyppiin: Normaali iho on joustava, siinä on hyvä verenkierto eikä siinä esiinny ongelmia. Kuiva iho joustaa vähemmän, kutiaa helpommin ja ärtyy helposti. Sekaiho kiiltää usein, ja siinä T-alue on taipuvainen epäpuhtauksille, kun taas posket ovat yleensä aika kuivat. Hormonit vaikuttavat usein epäpuhtaaseen ihoon, ja se on taipuvainen liialliseen talin eritykseen, joka aiheuttaa finnejä ja mustapäitä. Lisäksi on olemassa herkkä iho, jota voi esiintyä kaikissa ihotyypeissä, mutta useimmiten kuivan ihon yhteydessä. Ihonhoitovinkkimme: Käytä aina ihonhoitotuotteita, jotka on suunniteltu erityisesti omalle yksilölliselle ihotyypillesi. Epäpuhdas ja herkkä iho vaativat täyden huomiosi. 

Ihonhoitovinkkejä nuorekasta ulkonäköä varten

Me kaikki uneksimme saavamme nuoremman, kiinteämmän ihon. Ihon ikääntyminen on kuitenkin aivan luonnollista. Ihomme tarpeet alkavat muuttua 30 ikävuodesta lähtien. Useat ulkoiset tekijät vaikuttavat ikääntymisprosessiin, mutta ihosolujen vähentynyt aktiivisuus jättää myös jälkensä. Nämä ihonhoitovinkit auttavat sinua säilyttämään nuorekkaan ulkonäkösi pitempään: Muista aina käyttää riittävää aurinkosuojaa, jo nuoressa iässä. UV-säteily aiheuttaa ihon ennenaikaista vanhenemista. Auta sen lisäksi ihosolujasi uusiutumaan käyttämällä Q10:tä ja kreatiinia sisältäviä voiteita. Käytä silmänympärysten hoitotuotteita – ilmejuonteet tulevat ensimmäisenä esiin silmien ympärillä.

Näin säilytät ihosi kauneuden

Oikeiden ihonhoitotuotteiden lisäksi myös omat hoito- ja elämäntapasi vaikuttavat ihosi kuntoon.  Säilytä ihosi kauneus pitempään ihonhoitovinkkiemme avulla: Tee päivittäisestä kasvojenhoidosta rutiini: Huolellinen puhdistus aamuin illoin on tärkeää lian ja liian rasvan poistamiseksi. Levitä sen jälkeen mieto, erittäin kosteuttava voide, jossa on riittävä auringonsuojakerroin. Täyteläisen yövoiteen levitys illalla edistää luonnollista uudistumisprosessia. Ihonhoitovinkkimme: Käytä aina silmänympärysvoidetta herkälle silmän alueelle. Vaikka auringonvalo on terveellistä, se voi vahingoittaa ihoa. Käytä sen vuoksi riittävää aurinkosuojaa. Levitä aurinkoa ottaessa lisää aurinkovoidetta kolmen tunnin välein. Jos olet viettänyt auringossa pitkän ajan, voit viilentää ihoasi after-sun-tuotteilla. Ihonhoitovinkkimme: Käytä aina kasvovoidetta, jonka auringonsuojakerroin on vähintään 15. 

Hemmottele itseäsi rentoutuksella

Stressillä ja negatiivisilla tunteilla voi olla huonoja vaikutuksia ihoon. Tärkeä ihonhoitovinkki on siten: Yritä tasapainottaa elämääsi. Ota enemmän aikaa itsellesi ja vältä tietoisesti levottomuutta. Vain kolme kertaa viikossa 30 minuutin ajan treenaavilla ilmenee huomattavasti vähemmän päivittäisen stressin oireita. Noudata myös tasapainoista ruokavaliota. Ihonhoitovinkkimme: Rentouttava kylpy ei ainoastaan helpota henkistä ja fyysistä jännitettä, vaan se on myös hyväksi iholle.