nainen selluliitti

Mitä selluliitti on?

Lue lisää siitä, mitä selluliitti on ja kuinka voit hoitaa ihoasi.

Mikä on selluliitti?

Selluliitti on täysin luonnollinen ja normaali ilmiö. Monet haluavat siitä huolimatta tietää, kuinka selluliittia voi vähentää. Lue lisää selluliitista ja mahdollisuuksista vähentää sitä.

Kuinka päästä eroon selluliitista?

Selluliittia ei tarvitse hävetä, eikä siitä tarvitse yrittää päästä eroon. Selluliitti on täysin luonnollinen ilmiö, jota yli 90%:lla naisista jossain määrin on. Selluliitti tulee näkyväksi, kun ihonalaiset rasvasolut työntyvät sidekudosta vasten ja ihoon syntyy muhkuroita. Selluliitin syntytavasta johtuen sitä on lähes mahdotonta poistaa kotioloissa, mutta on olemassa joitakin keinoja, joilla sen ilmenemistä voi kotikonstein vähentää.

selluliitti pois jaloista

Mitä selluliitti on?

Selluliittia kutsutaan toisinaan myös appelsiini-ihoksi. Se on todella tavallinen ja täysin vaaraton oire, joka näkyy muhkuroina ja kuoppina pintakudoksessa. Ihon ajatellaan silloin muistuttavan appelsiininkuorta. Selluliitti on tavallisinta reisissä, pakaroissa, vatsassa ja lanteilla, ja sitä esiintyy yleisemmin naisilla kuin miehillä. Vaikka sekä miehillä että naisilla voi esiintyä selluliittia, naisilla se on yleisempää, koska naisella rasva-, lihas- ja sidekudos jakautuvat eri tavalla. On arvioitu, että yli 90%:lla naisista esiintyy selluliittia jossakin vaiheessa elämäänsä.


Miksi selluliittia muodostuu?

Selluliittia muodostuu, kun ihonalaiset rasvasolut työntyvät kohti pintakerrosta. Kun rasvasoluja kertyy ja ne työntävät ihoa ulospäin, sidekudossäikeet, jotka kiinnittävät ihon sen alla oleviin lihaksiin, joutuvat koetukselle ja ihoon muodostuu muhkuroita. 

Naisella rasvasolut ja sidekudos asettuvat ihoon pystysuorasti, kun taas miehellä ne muodostavat ristikkäiskuvion, ja ehkä siksi naisilla esiintyy selluliittia miehiä todennäköisemmin. 

Mikä tämän tarkkaan ottaen aiheuttaa ja miksi selluliittia muodostuu, sitä ei tiedetä, mutta aiheuttajiksi on arveltu mm. seuraavia. 

 

Hormonit
Hormonien ajatellaan olevan yksi tärkeimmistä syistä selluliitin muodostumiselle, etenkin naisilla. Naisen ikääntyessä luontainen estrogeenitaso vähenee, kunnes nainen siirtyy vaihdevuosiin ja verenkierto sidekudoksessa voi vähentyä. Vähemmän verta merkitsee vähemmän happea, ja siksi solut eivät pysty tuottamaan yhtä lailla kollageenia ja kudosten uusiutuminen ja korjaantuminen hidastuvat. Kun sidekudos heikkenee, rasva näkyy paremmin sidekudoksen läpi. 

Geenit
Geeneillä on vaikutusta ihmisen aineenvaihduntaan, rasvan jakautumiseen ja verenkiertoon – näistä jokainen voi vaikuttaa myös selluliitin muodostumiseen. Siksi osa ihmisistä on geneettisesti alttiimpia keräämään selluliittia kuin toiset. 

Epäterveelliset elämäntavat
Huonolaatuinen ravinto ja liikunnan puute voivat lisätä selluliitin muodostumisen todennäköisyyttä. Siksi epäterveelliset elämäntavat kerryttävät usein rasvasoluja, jotka venyttävät ihoa ja aiheuttavat selluliittia. Lisäksi pitkä paikallaanolo vaikuttaa verenkiertoon, ja heikentynyt verenkierto haittaa elimistön uusiutumista ja korjaantumista. Tiettyjen ruokien, kuten prosessoitujen, runsassuolaisten tai sokeristen herkkujen syöminen voi myös lisätä selluliitin muodostumista.

Heikko verenkierto
Kun veri pääsee kiertämään, energiaa ja ravintoaineita kulkeutuu soluihin ja ne pääsevät uusiutumaan ja korjaantumaan. Ilman hyvää verenkiertoa iho heikkenee, jolloin selluliittiakin ilmenee todennäköisemmin.

nainen ihmettelee mikä on selluliittia

nainen käyttää selluliittivoide


Selluliitti pois – Kuinka vähentää selluliittia

Haluat siis tietää, kuinka selluliitista pääsee eroon. Harmi kyllä, tehtävä on melkeinpä mahdoton. Silti on mahdollista valita selluliittihoito tai selluliittivoide, jotka voivat auttaa vähentämään selluliittia. Lue lisää keinoista koettaa vähentää selluliitin määrää. 
ruoka selluliittia pois

Selluliitti pois – Kuinka vähentää selluliittia

1) Noudata terveellistä ruokavaliota vähentääksesi selluliittia

Epäterveellinen ruokavalio, joka sisältää paljon toksiineja ja rasvaa, lisää rasvakudoksen muodostumista ihon alle ja aiheuttaa osaltaan selluliitin muodostumista. Täysjyväviljatuotteiden ja kuitujen syöminen auttaa poistamaan toksiineja elimistöstä. Liiallisen suolan käytön välttäminen on myös suositeltavaa, koska se aiheuttaa kuivumista ja turvotusta – molemmat niistä ovat osatekijöitä selluliitin muodostumisessa. Nipistämällä päivän kaloritarpeesta poltat rasvaa ja saatat päästä eroon osasta kehoosi muodostunutta selluliittia.

nainen juo vettä päästä eroon selluliitista

Selluliitti pois – Kuinka vähentää selluliittia

2) Juo riittävästi vähentääksesi selluliittia

Elimistömme koostuu lähes 60-prosenttisesti vedestä, ja ilman sitä iho voi heikentyä, ohentua ja ikään kuin kuihtua. Kun ihossa ei ole riittävästi kosteutta, selluliitti näkyy paremmin. Runsas veden juonti voi parantaa ihon kimmoisuutta, joka puolestaan vähentää selluliittia. 

nainen käyttää selluliittivoide

Selluliitti pois – Kuinka vähentää selluliittia

3) Kuivaharjaa tai hiero vähentääksesi selluliittia

Kuivaharjaus tai hieronta ovat hyviä keinoja edistää imunestekiertoa – se lisää myös toksiinien poistumista elimistöstä. Reisistä tai sääristä selluliittia voi koettaa vähentää kuivaharjaamalla tai hieromalla niitä kahdesti päivässä, aamuin illoin.

nainen selluliitti

Selluliitti pois – Kuinka vähentää selluliittia

4) Liiku paljon vähentääksesi selluliittia

Jos haluat päästä eroon selluliitista jaloissa ja reisissä, muista liikkua ja käyttää alavartaloa mahdollisimman paljon – vaikka vaan 20 minuuttia muutaman kerran viikossa. Säännöllinen liikunta edistää verenkiertoa ja polttaa rasvaa – ja kumpikin auttaa vähentämään selluliittia. 

nainen välttää selluliittia

Selluliitti pois – Kuinka vähentää selluliittia

5) Käytä harvemmin vartalonmyötäisiä vaatteita vähentääksesi selluliittia

Pukeutuminen tiukkoihin vaatteisiin liian pitkäksi aikaa ja liian usein estää verenkiertoa, jolloin selluliittia voi muodostua enemmän.  

kerma selluliittia varten

Selluliitti pois – Kuinka vähentää selluliittia

6) Käytä ihoa vahvistavaa voidetta vähentääksesi selluliittia

Vaikka juurisyy selluliitin muodostumiselle on syvemmällä kuin ihossa, heikko, veltto ja aliravittu iho voi saada selluliitin näyttämään paljon ikävämmältä. Jos ihossa ei ole riittävästi kollageenia, se on heikompi, ja rasva pääsee todennäköisemmin venyttämään ihoa. Kokeile ihoa kiinteyttävää Q10 Firming + Radiance Gradual Tan Moisturiser -vartaloemulsiota. Koentsyymi Q10 tuo iholle energiaa kollageenin tuottamiseen. Lisäksi tämä kosteusvoide antaa kauniin asteittaisen rusketuksen ja saa ihosi hehkumaan!


Selluliittia vähentävät liikkeet

Yksi tavallisimmista alueista, joille selluliittia näkyvimmin muodostuu, on reidet ja sääret. Voit noudattaa yllä mainittuja ohjeita vähentääksesi selluliittia näillä alueilla, mutta seuraavat liikkeet auttavat myös jalkojen ryhdistämisessä ja rasvan polttamisessa. Rasva voi olla osasyy selluliitin muodostumiselle.
liikunta selluliittia varten

  1. Askelkyykyt. Liike tehoaa takareiden lihaksistoon, pakaroihin, reisilihaksiin ja sisä- ja ulkoreisiin. Jotta saat täyden tehon, kokeile askelkyykkyhyppyjä tai tehosta liikettä käsipainoilla.
  2. Kyykyt: Kyykyt tehoavat samoihin lihaksiin kuin askelkyykytkin, mutta toisella tavalla. Pitele samalla käsissäsi lähellä rintaa mahdollisimman painavaa käsipainoa, jotta pääset polttamaan mahdollisimman paljon rasvaa ja pääset eroon selluliitista reisissä ja säärissä.
  3. Burpee-liikkeet. Hyviä koko vartalolle. Burpee-liikkeet auttavat polttamaan rasvaa sekä jaloista että muualta.
  4. Lantion nostot. Tämä liike aktivoi keskivartaloa, tehoaa takareiden lihaksistoon ja pakaroihin, eikä aiheuta painetta alaselkään. Jos lantion nostaminen tuntuu turhan kevyeltä, voit tehdä niitä yhdellä jalalla tai asettaa painon lantion päälle.
  5. Sivukyykyt. Sivukyykyt tehoavat sisä- ja ulkosyrjän lihaksiin, jolloin sääret saavat harjoitusta koko pituudelta aina reiden alaosaan saakka.


Selluliitti pois – Selluliittivoide NIVEA:lta

Vaikka voiteemme voivat saada ihollasi ihmeitä aikaan, selluliitti ei ole pelkästään iho-ongelma, eivätkä voiteet voi sitä kokonaan poistaa. NIVEA Q10 -tuotesarjan voiteet auttavat kuitenkin vahvistamaan ja kiinteyttämään ihoa, mikä häivyttää myös selluliittia.

Body Lotion Q10 Vitamin C
Tämä runsas, kiinteyttävä vartaloemulsio sisältää antioksidantteja, Q10:ä ja C-vitamiinia, ja se parantaa näkyvästi ihon kimmoisuutta jo 10 päivässä.