Ihonhoidon historia


TUTUSTU NIVEAN MENESTYSTARINAAN, JOLLE EI NÄY LOPPUA
Jotkin tuotteet ovat pinnalla vain hetken, kun taas toiset pysyvät suosikkeina sukupolvien halki. Tutustu ihonhoitoon kautta aikojen ja näe, kuinka NIVEA Creme -voiteesta tuli synonyymi suojalle ja hoidolle.

Tutustu ihonhoidon historiaan

Kuinka paljon ihonhoitorutiinimme ovat muuttuneet ajan saatossa? Lue ihonhoidon alkuperästä ja sen kehittymisestä ympäri maailmaa.

Tutkimusmatka ihonhoitoon

Naiset ovat käyttäneet ihonhoitotuotteita vuosisatojen ajan. Mutta ihonhoitorutiinit ovat muuttuneet suuresti vuosien saatossa ja eroavat toisistaan eri maanosissa. 1900-luku kuljetti ihonhoitotuotteiden kulta-aikaan – aikaan, jolloin ne olivat kaikkien naisten eikä pelkästään varakkaiden saatavilla.

Kuten tämän päivän ihonhoitomaailmassa, muodit tulivat ja menivät. Esimerkiksi 1920-luvulla suosittiin tuotteita, jotka sisälsivät nuorentavia ainesosia. Tämä oli osasyy flappereiden mukana tulleeseen eloisaan tunnelmaan.

1960-luvulla esiteltiin monivaiheinen ihonhoito – nykyaikainen puhdistusaineen, kasvoveden ja kosteusvoiteen yhdistelmä. 1990-luvulla tuotteisiin alettiin lisäämään vitamiineja, jotka auttavat vähentämään ikääntymisen merkkejä.

aloe-vera

Ihonhoito kautta aikojen

1500- ja 1600-luvuilla käytettiin luonnollisia ihonhoito- ja kosmetiikkatuotteita. Esimerkiksi kasvovedet, salvat ja voiteet ihovaivojen hoitamiseen valmistettiin yrteistä, alkoholista ja kasveista. Tuohon aikaan vain yläluokan edustajat pääsivät käyttämään oliiviöljysaippuaa.
muinaiset-ihonhoitotavat-egyptissa

Ihonhoito eri puolilla maailmaa

Naiset ympäri maailman ovat olleet kiinnostuneita ihonhoidosta jo vuosisatojen ajan. Egyptiläiset käyttivät eteerisiä öljyjä ryppyvoiteiden valmistukseen. Antiikin Roomassa ihon sileyttämisessä suosittiin luontaisista aineista, kuten siemenistä ja hunajasta, valmistettuja kuorintavoiteita.

NIVEAn tarina – ihonhoidon historia

NIVEA on tunnettu ystävä- ja perhepiireissä jo yli 100 vuoden ajan. Se on tukenut asiakkaitaan puhtaudellaan, yksinkertaisuudellaan ja tarkoin valikoitujen ainesosiensa kautta.
nivean-tuoksu

Esittelyssä NIVEA Creme

Kaikki tietävät sinisen peltipurkin, valkoisen voiteen ja jäljittelemättömän tuoksun. Useat sukupolvet ympäri maailmaa rakastavat tätä voidetta sen kosteuttavien ominaisuuksien ja todella ainutlaatuisen tuoksun takia. Se on myös synonyymi suojalle, hoidolle, luottamukselle ja onnelle.

NIVEA-ihonhoitotuotteiden tarina

NIVEA aloitti toimintansa vuonna 1890, kun farmaseutti tri Troplowitz hankki laboratorion Hampurista ihonhoitotuotteiden valmistamista varten. Täällä Troplowitz työskenteli yhdessä tieteellisen asiantuntijan ja dermatologin, professori Unnan, kanssa luodakseen ensimmäisen vesi-öljyemulsion.

He keksivät uuden voidepohjan nimeltään Eucerit ®. Tämä on lampaanvillassa esiintyvää vahaa, joka toimii emulgaattorina. Tämän voiteen ansiosta öljyä ja vettä voitiin nyt ensimmäistä kertaa yhdistää tasaisen, lumenvalkoisen voidepohjan valmistamiseksi. Ennen emulsiot reagoivat lämpötilamuutoksiin ja vesi ja öljy kerrostuivat erilleen. 

Keksinnön tuloksena luotu lipidejä, öljyjä ja ainutlaatuisen tuoksun sisältävä voide tuotiin markkinoille vuonna 1911. Tämä merkitsi vertaansa vailla olevan brändin alkua.

NIVEA Cremen vaikutus

Kun NIVEA Creme julkaistiin, se synnytti paljon kohua – ei pelkästään siksi, että se on innovatiivinen tuote, vaan myös sen myyntipakkauksen takia.

Erityisen koneen käyttäminen voiteen pakkaamiseksi alumiinirasiaan oli historiallinen hetki, joka merkitsi käännekohtaa moderneille kosmetiikkatuotteille. 

Ei tullut yllätyksenä, että lumenvalkoisesta voiteesta tuli välittömästi hittituote. Reseptiä käytettiin vartalovoiteesssa, kasvovoiteessa sekä käsivoiteessa, mutta myös lasten ihonhoitotuotteissa, sillä se oli niin hellävarainen. Ennen kuin NIVEA Creme lanseerattiin vuonna 1911, ainoat vaihtoehdot olivat vesi, saippua ja ihojauhe.

Kolme vuotta myöhemmin NIVEA Cremeä myytiin jo 34 maassa. Se on yhä tänäkin päivänä NIVEAn myydyin tuote – sitä on myyty lanseerauksen jälkeen yli 15 miljardia rasiaa.

Tiesitkö, että...?

  • Mikään muu NIVEA-voide ei ole yhtä universaali ja monikäyttöinen kuin NIVEA Creme.
  • NIVEA Creme suojaa ihoa kylmältä säältä muodostamalla sen pinnalle suojaavan kerroksen.
  • NIVEA Creme soveltuu kaikille ihotyypeille.
  • NIVEA Creme toimii ihovoiteena, kasvojenhoitotuotteena sekä vartalovoiteena.
  • NIVEA Creme on enemmän kuin pelkkä voide — se on ihosi paras ystävä ja suojelija.
background

Suojaa ja kosteuta ihoasi päästä varpaisiin NIVEA-tuotteilla