NUOREKAS IHO

Opi tunnistamaan ihon ikääntymisen merkit ja lue vinkkimme niiden ehkäisemiseen niin, että ihosi säilyy terveenä ja nuorekkaana pidempään.

IHON IKÄÄNTYMINEN

Jokaisen iho on erilainen, ja ikävaihe, jossa ikääntymisen merkit alkavat kullakin näkyä, riippuu siitä, kuinka terve iho on. Jotta tietäisit, kuinka saat ihosi pysymään terveenä, sinun on tunnistettava ihon signaalit ja opittava, mitä ihosi tarvitsee. Näin osaat valita juuri sinun ihollesi sopivat keinot ikääntymistä vastaan.

TAVALLISIMPIA IHON IKÄÄNTYMISEN MERKKEJÄ:

Ihmiset vanhenevat luonnostaan eri tahtia. Tähän vaikuttavat monet seikat, erityisesti elämäntavat ja perimä. Tervekin iho muuttuu ikääntyessään, ja siksi ensimmäisten ikääntymisen merkkien tunnistaminen auttaa ymmärtämään, kuinka ihon voi pitää terveenä ja nuorekkaana. Alla kerromme tavallisimmista ihomuutoksista iän karttuessa.

Ihon ikääntymisen merkit 20–30-vuotiailla 
Ihosi alkaa kenties tuntua kuivemmalta, ja siihen voi ilmestyä hentoisia ryppyjä. On hyvä miettiä kevyen päivävoiteen käyttöä, jotta ihosi saa uutta hehkua ja on suojassa haitallisilta ympäristötekijöiltä. Jos kahdenkymmenen vuoden iässä ei käytä aurinkosuojakerrointa, auringon UV-säteilyn aiheuttama ihon ikääntyminen voi aikaistua.

Ihon ikääntymisen merkit 30–40-vuotiailla 
Ihosi tuottaa luultavasti aiempaa vähemmän lipidejä, ja ensimmäiset ilmerypyt ilmestyvät otsalle. Otsan kurtistaminen tekee otsan ihoon poikittaisia juonteita. Ihoa ravitsevien ja samalla ihon ikääntymisen merkkejä häivyttävien tuotteiden käyttäminen on tässä iässä paras ratkaisu. 

Ihon ikääntymisen merkit 40–50-vuotiailla 
Ihosi on luultavasti paljon kuivempi ja ohuempi, ja silmänympärysihoon alkaa ilmestyä ryppyjä samalla, kun iho menettää elastisuuttaan. Toisin kuin kolmekymppisenä, tarvitset nyt tuotteita, jotka kosteuttavat ihoa intensiivisesti ja tekevät siitä kimmoisan. 

Ihon ikääntymisen merkit 50–60-vuotiailla 
Tässä iässä elimistö tuottaa jo vähemmän ravintoaineita. Siksi kasvojen iho näyttää kalpeammalta, eikä se ole yhtä kimmoisa kuin ennen. Ihosolujen aineenvaihdunta hidastuu viidenkymmenen vuoden iässä, ja siksi on tärkeää käyttää tuotteita, jotka edistävät sitä.   

Ihon ikääntymisen merkit 60–70-vuotiailla 
Tässä ikävaiheessa iho alkaa tuntua vähemmän täyteläiseltä, piirteet muuttuvat, iho voi painua ja sen pintaan voi ilmestyä pigmenttiläiskiä. Kypsän ihon luonnollinen suojavaikutus ei enää ole yhtä voimakas kuin aikaisemmin, koska solujen aineenvaihdunta hidastuu. Siksi iho kuivuu ja punoittaa helposti, ja ihon terveyden kannalta on olennaista käyttää syvävaikutteisia, ravitsevia päivä- ja yövoiteita, jotka tukevat ihon luonnollista uusiutumista. 

 

MILLOIN IHON IKÄÄNTYMISTÄ EHKÄISEVÄ IHONHOTORUTIINI ON SYYTÄ ALOITTAA?

Oletko epävarma siitä, milloin tarkkaan ottaen erilaisten ryppyjä ja muita ikääntymisen merkkejä ehkäisevien ihonhoitotuotteiden käyttö on syytä aloittaa? Yksinkertainen vastaus on, että tismalleen oikeaa aikaa ei olekaan. Aurinkosuojakertoimella varustetun kosteusvoiteen käyttämiselle ei ole alaikärajaa, ja anti age -tuotteisiin voi alkaa tutustua milloin tahansa. Terveellisten elämäntapojen omaksuminen ei puolestaan ole milloinkaan liian myöhäistä! Kaikki tämä ehkäisee ihon ennenaikaista ikääntymistä. Anti age -tuotteiden sisällyttäminen ihonhoitorutiiniin on paras ase taistelussa aikaa vastaan.

Se, millä tavoin ikääntymisen merkit kasvoilla näkyvät, riippuu täysin elämäntavoista ja perimästä. Vaikka ikääntyminen on luonnollinen, kaunis ja yksilöllinen prosessi, kukaan ei halua näyttää ikäistään vanhemmalta, ja jokainen tahtoo tietää, kuinka iho pysyy nuorekkaana. Päivittäisen ihonhoitorutiinin noudattaminen on iän karttuessa tärkeää, jotta iho näyttää edelleen nuorekkaalta. Hyaluronihappoa sisältävä NIVEA Hyaluron Cellular Filler Elasticity Day Cream -päivävoide päiväkäyttöön ja NIVEA Hyaluron Cellular Filler Elasticity Night Cream -yövoide yöksi häivyttävät ikääntymisen merkkejä (kuten ryppyjä ja juonteita) samalla kun ne uudistavat ja kiinteyttävät ihoa.

Oman ihon tarpeisiin sopivien ihonhoitotuotteiden valitseminen on hyvin tärkeää, jotta iho saa oikeanlaista hoitoa juuri oikeaan aikaan. Tehokas ihonhoitorutiini ihon ikääntymistä vastaan on sovitettava omiin yksilöllisiin tarpeisiin, ja siihen kuuluvat silmänympärysvoide, päivä- ja yövoide sekä seerumi ja puhdistustuotteet. 

SUOJAA JA UUDISTA IHOA

NIVEA Hyaluron Cellular Filler Elasticity -ihonhoitosarjamme tuotteet on kehitetty uudistamaan ja elvyttämään aikuista ihoa. NIVEA Hyaluron Cellular Filler Elasticity Day Cream -päivävoide sisältää tehokkaasti kosteutta sitovaa hyaluronihappoa ja ainesosia, jotka aktivoivat ihon soluja tuottamaan enemmän kollageenia ja elastiinia. Voiteen korkea suojakerroin 30 suojaa ihoa UV-säteilyn aiheuttamalta ikääntymiseltä ja pigmenttiläiskiltä. Koska iho uudistuu tehokkaimmin levossa, ethän unohda ravitsevaa yövoidetta! NIVEA Hyaluron Cellular Filler Elasticity Night Cream -yövoiteen soluja aktivoiva koostumus edistää ihon uudistumisprosessia ja vahvistaa ihon rakennetta. Aamulla iho tuntuu ihanan pehmeältä ja kosteutetulta.

SUOJAA IHOA PIGMENTTILÄISKILTÄ

Tavallisin syy maksaläiskien muodostumiselle on liiallinen altistuminen auringonvalolle. Aurinkosuojan käyttö onkin yksi tärkeimmistä anti-age-teoista. Jo syntyneitäkin pigmenttiläiskiä voi kuitenkin vaalentaa ja niiden syntymistä ehkäistä melaniinin tuotantoa hidastavalla NIVEA Hyaluron Cellular Filler Elasticity Anti-Spot -seerumilla.

HOIDA IHOA TÄSMÄTUOTTEILLA

Käytä päivä- ja yövoidetta säännöllisesti ja kuuntele ihosi yksilöllisiä tarpeita. Jos ihosi janoaa syväkosteutusta ja on liftauksen tarpeessa, anna sille viikon mittainen hemmotteleva tehokuuri NIVEA Hyaluron Cellular Filler Elasticity Reshape -yöampulleilla. Hyaluronihappoa, Elastin Booster -yhdistettä ja ravitsevia öljyjä sisältävä seerumi aktivoi ihosolujen oman hyaluronin ja elastiinin tuotantoa ja vahvistaa elastiinisäikeitä. Yhden ampullin jälkeen iho on näkyvästi vahvistunut ja rypyt ovat madaltuneet. Seitsemän ampullin jälkeen kasvojenpiirteet ovat napakoituneet, iho tuntuu kiinteämmältä, virkistyneeltä ja joustavammalta.


ANTI AGE -IHONHOITO JA AURINKO

Auringon UV-säteily on tavallisimpia syitä ihon ennenaikaiseen vanhenemiseen. Vaikka auringossa olisi mukava loikoilla ja päivettynyt iho näyttää kauniilta, iho on syytä suojata huolellisesti auringolta. Jotta iho pysyy terveenä, suojaaminen on tärkeää joka päivä, ei ainoastaan lomalla. 

Auringonvalo pitää sisällään sekä UVA- että UVB-säteitä. UVA-säteet tunkeutuvat syvälle ihoon, jolloin iho tummenee, mutta samalla myös ihon DNA vahingoittuu. UVB-säteet ylettyvät ainoastaan ihon uloimpaan kerrokseen, ja ne ovat suurin syy ihon ennenaikaiseen ikääntymiseen, ryppyihin, tummiin läiskiin ja ihon elastisuuden vähenemiseen. Aurinkosuojakertoimella varustetun päivävoiteen tai aurinkosuojavoiteen käyttäminen on tärkeää, jotta iho on suojassa UVA- ja UVB-säteiden aiheuttamilta vaurioilta ja säilyy nuorekkaana. Mitä korkeampi aurinkosuojakerroin voiteessa on, sitä vähemmän UV-säteilyä läpäisee ihon.  

Aurinkosuojavoide suojaa ihoa myös palamiselta ja haitallisilta vapailta radikaaleilta. Aurinkosuojavoide onkin olennainen osa anti age -ihonhoitorutiinia. 

5 IHONHOITOVINKKIÄ AIKUISELLE IHOLLE

 1. Pidä huolta niin sisäisestä kuin ulkoisesta hyvinvoinnista
  Terveellinen ruokavalio ja terveet elämäntavat vaikuttavat suoraan siihen, kuinka ikääntyminen näkyy ihollasi, ja auttavat pitämään ihon terveenä. Vettä on hyvä juoda runsaasti joka päivä, ja prosessoitujen elintarvikkeiden määrää vähentää. Ole hyvä itsellesi ja ihollesi! 

 2. Hoida ihoasi säännöllisesti
  Tunnet itsesi onnellisemmaksi ja terveemmäksi, kun pidät huolta ihostasi. Käytä päivä- ja yövoidetta säännöllisesti, levitä silmänympärysvoidetta ja kosteuta ihoa. Jos et vielä noudata tiettyä ihonhoitorutiinia, ota se käyttöön heti ja huomaat tulokset melko nopeasti.  

 3. Rakkautta ja huolenpitoa ihollesi
  Älä jää odottamaan ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä, kuten ihon kuivumista tai ryppyjä, vaan aloita anti age -toimenpiteet jo varhain. Ole hyvä ihollesi, niin tunnet itsesi kauniiksi sisältä ja ulkoa. 

 4. Käytä aurinkosuojavoidetta tai aurinkosuojakertoimen sisältävää kosteusvoidetta päivittäin 
  Se suojaa ihoasi UV-säteiltä, jotka voivat aiheuttaa ihon ennenaikaista ikääntymistä. 

 5. Poista meikki joka ilta
  Meikki altistaa ihon erilaisille kemikaaleille. Jos et puhdista kasvojasi pitkän päivän jälkeen, altistus jatkuu läpi yön. Kemikaalit voivat hajottaa ihon kollageenisäikeitä.