Nainen istuu kädet ristissä

Kuinka leukafinneistä pääsee eroon

Lue leukafinnien aiheuttajista ja hoidoista.

FINNIT LEUASSA

Finnit tietyissä osissa kasvoja kuten leuassa, suun ympärillä ja leukalinjassa voivat johtua eri syistä. Tutustu oppaaseemme, joka kattaa pääsyyt yhä uudelleen ilmestyville finneille leuassa.

MITÄ OVAT FINNIT LEUASSA?

Finnit leuassa ovat näppylöitä, jotka ilmestyvät erityisesti leukaan ja usein suun ympärille sekä leukalinjaan. Ne johtuvat hormonitasojen vaihteluista, erityisesti naisilla.

MIKÄ AIHEUTTAA LEUKAFINNEJÄ NAISILLA JA MIEHILLÄ?

Leukafinneillä on muutama mahdollinen syy, joka pätee niin naisiin kuin miehiinkin - niitä ovat muun muassa stressi, unenpuute ja huono ruokavalio.

Leuka on kasvojesi osa, jota tulee koskettua usein. Tämä edistää rasvan, talin ja lian leviämistä, mikä lisää aknebakteerien määrää.

On olemassa tarkempiakin syitä sille, miksi leukafinnit ilmestyvät:
Tyttö kiharat hiukset

Naisten hormonaalinen epätasapaino on yleinen syy, että tälle alueelle ilmestyy finnejä yhä uudestaan. Ne johtuvat liiallisesta antrogeenihormonista, joka ylistimuloi talirauhasia.

 

Naiset:

Naiset, joilla on yhä aknea 20 ikävuoden keski- ja loppuvaiheilla, saavat näppyjä yleensä leukaansa, suun ympärille ja leukalinjaan - tätä kutsutaan U-alueeksi.

Naisten hormonaalinen epätasapaino on yleinen syy, että tälle alueelle ilmestyy finnejä yhä uudestaan. Ne johtuvat liiallisesta antrogeenihormonista, joka ylistimuloi talirauhasia.

Toinen hormoneihin liittyvä syy ovat kuukautiset. Keho tuottaa kierron eri vaiheissa tavallista enemmän tiettyjä hormoneja. Kierron lopussa testosteronia erittyy enemmän, mikä myös lisää talirauhasten toimintaa. 

Tali päällystää ihoasi suojaten ja kosteuttaen sitä, mutta liiallinen rasva iholla voi tukkia huokoset ja aiheuttaa leukafinnejä. Ne ilmestyvät usein suurina, punaisina ja kivuliaina paukamina tai valkoisina näppylöinä, komedoneina, jotka jäävät ihon alle.
"

Miehet:

Hormonaaliset muutokset vaikuttavat myös miehiin ja heidän ihoonsa, mutta tavallisin leukafinnien aiheuttaja miehillä ovat sisäänkasvaneet karvat. Niin tapahtuu, kun karvan pää kasvaa takaisin ihoon aiheuttaen punoitusta ja tulehdusta. Sisäänkasvanut karva voi aiheuttaa finniltä näyttävää ärsytystä.


OVAT LEUKAFINNIT JA AKNE LEUASSA SAMA ASIA?

Kun puhutaan finneistä, viittaamme tavallisesti yksittäisiin, silloin tällöin ilmestyviin näppylöihin, jotka lähtevät nopeasti eivätkä yleensä palaa takaisin.

Aknetaas on pidemmälle mennyt ja kivuliaampi epäpuhtauksien muoto, jota ilmestyy säännöllisesti ja joka vaatii hieman aikaa ja apua hoitoonsa. Sillä on useita vakavuusasteita ja useita tyyppejä sekä ilmestymissyitä.

Akne leuassa syntyy samoin kuin leukafinnit (hormonaaliset vaihtelut), mutta saattaa vaatia monimutkaisempaa hoitoa ollessaan sinnikkäämpi.

Blondi nainen hymyilee

Leukafinnejä voidaan hoitaa monella tavalla eikä niistä eroon pääsemiseen tarvita paljoakaan.

Iholääkärien tärkein neuvo on olla puristelematta finnejä - mitä vähemmän kosket niihin, sitä nopeammin ne parantuvat. Finnien puristelu johtaa tulehdukseen ja mahdollisiin arpiin.

Varmista, että puhdistat ihosi päivittäin - käytä kasvojenpuhdistusainetta meikin, lian, saasteiden, hien ja bakteerien poistamiseen ihon pinnalta. 

Kemiallisen kuorinta-aineen käyttö on hyvä ajatus. Käytä alussa kerran tai kahdesti viikossa ja siirry päivittäiseen käyttöön lisätäksesi solujen uusiutumista ja kollageenintuotantoa. 

Käytä puhdistamisen ja kuorinnan jälkeen kasvovettä kasvoillesi, jotta ihosi saa ylimääräistä kosteutusta ja viimeistele kosteusvoiteella - tämä vahvistaa ihon suojakerrosta ja tasapainottaa talintuotantoa.

Vältä ihonhoitotuotteissasi voimakkaita ainesosia, jotka voivat riistää kosteuden iholtasi - jos iho on liian kuiva, talirauhaset tuottavat talia liikaa korvatakseen nestepuutteen, mikä johtaa tukkeutuneisiin huokosiin ja epäpuhtauksiin.

Valitse kasvojenhoitotuotteita, jotka sisältävät ainesosia, kuten salisyylihappoa ja glykolihappoa, sillä ne hajottavat talia huokosista ja auttavat lievittämään aknea.

Jos miehillä finnit leuassa ovat aiheutuneet sisäänkasvaneista karvoista, paras tapa vähentää niitä on käyttää voiteita ja parranajobalsameita, jotka vähentävät kutinaa ja ihoärsytystä.

Myös kasvojen kuorinta on hyvä tapa ehkäistä sisäänkasvaneita karvoja sekä parranajo niin, ettei sitä tehdä liian läheltä ihoa, sillä lyhyt sänki voi estää bakteerien tunkeutumisen ihoon.

Jos edellämanitut toimenpiteet eivät tehoa ihoosi ja finnien muodostuminen leukaan jatkuu, tai sinulla on aknen vakavampi muoto, pyydä ammattilaiselta lääketieteellistä neuvoa edistyneemmästä hoitomuodosta.


KUINKA LEUKAFINNIEN PALUUN VOI ESTÄÄ?

Voit estää leukafinnien paluun yksinkertaisia askeleita noudattaen:

- Pese kasvosi kahdesti päivässä, varsinkin hikoilun jälkeen.
- Pidä kätesi erossa leuastasi ja leukalinjastasi.
- Käytä epäkomedogeenisiä ihonhoitotuotteita (tuotteita, jotka sisältävät ainesosia, jotka eivät tuki ihohuokosiasi).
- Minimoi stressiä ja nuku hyvin - nämä auttavat tasapainottamaan hormonituotantoa.
- Yritä syödä aina terveellisesti ja vähennä sokerinsaantiasi.
- Pidä lakanasi ja tyynyliinasi puhtaina.
- Pidä hiuksesi puhtaina ja mieluiten poissa kasvoiltasi.
- Miehet: käytä hellävaraisia karvanpoistomenetelmiä sisäänkasvaneita karvoja välttääksesi.

Nainen pitelee Nivea-saippuapalaa

VÄHENNÄ FINNEJÄ LEUASSA NIVEA DERMA SKIN CLEARILLA:

NIVEA Derma Skin Clear on tullut auttamaan sinua matkallasi ihonhoidon maailmaan tarjoten tuotteita, jotka poistavat ylimääräistä talia, kosteuttavat ihoa huokosia tukkimatta ja ehkäisevät uusien finnien ilmestymistä. Tuotesarja yhdistelee kolmea tehokasta ainesosaa - niasiiniamidia, salisyylihappoa ja glykolihappoa, jotka poistavat vanhoja ja vaurioituneita ihosoluja sekä auttavat niitä uusiutumaan, puhdistavat ihohuokosia ja tasapainottavat ihoasi. Tulokset ovat nähtävissä jo 7 päivässä.