Akne-header

Näppyjen hoidon voima

Vinkkejä epäpuhtaan ja rasvaisen ihon hoitoon

Rasvainen kiilto ja näpyt tekevät ihosta ongelma-aluetta. Jos näpyt villiintyvät, ne saattavat aiheuttaa henkistä painetta. Mutta tämä on jo menneisyyttä. Jopa rasvainen iho on mahdollista saada näyttämään puhtaalta ja kauniilta!

Mitä sinun pitäisi tietää rasvaisesta ihosta

Rasvainen iho tuottaa tarvittavaa enemmän talia. Tähän on useita syitä: Perinnölliset taipumukset, stressi ja hormonaaliset vaihtelut tai epäterveelliset elintavat aktivoivat talirauhasia ja aiheuttavat ihon epäpuhtauksia.

Syy ja vaikutus: kuinka näpyt syntyvät

Talirauhaset sijaitsevat ihon alla, ja ne liittyvät suoraan karvan juurituppeen. Jos talirauhaset tuottavat liikaa talia, juuritupet täyttyvät ja tukkeutuvat, jolloin näpyistä tulee näkyvämpiä. Ihon luontainen happovaippa menettää tasapainonsa talin liikatuotannon takia. Tällöin bakteerit pääsevät huokosiin, ja iho tulehtuu. Voit lukea enemmän mustapäistä ja niiden aiheuttajista täältä.

Näppyjen hoidon voima

Nämä oireet ovat rasvaisen ihon merkkejä

  • Kiiltävä iho: tali näkyy rasvaisena kalvona ihon päällä
  • Laajentuneet ihohuokoset: jos iho tuottaa liikaa talia, ihohuokoset laajenevat pysyvästi
  • Kalpeus: rasvaisessa ihossa on heikko verenkierto, jolloin iho näyttää usein kalpealta
  • Näppyjä T-alueella: erityisesti otsan, nenän ja leuan iho ovat epäpuhtaita

Rasvaisen ihon hoito

Rasvainen iho tarvitsee paljon huomiota ja erityishoitoa. Talintuotanto on pidettävä hallinnassa, ettei iho kiiltäisi liikaa ja ettei häiritseviä näppyjä ja mustapäitä muodostuisi. Vaikka sinulla olisi rasvainen iho, saat siitä raikkaan näköisen noudattamalla oikeanlaista hoito-ohjelmaa.

Puhdista iho huokosia myöten

Rasvaisen ihon perusteellinen puhdistaminen on erityisen tärkeää. Älä kuitenkaan käytä saippuoita. Ne kuivattavat kasvojen ihoa tarpeettomasti ja myös aktivoivat ihon rasvantuotantoa. NIVEAn magnoliankaarnauutetta sisältävä Anti Blemish Daily Wash Scrub puhdistaa ihon tehokkaasti, vähentää sen kiiltoa ja avaa huokosia. Tämä auttaa puhdistamaan bakteereita iholta tehokkaasti, mikä puolestaan parantaa ihon ulkonäköä. Käytä pesun jälkeen kasvovettä. Vähän alkoholia sisältävillä kasvovesillä on desinfioiva vaikutus, ja ne sopivat erityisen hyvin rasvaiselle iholle. Huomioi T-alue: NIVEAn puhdistusliuskat iskevät suoraan ihon epäpuhtauksiin ja poistavat mustapäitä. Parasta ja tehokkainta hoitoa näppyjä ja epäpuhtauksia vastaan on käyttää tuotesarjan kaikkia tuotteita, kuten NIVEAN epäpuhtauksien hoitoon tarkoitettuja tuotteita, koska ne kaikki täydentävät toisiaan.

Tee ihostasi säteilevä!

Jos sinulla on rasvainen iho, sinun pitäisi aina käyttää kosteusvoidetta, koska ihoa täytyy suojella myös kylmyyttä, kuumuutta ja muita ympäristövaikutuksia vastaan. Kevyet nesteet ja geelit sopivat tähän tarkoitukseen parhaiten. Varmista, että kosteusvoiteessasi on antibakteerisia ja ihoa rauhoittavia ainesosia. NIVEA Anti Blemish Moisturizer sisältää magnoliankaarnauutetta, joka kosteuttaa ihoa ja jättää sen mattapintaiseksi.

Näppyjä ehkäiseviä hoitotapoja

Puhtaan ihon vinkkejä: kuinka näpyt pysyvät aina askeleen takanasi!

  • Vältä ihoa ärsyttäviä asioita: Vältä kuumuutta, hankausta ja aggressiivista puhdistusta, koska rasvainen iho reagoi näihin herkästi. 
  • Sido ylimääräinen rasva: mattajauheet ja öljyttömät meikit imevät ylimääräisen talin iholta. Jos huomaat, että kasvosi ovat erityisen kiiltävät, voit painella liikatalin kasvopaperiin. 
  • Epäpuhtaalle iholle tarkoitetut kuorinta-aineet ja naamiot: Voit puhdistaa kuolleita ihosoluja ja epäpuhtauksia iholtasi 2–3 kertaa viikossa käyttämällä mietoa kuorinta-ainetta. Viimeistele kasvovedellä ja kosteuta naamiolla. 
  • Käynti kosmetologilla: Anna kosmetologin puhdistaa ihosi säännöllisesti. Tämä vaikuttaa pysyvästi ihosi ulkonäköön. 
  • Ravinnon ja elintapojen muutokset: Epäterveelliset elintavat, kuten tupakointi tai stressaaminen, voivat vaikuttaa ihosi ulkonäköön kielteisesti. Varmista, että syöt terveellisesti ja juot paljon nesteitä.

Luontaiset kotikonstit

Voit taistella näppyjä ja epäpuhtauksia vastaan myös rohdoksilla. Esimerkiksi kehäkukan terälehdet sisältävät tulehdusta hoitavia ainesosia. Valmista terälehdistä uutosta. Uute voidaan laittaa kompressiin, joka jätetään hetkeksi iholle. 

Nopea ja helppo höyrytys voi myös auttaa ehkäisemään näppyjä ja mustapäitä. Laita muutama pisara kamomillaesanssia kuumaan veteen, vedä pyyhe pääsi yli ja pidä kasvojasi höyryn päällä noin 5 minuutin ajan. Kuuma höyry avaa ihohuokoset. Tämän jälkeen iho pystyy imemään puhdistavan naamion todella hyvin.

kasvohoito
Kehäkukan tai kamomillan terälehdet tai nainen kompressin tai höyryhoidon kanssa.

Tee se itse kasvonaamio

Tee hoitava kasvonaamio 1 minuutissa