Hair Removal Header

Sileästä silkinsileäksi: yksinkertaisia vinkkejä karvanpoistoon

Hellävaraisimmat niksit ja tehokkaimmat menetelmät.
Millainen karvanpoisto sinulle sopii? Ihokarvojen poistoon on monia vaihtoehtoja. Toiset ovat hellävaraisia, toiset nopeita, jotkin tarkempia ja jotkin antavat pitkäkestoisemman tuloksen. Autamme sinua päättämään, mikä on sinulle paras – huomioon ottaen tarpeesi.

Hyvästit karvoille ja sängelle

Lyhyesti: vielä lisää karvanpoistomenetelmiä

  • Karvanpoistovoiteissa ja -geeleissä vaikuttavia ainesosia ovat aineet, jotka sulattavat keratiinia, jolloin karvat irtoavat nopeasti ja täysin ilman kipua. 
  • Poistaaksesi karvat levitä voidetta käsiteltäville vartalon alueille ja anna vaikuttaa noin 10 minuuttia. Tämän jälkeen voide ja karvat vain poistetaan lastalla. Karvat kasvavat takaisin 5–7 päivän kuluttua, mutta aikaisempaa pehmeämpinä.
  • Ole varovainen, jos sinulla on herkkä iho, haavoja tai auringonpolttamia! Vinkki: kokeile voidetta ensin paikkaan, josta se ei näy, kuten käsivarren alapuolelle. 
  • Noin 7 % naisista suosii sähköistä karvanpoistokonetta poistaakseen häiritsevät ihokarvat. Sen ajelupäät liukuvat hellävaroen iholla ja leikkaavat karvat aivan ihon pinnasta. Tämä on helppo ja nopea tapa, mutta se täytyy toistaa 2–3 päivän välein.
  • Jos tahdot poistaa ihokarvasi pysyvästi, kannattaa harkita laserkäsittelyä. Siinä valoimpulssit läpäisevät ihon pintakerrokset, kuumentavat ihokarvan juuret ja tuhoavat ne. Iho ja kudos eivät vahingoitu prosessissa. Tämän käsittelyn voi kuitenkin toteuttaa vain kokenut ammattilainen tai ihotautilääkäri.
     

Älä koskaan toimi ilman vaahtoa tai geeliä

Olitpa miten kiireinen tahansa, sinun ei pitäisi koskaan märkäajaa ihokarvoja ilman karvanajovaahtoa tai -geeliä. Ne luovat ihon pinnalle kalvon, joka saa terän liukumaan vaivattomasti. Niissä on yleensä lisäksi ainesosia, jotka silottavat ihoa ennen ajelua. Jos käytät näitä tuotteita karvoja poistaessasi, et saa punoitusta ja pieniä näppylöitä aiheuttavia haavoja ihoosi ja voit nauttia ihanan silkinsileästä ihosta. 

Vinkki epilointiin ja vahaukseen: ne toimivat parhaiten ihon ollessa kuiva ja rasvaton. Vältä siis ihon käsiteltävien alueiden rasvausta 24 tuntia ennen epilointia. 

Ole silti varovainen: muistettavaa

Kaikki karvanpoistomenetelmät aiheuttavat iholle stressiä ja rasittavat sitä. Sen takia on entistä tärkeämpää valmistella iho hyvin karvanpoistoa varten ja käsitellä sitä erityisen hellävaroin jälkeenpäin.

Hellä hoito karvanpoiston jälkeinen

Suosittelemme sinulle