Teini

Hoitovinkkejä teineille

Mustapäät, näpyt ja kumppanit saavat kyytiä

Kehomme muuttuu murrosiän aikana. Usein sekä ihomme että mielialamme temppuilevat. Tällöin kehon- ja ihonhoito ovat erityisen tärkeitä. Näillä vinkeillä saat otettua helposti niskalenkin mustapäistä, näpyistä ja kehon hajuista.

Oikea hoito jokaiselle ihotyypille

Kiiltävätkö kasvosi? Saatko mustapäitä ja näppyjä T-alueelle? Vai onko poskiesi iho kireä ja ärtynyt? Ihotyyppisi tunteminen on tärkeää voidaksesi hoitaa sitä oikein. Vasta sen jälkeen voit valita oikeat hoitotuotteet ja ottaa ongelmaihosta niskalenkin. Selvitä ihotyyppisi!

Skin Type

Ihotyyppi 1: sekaiho

Normaaleja ja rasvaisia alueita kasvoissa. Epäpuhtauksia, laajentuneita ihohuokosia ja rasvaisia alueita enimmäkseen T-alueella, eli otsan, kulmakarvojen, nenän ja leuan alueilla. T-aluetta ympäröivä iho on sileä ja huokoset ovat pieniä. Leuan alue on kuiva ja joskus kireä. Sinulle sopii parhaiten BB-voide, joka peittää kevyesti epäpuhtauksia ja suojaa samalla ihoasi auringolta SPF 10 -suojakertoimella. Hoitovinkki: voit käyttää runsaasti kosteuttavaa päivävoidetta, koska iho on yleensä kuiva. Estä näppyjen syntymistä T-alueelle käyttämällä puhdistavia NIVEAn Clear-Up Stripsejä.

Ihotyyppi 2: rasvainen iho

Kasvosi näyttävät kalpeilta ja kiiltäviltä, ja huokoset ovat laajentuneet. Sinulla on näppyjä ja mustapäitä otsassa, nenässä, leuassa, dekolteessa ja selässä. Epäpuhtauksia muodostuu, koska talituotantosi käy täysillä. Nämä iho-ongelmat johtuvat murrosiän hormonaalisista muutoksista. 
Hoitovinkki: älä puristele näppyjä – tämä aiheuttaa ihon tulehtumisen ja rumia arpia. Käytä tuotteita, jotka sopivat erityisesti epäpuhtaalle iholle ja joiden koostumus on ”komedogeenitön” (tämä tarkoittaa, että ne estävät mustapäiden muodostumista) ja niissä on antibakteerisia ominaisuuksia – kuten kaikissa epäpuhtaalle iholle tarkoitetuissa NIVEA-tuotteissa. Voit olla varma, etteivät nämä voiteet tuki ihohuokosia. Lisäksi ne peittävät pienet epäpuhtaudet ja jättävät ihon kevyesti mattapintaiseksi.

Ihotyyppi 3: herkkä iho

Arka, pienihuokoinen ja herkkä iho on erityisen altis ympäristön vaikutuksille ja stressille. Ihoreaktio voi vaihdella kevyestä punoituksesta kireyden tunteeseen ja jopa allergisiin reaktioihin. 
Iho hilseilee usein. Epäpuhtaudet, kuten näpyt, ovat siten harvinaisempia. 
Hoitovinkki: iholle on annettava aina riittävästi kosteutta. Tämän ihotyypin luontainen rasva ja kosteuspitoisuus ovat huomattavan matalia, koska talirauhasten toiminta on vähäistä. Käytä herkälle iholle tarkoitettuja tuotteita, joissa ei ole lisäaineita, kuten hajusteita. Tällainen on esimerkiksi NIVEAn Sensitive Day Care.

Ihotyyppi 4: normaali iho

Tämä ihotyyppi on mattapintainen eikä yleensä kiillä, paitsi ehkä treenatessa! Saatat saada näpyn silloin tällöin, mutta se on teinille aivan luonnollista, koska näpyt ovat hormonien aiheuttamia. Kuivan ja rasvaisen ihon välinen tasapaino on ideaalinen ja talirauhaset toimivat hyvin. Huokoset ovat suhteellisen pieniä. 
Voit levittää tälle iholle värillistä BB-voidetta, joka ei pelkästään tasoita pieniä epätasaisuuksia, vaan myös kosteuttaa ihoasi.

Normaali iho

Kauneudenhoidon perusteet teineille

Lika ja rasva kertyvät kasvoille päivän mittaan – se on täydellinen kasvualusta mm. mustapäille. Tämä hoitotapa pitää ihosi raikkaana, eikä siihen pääse epäpuhtauksia.

Puhdistaminen

Vaihe 1: Puhdista kasvosi huolellisesti

Pese kasvosi päivittäin antibakteerisella pesugeelillä, kuten NIVEAn Anti-Blemish Daily Scrub tai Anti-Blemish 3in1 Cleanser. Se puhdistaa iholta ylimääräistä talia ja kuolleita ihosoluja sekä estää bakteerien kasvua. 
Tytöille: Meikin huolellinen pesu iltaisin on ehdottoman tärkeää.
Suihkussa käytettävät meikinpoistajat sopivat tähän hyvin.

Kasvovesi

Vaihe 2: Puhdista ihosi kasvovedellä

Pesun jälkeen on hyvä käyttää kasvovettä, joka poistaa loputkin meikkijäämät. Sitä voidaan levittää joko koko kasvoille tai valikoiden näppyjen ja mustapäiden päälle. 
Kasvovesi liuottaa huokosista ylimääräisen rasvan ja estää siten uusien näppyjen ja mustapäiden muodostumisen.

Hoito

Vaihe 3: Ihon hoito

Valitse omalle ihotyypillesi sopiva ihonhoitotuote. Voiteen pitäisi olla hyvin kosteuttava – nuori iho tarvitsee sitä. Kasvojenhoitotuotteet suojaavat ihoasi ulkoisilta tekijöiltä ja jättävät sen säihkyväksi ja raikkaaksi.

Kuorinta

Vaihe 4: Ihon tehohoito

Kerran viikossa: Käytä kevyitä kuorinta-aineita liiallisen talin poistoon, ihon kiiltävyyden vähentämiseen ja kuolleiden ihosolujen poistamiseen. 
Hoitava naamio rauhoittaa ja kosteuttaa ärtynyttä ihoa. Puhdistuslaastarit pitävät T-alueen puhtaana ja huokoset pieninä.

5 puhtaan ihon vinkkiä

  • Puhdista iho säännöllisesti aamuisin ja iltaisin. Päivällä voit puhdistaa rasvakerroksen kasvopaperilla. Näin saat poistettua liiallisen talin ihoa rasittamatta. 
  • Älä käytä kasvojen pesuun kuumaa vettä. Se stimuloi talirauhasia tuottamaan enemmän rasvaa. 
  • Jos sinulla on epäpuhtauksia, niin jätä hammastahna kaappiin. Käytä sen sijaan näppyjä ehkäisevää tuotetta, kuten NIVEAn Anti-Blemish 3in1 Cleanser, jota voit levittää yöksi myös yksittäisten näppyjen päälle. 
  • Pidä kätesi pois kasvoiltasi. Muutoin ihosi on jatkuvasti ärtynyt, ja sen pinnalle pääsee bakteereita. 
  • Urheile ja treenaa ahkerasti raikkaassa ilmassa. Tämä saa veren virtaamaan ihollesi ja tekee sen raikkaan näköiseksi.

Puhdas iho

Poista näpyt oikein

Vaikka se olisi kuinka houkuttelevaa tahansa, niin näppyjä ei pidä koskaan puristella. Paine voi kuljettaa bakteereita syvemmälle ihoon aiheuttaen tulehduksen. 
Mutta jos mitään muuta tapaa ei todellakaan ole, niin käytä sormiesi lisäksi puhdasta nenäliinaa. Laita se ihon ja sormenpäittesi väliin, ja purista vain kevyesti. Desinfioi iho tämän jälkeen vähentääksesi infektioriskiä. 
Tätä parempi vaihtoehto on käydä säännöllisesti kosmetologilla. Ihosi puhdistetaan siellä ammattimaisesti, minkä ansiosta näppyjä ei edes synny niin usein.

Acne

3, 2, 1, valmis: raikas aloitus päivälle!

Oletko ulkona viettämässä aikaa ystävien kanssa koko päivän? Kiinnitä hieman huomiota kehoosi varmistaaksesi, että näytät aina upealta. Nopea hoitotapa pitää sinut rennon ja timmin näköisenä.

Asiat lämpenevät

Hikirauhaset kehittyvät murrosiän aikana, ja hikoilet enemmän hormonaalisten muutosten takia. Jos hikeen pääsee bakteereita, se kehittää epämiellyttävän hajun.
Tärkeää: pesu joka päivä. Koska hikoilet myös yöllä, on parasta ottaa aamusuihku. Käytä deodoranttia varmistaaksesi, että tuoksut hyvältä koko päivän. 
Tämä toimenpide tappaa hien hajun aiheuttavat bakteerit. On parasta valita omiin tarpeisiisi sopiva deodorantti, kuten NIVEAn Pure & Natural Action Spray, joka on alumiiniton ja suojaa tehokkaasti jopa 48 tunnin ajan.

Deodorant

3 minuutin ohjelma iholle ja hiuksille

Vaikka aikasi olisi vähissä ja mielessäsi olisi muita asioita, kehosi tarvitsee hoitoa. Ihosi pysyy raikkaan näköisenä, kun levität siihen joka päivä kevyesti kosteuttavaa emulsiota. Liian monimutkaista? Levitä silloin voide suihkussa. Tähän käyttöön soveltuu NIVEAn In-Shower Body Lotion. Voit säästää aikaa suihkussa jopa hiuksia pestessä käyttämällä hoitoshampoota, kuten NIVEAn 2 in 1 Care Express Shampoota. Hiuksistasi tulee superhelposti muotoiltavat.