VÄLTÄ MIKROMUOVIA, KÄYTÄ NIVEAA

Pieniä muovihiukkasia, jotka tunnetaan myös nimellä mikromuovi, on käytetty kosmetiikassa jo pitkään niiden puhdistavan ominaisuutensa vuoksi. Ne on koettu hyväksi monesta syystä: ne ovat kevyitä, niiden rakenne pysyy muuttumattomana ihonhoitotuotteiden koostumuksessa ja ennen kaikkea ne sopivat lähes kaikille ihotyypeille.

NIVEA kuitenkin ymmärtää mikromuovin olevan haitallista ympäristölle loppujätteen näkökulmasta. Tästä syystä NIVEAn omistaja Beiersdorf päätti vuonna 2013 korvata mikromuovin toisella materiaalilla ihonhoitotuotteissa vuoden 2015 loppuun mennessä.

Olemme tyytyväisiä kun voimme todeta, että olemme saavuttaneet tavoitteen ja korvanneet mikromuovin vaihtoehtoisilla ainesosilla, jotka ovat iholle yhtä miellyttäviä mutta silti paljon ympäristöystävällisempiä.

MITÄ MIKROMUOVI ON?

Mikromuovi tarkoittaa pieniä muovihiukkasia (pienempiä kuin 5 mm ja suurempia kuin 50 µm), jotka on laajalti todettu ongelmaksi kun ne ovat päätyneet maailman meriin. Suurin osa mikromuovista ei tule kosmetiikasta ja ihonhoitotuotteista vaan eri lähteistä, ja silloin kyse on usein väärin kierrätetyistä isoista muovituotteista. UV-säteilyn ja eroosion seurauksena muovi pilkkoutuu pieniksi osiksi, jotka muuntuvat lopulta hiukkasiksi.

Vedenpuhdistamot eivät pysty suodattamaan mikromuovia, jolloin hiukkaset päätyvät mereen, jonne ne eivät tietenkään kuulu!

Vastuullisena ihonhoitotuotteiden valmistajana Beiersdorf ymmärsi, että on ryhdyttävä toimiin luonnon kannalta kestävämpien ratkaisujen löytämiseksi.

KESTÄVÄT VAIHTOEHDOT MIKROMUOVILLE

NIVEA keskittyy tuotteissaan sekä laatuun että pitkän aikavälin ympäristövaikutuksiin. Tästä syystä analysoimme jatkuvasti löydöksiä näiltä aloilta, arvioimme niiden merkitystä ja kehitämme proaktiivisesti niihin perustuvia uusia mittareita ja standardeja.

Vuodesta 2015 lähtien Beiersdorfin tuotteet eivät ole sisältäneet mikromuovia. Sen perusteella, minkä kokoista ja väristä nykyisen tuotteen mikromuovi on, korvaamme sen mikroselluloosahiukkasilla, jotka ovat sekoitus mikroselluloosa- ja silikahiukkasia, tai kovetettua risiiniöljyä. Selluloosa on biologisesti hajoava orgaaninen materiaali, ja sitä löytyy myös kasvikuiduista. Silika muistuttaa kemikaaliselta koostumukseltaan kvartsihiekkaa. Kovettunut risiiniöljy on luonnollista, biologisesti hajoavaa raakamateriaalia, jossa on kova, vahamainen koostumus.

Nämä vaihtoehtohiukkaset ovat aivan yhtä pehmeitä, hellävaroen puhdistavia ja iholle lempeitä kuin edeltäjänsä. Olemme ottaneet merkittävän askeleen kohti ympäristöystävällisempiä tuotteita pitämällä kuitenkin NIVEA-tuotteiden tason samalla korkeudella kuin mihin asiakkaamme ovat tottuneet.

VAIHTOEHTO MIKROMUOVILLE - HYVIÄ UUTISIA SINULLE JA YMPÄRISTÖLLE!

Tämä voi kuulostaa siltä kuin kyse olisi vain yhden ainesosan korvaamisesta toisella, mutta valitettavasti asia ei ole niin yksinkertainen. Uudet ystävällisemmät hiukkaset on voitava sekoittaa tasaisesti koostumukseen, joten ne eivät voi olla hiekanjyvien kaltaisia painavampia materiaaleja, sillä ne uppoisivat ja erottuisivat siten muusta koostumuksesta. Niiden täytyy soveltua myös iholle hyvin, sillä esimerkiksi pähkinänkuoren osat voivat aiheuttaa jopa hengenvaarallisen reaktion pähkinäallergikoille.

Tuotekehitystiimimme tekee jatkuvasti töitä löytääkseen parempia vaihtoehtoja mikromuovin korvaamiseen.

VAIHE OIKEALLA SUUNTAAN

Vaikka mikromuovin poistaminen kaikesta kosmetiikasta vaikuttaa positiivisesti ympäristöön, on hyvä tietää, että kosmetiikan osuus tästä on melko pieni verrattuna muihin aloihin.

Esimerkiksi keinokuituvaatteet, joista liukenee hiukkasia pesussa, tai pienet muoviosat jokapäiväisistä kulutustuotteista ovat myös mikromuovin lähteitä. Kosmetiikan osuus on suhteellisen pieni verrattuna näihin muihin lähteisiin.