Kuiva-iho-header

Kuiva iho tarvitsee apua

Hoida kuivaa ihoa, jotta siitä tulee jälleen pehmeä.

Tuuli, kylmyys ja lämmitetty ilma vahingoittavat ihomme luonnollista suojakerrosta. Se kuivaa, halkeilee ja paljastuu. Täyteläinen, ravitseva kosteusvoide kehittää suojaavaa rasvakerrosta ja estää kuivamista. Näin ihosi ylläpitää raikasta ja tervettä ulkonäköään.

Miksi ihomme kuivuu

Kuiva iho – mikä aiheuttaa sen

Terve iho on elinvoimainen ja joustava. Sen kosteustasapaino voi kuitenkin järkkyä talvella. Kylmällä ilmalla talirauhaset tuottavat vähemmän rasvaa ja ilman tätä suojaavaa rasvakerrosta on vaikeampi ylläpitää ihon kosteutta. Lisäksi ihonalaiset verisuonet supistuvat ja hapen saanti vähenee.
Tästä johtuen iho tuntuu kireältä ja hilseilevältä ja alkaa punoittaa. Ihon ohuet alueet tai alueet, joissa ei ole ihonalaista (rasva)kudosta ja talirauhasia, kuten sääret, kyynärpäät ja polvet, ovat erityisen riskialttiita. Lue lisää kuivan ihon syistä täältä.

SOS talvella – kuinka suojaat ihoasi!

Iho talvella
Hemmottele ihoasi esimerkiksi NIVEA Rich Body Milk -vartaloemulsiolla. Sen valittuja mineraaleja, kosteuttavaa manteliöljyä ja E-vitamiinia sisältävä koostumus tukee ihon omaa suojatoimintoa ja kosteuttaa sitä tehokkaasti ja pitkäkestoisesti.

Huulet tarvitsevat ylimääräistä hoitoa talvella

Huulet talvella
Huultemme iho on ohut ja herkkä, koska huulissa ei ole talirauhasten tarjoamaa suojaavaa rasvakerrosta. Siksi huulet voivat todella kuivaa ja halkeilla talvella. Lue lisää oikeasta huultenhoitotavasta täältä.

Kosteuttavat hoitotavat – kuinka kuiva iho muutetaan jälleen kauniiksi

Vinkkimme ihon kuivuutta vastaan

 • Älä käytä ärsyttäviä pesugeelejä tai runsaasti vaahtoavia meikinpoistotuotteita kuivalle iholle. Ne poistavat kosteutta iholta ja tuhoavat sen luonnollisia suojakerroksia. On parempi käyttää kosteuttavaa suihkutuotetta, kuten NIVEA In-Shower Pampering Soft Milk tai In-Shower Body Milk with Honey & Milk, jotka tekevät ihostasi pehmeän ja notkean suihkussakäynnin aikana.
 • Valitse päivittäiseen ihonhoitoon täyteläisiä voiteita, vartalovoiteita ja tuotteita, jotka sisältävät ureaa, hydra IQ:ta ja dekspantenolia, kuten NIVEA Repair & Care SOS Body Lotion. Se hoitaa tehokkaasti ja estää kireyttä ja kuivumista. 
 • NIVEA Body Milk with Almond Oil suojaa myös ihoa kuivumiselta. Sen luonnonmukaista arganöljyä ja luonnonmukaista jojobaöljyä sisältävä koostumus tukee ihon luonnollista tasapainoa. 
 • Saavutat tehokkaamman vaikutuksen levittämällä kasvoillesi naamioksi runsaasti voidetta, kuten NIVEA Rich Day Cream, joka sisältää E-vitamiinia ja manteliöljyä. Anna sen imeytyä 15 minuutin ajan ja poista sen jälkeen huolellisesti ylimääräinen voide kosmetiikkapyyhkeellä tai hiero se ihoon hellävaraisesti.
 • NIVEA Repair & Care Body Lotion tai NIVEA Repair & Care Body Cream.
 • Kärsitkö tavallisesti erittäin kuivasta ihosta? Lue täältä lisää kuivan ihon syistä ja sen hoitotavoista.

Ihonhoitosi alkaa terveellisestä ravinnosta – huolehdi ihostasi sisältäpäin

 • Sinun pitäisi juoda vettä vähintään kaksi litraa päivässä, sillä kosteuden puute kuivattaa myös ihoasi.
  Jos olet epävarma, testaa itsesi: Nipistä kättäsi peukalolla ja etusormella. Jos iho palaa alkuperäiseen tilaansa hitaasti päästettyäsi irti, kosteutta ei ole riittävästi ihosi notkeuttamiseksi.
 • Syö pähkinöitä! Ne ovat herkullinen energianlähde ja sisältävät runsaasti terveellisiä rasvoja, kivennäisaineita ja vitamiineja.
 • Keho saa kalsiumia rasvaisista merikaloista ja kuivatuista aprikooseista, jotka myös hidastavat ikääntymistä.
 • Porkkana- ja tomaattimehut sisältävät runsaasti terveellisiä vitamiineja, jotka pienen pellavansiemenöljymäärän kera imeytyvät kehoon erityisen hyvin.
 • Tasapainoinen, terveellinen ruokavalio edistää terveyttä ja vahvistaa kehosi suurinta elintä: ihoasi.
 • Lue lisää sisäisestä kauneudesta täältä.

Suosittelemme sinulle