KYSYMYKSIÄ YMPÄRISTÖVASTUUSTA?

USEIMMIN KYSYTYT KYSYMYKSET VASTAUKSINEEN.

ELÄINTEN HYVINVOINTI, KESTÄVÄ KEHITYS & YMPÄRISTÖ

1. Käyttääkö NIVEA eläinkokeita?

Beiersdorf eli organisaatio NIVEA-brändin takana, ei käytä eläinkokeita. Kansainvälisenä yrityksenä kaikki tytäryhtiömme mukaan lukien Australia ja Uusi-Seelanti toimivat samoin. Meidän mielestämme eläinkokeita ei tarvita todistamaan tuotteidemme tehokkuutta ja turvallisuutta.

Kiinassa sen sijaan laki virallisesta rekisteröinnistä ja turvallisuustakuu edellyttävät eläinkokeiden käyttöä määrätyissä tuotekategorioissa. Tällaisissa tapauksessa testit ovat paikallisten viranomaisten vaatimia eikä tuotteita myyvien yritysten päätettävissä. Tavoitteemme on vakuuttaa viranomaiset siitä, että eläinkokeet eivät ole välttämättömiä kosmetiikkatuotteiden testauksessa sekä edistää vaihtoehtoisten testausmenetelmien hyväksyntää kansainvälisestikin.

2. Käyttääkö Beiersdorf Germany eläinkokeita?

NIVEA-tuotteiden valmistaja Beiersdorf Germany ei käytä eläinkokeita. Eläinkokeet ovat olleet EU:ssa täysin kiellettyjä kaikkien kosmetiikkatuotteiden osalta vuodesta 2004 lähtien ja kaikkien kosmetiikkatuotteiden ainesosien osalta vuodesta 2013 lähtien. NIVEA-brändiä valmistava Beiersdorf noudattaa lakia ja on jo pitkään välttänyt eläinkokeita, jos se vain on ollut mahdollista.


3. Mitä eläinkokeet ovat?

Eläinkokeet tarkoittavat eläimillä suoritettuja kokeita, joiden avulla arvioidaan tuotteiden turvallisuutta, tehokkuutta ja soveltuvuutta. Kosmetiikkatuotteiden kehityksessä tämä voi tarkoittaa joko valmiin tuotteen tai valmiin tuotteen yksittäisen ainesosan testausta eläimillä - usein kaneilla mutta myös hiirillä, rotilla ja muilla eläimillä. NIVEA-tuotteiden valmistajat Beiersdorf Germany ja NIVEA Australia eivät käytä eläinkokeita.


4. Mitä vaihtoehtoja eläinkokeille on?

Beiersdorf toimii aktiivisesti kehittääkseen ja kartoittaakseen vaihtoehtoisia tapoja eläinkokeiden korvaamiseksi. Olemme olleet yli 20 vuotta mukana asiantuntijapaneeleissa ja keinotestausta kartoittavissa järjestöissä, ja sen myötä meistä on tullut yksi maailman johtavista ja tunnetuista tutkimusyrityksistä maailmassa.

Teemme yhteistyötä ulkoisten kumppanien, kuten European cosmetics association, Cosmetics Europe ja EPAA (European Partnership for Alternative Approaches to Animal Testing) kanssa kehittääksemme ja tunnistaaksemme vaihtoehtoisia testausmenetelmiä, jotka korvaisivat eläintestauksen. 

Ajamme myös aktiivisesti maailmanlaajuista viranomaisten hyväksyntää nykyisille vaihtoehtomenetelmille, joissa ei käytetä eläimiä. Lisäksi tuemme sekä henkilökohtaisesti että taloudellisesti tieteen pyrkimyksiä täyttää kuiluja siellä, missä vaihtoehtoiset menetelmät eivät olet vielä mahdollisia.