Aurinkosuoja talvella – tiedä faktat

Selvitä miksi on tärkeää käyttää aurinkosuojaa talvella

Olitpa sitten menossa rinteeseen tai nautit kotoisasti talvesta sisällä, ota selvää miten suojaat ja hoidat ihoasi erityisellä talvisella ihonhoitorutiinilla.

Kaikki mitä olet halunnut tietää aurinkosuojasta talvella

Vastaamme polttaviin kysymyksiisi aurinkosuojatuotteiden käytöstä eri vuodenaikoina ja jaamme vinkkejä ihollesi parhaisiin talvisiin ihonhoitorutiineihin

Tarvitsetko aurinkosuojaa talvella?

Yksi tavallisimmista kysymyksistä on tarvitaanko talvella edes aurinkosuojaa. Yksinkertainen vastaus on kyllä. UVA- ja UVB-säteet ovat aina läsnä, olitpa missäpäin maailmaa tahansa. Ihosi ei myöskään ole niin tottunut UV-säteilyyn talvella, ja sen melaniinitasot ovat alempana. Talvinen aurinkosuoja on ehdoton!

Ihonhoitoa lumen keskellä

UV-säteily on voimakkaampaa vuoristossa, sillä lumi ja jää heijastavat UV-säteitä - UV-intensiteetti voi jopa lisääntyä 80– 90 %. UV-säteilyn voimakkuus lisääntyy myös korkeuden mukana. Tämä tarkoittaa, että auringon aiheuttama rasitus vuoristossa talvella vastaa kesäpäivää rannalla.

UVA-säteiden voima

Mitä tulee ihonhoitoon talvella, monet eivät helposti usko aurinkosuojan tarpeeseen. 

Eihän talvella pala, joten miksi iho tulisi suojata?

Tämän selittämiseksi on käytävä tieteen puolella. 

Auringosta tulevat UVB-säteet ovat lyhyitä säteitä, jotka ovat intensiivisempiä kesällä. Nämä säteet aiheuttavat ihon palamisen.

UVA-säteet toisaalta ovat pidempiä ja niitä on läsnä vuoden ympäri. 

Vaikka talvella ei palakaan yhtä helposti, pitkät UVA-säteet voivat silti läpäistä ihon ja aiheuttaa monenlaisia vaurioita ennenaikaisesta vanhenemisesta ihosyöpään mikäli aurinkosuojaa ei käytetä.

Kuinka usein aurinkosuojaa tulisi käyttää talvella?

Haitalliset UVA-säteet joilta ihomme täytyy suojata eivät heikkene talvisin. Eli säteily on aivan yhtä voimakasta. Tästä syystä on aina hyvä idea käyttää aurinkosuojaa joka päivä, myös läpi talven - varsinkin jos olet ulkona urheilemassa.

5 askelta täydellisen talvisen ihonhoitorutiinin luomiseen

  1. Kohtele ihoasi hyvin - syötä sille rikkaita voiteta ja kosteuttajia kuivuuden ehkäisemiseksi.
  2. Levitä aurinkosuojaa, kuten *NIVEA Anti-Age Face Sun Cream SK 50+* kosteusvoiteesi päälle ennen kuin lähdet ulos, vaikka hiihtämään.
  3. Älä kuori ihoasi talvella.
  4. Ravitsevat naamiot ovat ystäväsi talvella kuivattavien ja syväpuhdistavien naamioiden sijaan.
  5. Lisää kosteuttajaa säännöllisesti rohtumien estämiseksi.

Vinkkejä aurinkosuojan käyttöön talvella

Talvilomalle pakkaamisesta alkaen ja talveen sopiviin SK-huulivoiteisiin asti, me jaamme vinkit ihosi suojaamiseen auringolta ympäri vuoden.

Miten suojaat ihosi talviurheilulajeja harrastaessasi

Ulkona olo talvella on hyväksi ihollesi ja hyvinvoinnillesi yleisesti. Mutta on tärkeää muistaa, että ihosi on herkempi auringolle kuin kesällä.

Ruskea väri eli melaniini - ihon pigmentti - kehittyy reaktiona UV-valoon ihosolujen suojaamiseksi vahingolliselta UV-säteilyltä. 

Koska talvella UV-säteilyä on vähemmän, iho tuottaa vähemmän melaniinia, jonka seurauksena iho on sekä vähemmän ruskettunut että myös herkempi UV-säteilylle ollessasi talvella ulkona kävelemässä tai urheilemassa.

Kun pakkaat talvilomaasi varten on tärkeää muistaa korkean SK:n laajaspektrinen aurinkosuoja kasvoille, SK-huulivoide sekä intensiivisesti kosteuttava voide.

Kauniita sanoja

Pysy rauhallisena ja käytä talviaurinkosuojaa

background

Hanki täydellinen talvinen ihonhoitorutiini