SK-aurinkosuoja ja sinä

Kaikki mitä olet halunnut tietää suojakertoimista ja ihosi hoidosta auringossa

Olipa ihotyyppisi mikä tahansa, on tärkeää suojata ihosi auringolta. Selvitä kaikki eri UV-säteistä sekä sinulle parhaiten sopivasta suojakerroinaurinkosuojasta.

Aurinkosuojauksen tiede

Erotatko UVA-säteet UVB-säteistä? Tämän SK-oppaan avulla voit pitää huolta ihostasi ja tuntea olosi itsevarmaksi auringossa.

Mikä on SK?

SK tarkoittaa aurinkosuojakerrointa. Kertomalla SK-luvun omalla itsesuoja-ajallasi (eli montako minuuttia voit olla ulkona ennen ihosi palamista), saat tietää kuinka kauan sinun on turvallista olla auringossa. Itsesuoja-aikasi on yleensä 5–30 minuuttia, ihotyypistäsi riippuen.

Selventäviä seikkoja UV:stä

UV tarkoittaa ultraviolettisäteilyä. Auringonvalo sisältää UV-säteitä luonnostaan, ja ne voidaan jakaa kahteen luokkaan: UVA ja UVB. 


Kun vietämme aikaa auringossa, UV-säteet aiheuttavat ihomme ruskettumisen tai palamisen. Ihon suojakeino on muuttua tummemmaksi, joka estää säteitä pääsemästä syvemmälle ihoon.


Kaikki NIVEA Sun -tuotteet suojaavat ihoasi heti levittämisen jälkeen UVA- ja UVB-säteiltä.

Kaikki UVA-säteistä

UVA on UV-säteilyn muoto, joka on vastuussa auringon aiheuttamista allergioista sekä pitkäaikaisista ihovaurioista kuten ennenaikaisesta vanhenemisesta. UVB:hen verrattuna UVA-säteillä on vähän energiaa, mutta ne tunkeutuvat syvemmälle ihoon.

Paljastuksia UVB-säteistä

Korkean energiansa takia UVB-säteet voivat aiheuttaa kivuliaan auringonpolttaman ja vaurioittaa ihosolujemme DNA:ta suoraan. Ylialtistuminen UVA- ja UVB-säteille voi aiheuttaa ihosyöpää. Tästä syystä on tärkeää valita aurinkosuojatuote, joka luo iholle UVA- ja UVB-säteiltä suojaavan esteen.


Parhaan aurinkosuojan löytäminen

Nyt kun tiedät kuinka aurinkosuoja toimii, on aika selvittää miten voit olla turvassa auringossa ja mikä merkitys SK-kertoimilla on.

Mitä SK:ta minun tulisi käyttää?

Aika jonka voit olla auringossa palamatta vaihtelee ihotyyppisi ja aurinkosuojasi SK-luvun mukaan. Jos sinulla on vaalea iho tai vietät koko päivän rannalla, kokeile korkean SK-luvun aurinkosuojaa kuten NIVEA Sun Protect & Sensitive 50 High.

Our recommendations for you