How long does sunscreen last?

Take care in the sun with these sunscreen application tips

Ever wondered which sunscreen format lasts longer or how often to apply it? Find out everything you ever wanted to know about UV protection so you can relax and enjoy the sun.

UV-suojaus - huippuvinkit vedenkestävän aurinkovoiteen käyttöön

Ihon suojaamiseksi palamiselta on tärkeää tietää milloin ja kuinka usein vedenkestävää aurinkovoidetta tulisi levittää.

Kuinka helposti aurinkovoide kuluu pois?

Käytimme kameraa UV-linssillä katsoaksemme kuinka kauan aurinkovoide pysyy iholla levittämisen jälkeen. Kun katsot aurinkovoidetta UV-linssin läpi näet kuinka suuri osa ihostasi on suojattu. Hikoilu, uiminen ja pyyhkeellä kuivaaminen vaikuttavat kaikki aurinkosuojan määrään.

Aurinkovoiteen käyttö

  • Levitä aurinkovoidetta jo hotellilla, jotta olet suojassa auringolta heti ulos mennessäsi
  • Varmista, että käytät riittävästi voidetta
  • Levitä noin kaksi teelusikallista voidetta jokaiselle ruumiinosallesi
  • Levitä voide tasaisesti ihollesi, äläkä jätä aukkokohtia
  • Anna aurinkovoiteen imeytyä kunnolla ennen pukeutumista
  • Lisää voidetta säännöllisesti, varsinkin uimisen, hikoilun tai pyyhkeellä kuivaamisen jälkeen
  • Älä unohda levittää aurinkovoidetta myös korvalehdillesi, niskaan ja muihin

Kuinka usein aurinkovoidetta tulisi levittää?

Kauanko aurinkovoide pysyy iholla? Vedenkestävän aurinkovoiteen tapauksessa on suositeltavaa lisätä sitä vähintään joka toinen tunti sekä uimisen jälkeen. Tämä siksi, että uiminen ja muu tekeminen voivat kuluttaa aurinkovoidetta pois iholta. 

Myös hikoilu ja ihon kuivaaminen pyyhkeellä voivat kuluttaa osan aurinkosuojasta pois. Korkeampi SK pidentää aikaa jonka voit viettää auringossa suojattuna. Esimerkiksi aurinkovoide jonka SK on 30, kuten NIVEA Sun Pocket Size SPF 30  tarkoittaa että voit olla auringossa 30 kertaa kauemmin palamatta kuin ilman aurinkovoidetta. SK 50 tarkoittaa, että ihosi on suojattu 50 kertaa kauemmin kuin ilman aurinkovoidetta. Pidä kuitenkin huolta että lisäät voidetta säännöllisesti, sillä myös korkean SK:n voiteet kuluvat pois. 

Kauanko aurinkovoide kestää - useimmin kysytyt kysymykset

Kun valmistaudut lomaasi tai päivään rannalla, on tavallista haluta tietää kuinka iho on parasta suojata auringolta.

Kestävätkö jotkin aurinkovoidetyypit pitempään kuin toiset?

Kaikki NIVEA aurinkovoiteet suojaavat ihoa sekä UVA- että UVB-säteilyltä. Vedenkestävä aurinkovoide kestää kauemmin kuin muut, mutta suurin ero on levittämisen helppous.

Roll-on -aurinkovoide, kuten NIVEA Sun Kids Protection Roll-On tarjoaa välitöntä UV-suojaa ja on hauska levitettävä - erityisesti lapsille.

Suihke- ja aerosoliaurinkovoide, kuten NIVEA Sun Protect & Refresh Refreshing Sun Spray 30 High ovat erinomaisia nopeaan ja helppoon levitykseen. Sen virkistävä vaikutus on myös erittäin mukava kuumana kesäpäivänä.

Vanheneeko aurinkovoide?

Eli kauanko aurinkovoide säilyy? Oikein säilytettynä NIVEA aurinkovoiteet kestävät vähintään 30 kuukautta. Jokaisessa pullossa on pieni avatun voidepurkin kuva, jossa on numero sekä kirjain 'M'. Se kertoo kuinka monta kuukautta tuotetta on turvallista käyttää avaamisen jälkeen.

product-stage-bg

Pidä ihosi kunnossa parhailla aurinkosuojavoiteilla NIVEAlta